Liçi Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Bakımı kolay olup tam verime 20 yaşından sonra geçen liçi ağacı dikimden 3 yıl sonra meyve vermeye başlar. Tohum ile üretilen çeşitler bu süre uzayabilmektedir.
Kabuğu kolayca soyulur ve içi yarı saydam-beyaz üzüme benzer yumuşak kıvamda, çok sulu ve tatlıdır. liçi fidanlarımız 1 yaşında ve aşısız olup, 20 cm ve üzeri boyda 6-7 seneye meyve verme çağındadır.
Liçi meyvesi, çiçek açmasından yaklaşık 100 gün sonra, Temmuz - Ekim ayları arasında olgunlaşır. Liçi, C vitamini açısından oldukça zengindir.
Sıcak iklimlerden hoşlanan liçi ağacını evde saksı da yetiştirmek için asgari 15-20 litrelik saksı kullanmamız yeterli olur. Güneşli alanlardan hoşlanan liçi ağacının iç mekanda sağlıklı bir şekilde yetişmesi için saksıyı güneş gören pencere önlerine koymamız gerekir.
Liçi ağacının tohumdan çoğaltılması imkansız olmasa da çok zordur. Eğer tohumdan çoğaltılma yapılacaksa, taze meyveden çıkan tohumun hemen ekilmesi gerekir. Söz konusu tohumlar bekletilirse çimlenmesi söz konusu dahi olmaz. Tohumdan çoğaltılma başarıldığında ise meyve vermesi için 20 senelik bir süreye ihtiyaç vardır.
İlgili 42 soru bulundu
Öylesine sevilmiştir ki diyet güncelerinde smoothie olarak da tüketilmeye başlanmıştır. Çünkü yağ yakımını hızlandıran bir etkiye sahiptir. Güney Asya ve Güney Amerika'da verimli bir şekilde liçi yetiştirmek mümkündür. Ülkemizde ise Mersin'de yetiştirilmeye başlanmıştır.
Hipoglisin A özellikle olgunlaşmamış liçi meyvesinde çok yüksek miktarlarda bulunmaktadır ve aç karnına yenmesiyle kan şekeri hızla düşürerek çocuğun ölümüne yol açmaktadır. UZMANLAR UYARIYOR! Uzmanlar, mutlak suretle çocuklara liçi meyvesi yedirilmemesi konusunda uyarmaktadır.
Liçi meyvesi beyaz üzümün tadını andırır, üzümden biraz daha tatlı diyebiliriz. İçerdiği yüksek orandaki C vitaminin yanı sıra; kalsiyum, bakır, fosfor, selenyum, magnezyum ve lif kaynağıdır.
Liçi, Güney Asya ve Güney Amerika'da yetişen, bolca şifalarıyla kendini çok sevdiren, tropik bir meyvedir. Dış kabuğu biraz serttir fakat içindeki meyveli kısım üzüm yumuşaklığında tatlı bir lezzete sahiptir. Adeta beyaz bir üzüm vardır.
LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI NELER? -Liçi meyvesi kilo vermeyi sağlamaktadır. -Selenyum, bakır, fosfor, magnezyum ve kolin bulundurmasının yanı sıra, zeytinyağında da bulunan oleik asit ile metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip ve kalp hastaları için faydalı bir süper meyve olarak karşımıza çıkıyor.
Liçi Meyvesi İklimi
Liçi meyvesi yetiştirmek için en ideal iklimler tropikal ve subtropikal iklimlerdir. Liçi yüksek ağaçta yetişen minicik bir meyvedir. Liçi ağacı boyu 20 metreye dek ulaşabilmektedir.
Toprak ve gübreleme: Liçi kışın az yağışlı veya kurak iklimi olan yerlerde toprak seçmez, ağır killi topraklarda bile güzelce yetişir. Akdeniz iklimi gibi kış boyunca yağışlı olan yerlerde ise humuslu, organik besleyiciliği yüksek, süzekliği çok iyi ve hafif asitli toprakta iyi yetişir ve iyi ürün verir.
Excelente Litchi 200 Gr - Migros.
Liçi Kaç Derece Soğuğa Dayanır? İlkbahar da 21-29 derece yazın 27-35 derece arası sıcaklık liçi için ideal olup kış soğunu -3 derecenin altına düşmesi durumunda liçi meyve verimini düşürüp yaşamayacaktır.
Tropik olması sebebiyle nasıl yendiğine dair birçok soru işareti vardır. Lezzetiyle fark yaratan liçi meyvesi, kabuğu soyularak ve içindeki çekirdekleri çıkarılarak yenilir. Kabuğu serttir ve kolayca soyulabilir. Tek başına yenilebileceği gibi tatlılarla, salatalarla ve dondurmalarla da tüketilebilir.
Ejder Meyvesi Nerede Yetişir? Ejder meyvesi özellikle Orta Amerika ve Güney Amerika kökenli bir meyvedir. Genellikle ticari amaçlı olarak üretilmektedir. Bugün dünya üzerinde Malezya, İsrail ve Vietnam bölgelerinde aktif olarak yetiştirilir.
Sert,pembe ve kırmızı kabuk, çiçeksi ve hoş kokulu tatlı bir lezzet ile üzüm dokusuna benzer. Günümüzde taze ve konserve olarak yaygın bulunmaktadır ve dünyadaki birçok tropik iklimde yetiştirilmektedir. Gusse Liçi şurubu smoothie ve çay, limonata ve kokteyllerinize kokulu leziz bir tat katmaktadır.
Liçi meyvesi Çin'in güneyinde, Hindistan, Vietnam, Filipinler gibi iklime sahip ülkelerde yetişen bir meyvedir. Liçi kışın serin ancak dondan korunaklı yağışlı bir iklim yazın ise sıcak ve nem ister. Türkiye'de ise şu anda yalnızca Mersin ve ilçelerinde yetiştirilmektedir.
Yıldız meyvesi ya da Karambola (Averrhoa carambola), Endonezya, Filipinler ve Malezya civarında görülen meyve ağacı türü. Meyvesi Güneydoğu Asya, Güney Pasifik, Mikronezya ve Doğu Asya'nın bazı bölümlerinde sıklıkla tüketilir.
Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır, Vücuttaki kan dolaşımını düzenler, Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır, Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir.
Çin kökenli olan Lychee meyvesi, 15-20 metre yüksekliğe erişebilen ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Geçmiş zamanlarda kral meyvesi olarak da isimlendirilen Lychee, ortalama 3 cm çapında olup sert kırmızımsı bir kabuğa sahiptir. İçinde birçok vitamin ve mineral bulundurmaktadır.
Hafif zehirli olduğu için çekirdeği tüketilmemektedir.
Ake Meyvesi
Jamaika'nın ulusal meyvesi olan Ake; uygun şekilde yetiştirilmediğinde toksin açısından çok zengindir. Jamaika istifrası adlı hastalığa yol açar. Yoğun karın ağrısı ve kusma ile başlayan bu hastalık; dehidrasyon, koma ve ölüme kadar gidebilir.
Çekirdekleri, yaprakları ve dalları zehirli alkaloit içerir ve insan ve hayvanlar üzerinde yaşayan kanatsız bazı parazit böcekleri yok etmek için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri