Balıklar stres oldugundan akvaryumdan atlama eğilimi gösterirler. Bi balık siz görmediğiniz zaman rahatsızlık veriyor olabilir ki bence melek balığı rahatsız ediyor. Agresif bir balık zaten, bir de kendinden küçük balıklara zarar verebilir.
Bazen balıklar korktuğu, bazense hastalıklar yüzünden akvaryumdan dışarı zıplar. Uyumsuz türlerin bir arada bulundurulması nedeniyle yaşanan çatışmalar da balıkların sudan dışarı atlamasına sebep olabilir. Sudaki oksijenin yetersiz olması, ani sıcaklık ya da pH değişimi balığın sudan zıplamasına neden olabilir.
Su seviyesi tam hizada olmasın sakın, en az 2 parmak olmalı. Ya Akvaryumun Üstü Zıplamaya Çok Uygun Değilse Akvaryumda Yeteri Kadar Güzelse Yani Ortam Uygunsa Zıplamazlar Zaten Ancak 3 cm Gibi Yerlerden Zıplayabilirlerki Bu Durumlar İstisnadır.
Suyun üstünde durmaları oksijensizlik ve su yüzeyinin hareketsizliğinden kaynaklanır.Suyun renginin sarı olması sudaki mangrowe köküyle alakalıdır.
Lepistesler hamilelik nedeniyle kambur olur ve bu doğumdan sonrada hep öyle kalır, artık hayatının tüm günlerini kambur olarak yaşayacak, belki ileride düzelir ama zannetmiyorum. Bazen bu kamburluk genetik oluyor ve yavrularındada aynı durum oluyor.
İlgili 25 soru bulundu
Örneğin 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir. Akvaryum sıcaklığının 20 derece altına düştüğünde ise balıkların gelişimi yavaşlar, hastalığa karşı daha savunmasız olurlar.
Sadece su değişimi olmayan durgun suda yaşamaz.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
lepistesler eski suyu severler bir akvaryum kurarken öncelik akvaryum,kum,hortum,taş vs bunları çok iyi dezenfekte ederek bol su ile yıkayın iki hava çıkışı ve mümkünse dış flitre ve en az 100lt civarındaki akvaryumlarda beslemeye çalışın kullanacagınız kum dere kumu olmalıdır.ileriki zamanda yavru alacagınızdan ...
Lepistes lerin ölümünden en sık sorumlu olan su zehirlenmesidir. Sudaki zararlı mineraller balıkları zehirler. Uzun kurşun borulardan gelen su insanları olduğu gibi balıkları da öldürür. Amerikada 50 lerden önce inşa edilen birçok evde bulunabilen bakır borular da aynı şekilde zehirlidir.
Sorun ne? Balıklar stres oldugundan akvaryumdan atlama eğilimi gösterirler. Bi balık siz görmediğiniz zaman rahatsızlık veriyor olabilir ki bence melek balığı rahatsız ediyor. Agresif bir balık zaten, bir de kendinden küçük balıklara zarar verebilir.
Onur , ısıtıcısız lepistes bakılmaz.Kaliteli almanda uzun vade de iyi olacaktır.Sera, eheim ve tetra ısıtıcıları öneririm.
Dişinin bu üç aylık ergenleşme döneminde vücut döllenme sürecini tamamlar, üç aylık bir dönemden sonra döllenme için ergenlik çağına gelmiş dişi lepistes 20-40 kadar yavru doğurabilir.
İçtikleri tuzlu sudaki fazla elektrolitleri de solungaçlarından dışarı atarlar. Bu, çok fazla enerji gerektiren bir işlem olduğundan, tuzlu su balıkları suyu daha iyi kullanmak için böbreklerinden atılan su miktarını en aza indirir.
2- Balıklar akvaryumda cok yalnız kalıp strese girip mutsuz olurlarsa akvaryumdan atlıyorlar. 3- İnanılması gerçek ama bazı çok zeki balıklar akvaryumun dışında neler olduğunu merak edip atlıyorlar.
TEKİRDAĞ - Tekirdağ Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Su Ürünleri Teknisyeni Reyhan Çakır, temmuz ve ağustos aylarında kefal balıklarının su yüzeyinde görülmelerinin olağan bir durum olduğunu, balıkların havanın sıcak olmasından dolayı su yüzeyine çıktığını belirtti.
Çok az kalır doğum tam bittiğinde balığınızın karnı iyice içine çekilecektir. Lepistesin doğumunun kesin olarak bittiğini kimse anlayamaz. Doğum süreci 1-2 saat gibi kısa bir sürede biteceği gibi bazen 1 güne kadar da uzayabilir.
Eğer tatil yemi bulamıyorsanız 10 gün yemsizlikten birşey olmaz.
Gündüz gece diye bir olay yoktur.
Daha az oksijen ise balıkların solunum sıkıntı çekmesine ve eğer kalabalık bir akvaryuma sahipseniz kısa sürede balıklarınızın ölmesine dahi yol açacaktır.
İç filtreler aynı zamanda akvaryumdaki suyu mekanik olarak temizleyerek, çöpleri ve fazla yem artıklarını hapsederek su kalitesini iyileştirirler. Bu nedenle, iç filtrelerin sürekli çalışması, akvaryumunuzun içinde yaşayan balıkların ve diğer su organizmalarının sağlıklı bir ortamda kalmasına yardımcı olur.
Fazla oksijen balıkların kan dolasımını olumsuz yönde etkileyerek ölümlerine yol açar. Özellikle yavru balıklar fazla oksijenden daha çabuk etkilenirler.. Sudaki fazla oksijeni balıkların yüzgeçlerinde camlarda ve bitkiler üzerindeki hava kabarcıkları ile teşhis edebilirsin..
Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir. Küçük bir tür olan lepistes, fanusta yaşayabilen balıklar arasındadır.
Yaz aylarında ıstıcısız yaşar. Diğer mevsimlerde sıcaklık dalgalanmaları balıkları olumsuz etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri