Sirke, sadece küçük bir miktara ihtiyaç duyulduğunda, pişirme veya fırınlamada limon suyunun mükemmel bir alternatifidir. Limon suyuna çok benzer, ekşi ve asidiktir. Bu tariflerde birebir ikame olarak kullanılabilir.
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Limonun acı beyaz bölümünü soymamaya dikkat edin, sadece dışındaki sarı bölümü alacaksınız. 4-6 hafta boyunca karanlık bir dolabın içine yerleştirin. İlk haftada günde birkaç kez kavanozunu ara sıra sallayın. Ekstrakt tercih ettiğiniz yoğunluğa ulaştığında, kabukları çıkarın ve özü temiz bir kavanoz içine dökün.
Şeker, suyun içinde eridikten sonra şerbeti ocaktan almadan 2 – 3 dakika önce katın. Eğer limon suyu yoksa yerine 2 – 3 tane çok büyük olmamak şartıyla limon tuzu da ekleyebilirsiniz.
İlgili 39 soru bulundu
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır.
Koyu şerbet yapmak için: 1 ölçü su için, 1.5 ölçü toz şeker kullanılırsa gerekli yoğunlukta şerbet elde edilir. 1 ölçü su ve 1 ölçü toz şeker kullanılarak yapılan şerbetlerde (koyu kıvamı tutturmak için) uzun zamana ihtiyaç vardır.
Eğer büyük kavanozlarınız varsa limon sayısını artırmanız gerekir. Ardından rendelenmiş limon kabuklarının üzerine, kavanozun ağzına kadar gelecek şekilde zeytinyağı ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş gören bir yerde en az 15-20 gün bekletin.
Bir evde turşuya da, reçele de, ekşili çorbaya da limon tuzu konur, bulaşıklar limon tuzuyla parlatılır, içeceklerin rengi de limon tuzuyla açılırsa bünyeye giren limon tuzu miktarı kararından fazla olur. Limon tuzu yerine, evde limon varsa eğer olabildiğince taze sıkılmış limon suyu da kullanılır.
Kavanoz içine eklenen portakal kabuğu rendesinin üzerini bir miktar geçecek şekilde zeytinyağı dökülür. Kavanozun kapağı kapatılır ve güzelce çalkalanır. 35 gün serin ve karanlık yerde bekleyen kavanoz açılır. Kavanozun içindeki sıvı, bir süzgeç yardımıyla başka bir kavanoza alınır ve portakal yağı hazır hale gelir.
Cevap. limon suyu ile limon sosu aynı anlama gelir.
Bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra bir avuç taze nane yaprağı (yaklaşık 10-15 yaprak) ve yarım limonun suyunu ekleyin. Çayın 3-5 dakika demlenmesine izin verin. Çayı süzün ve tat vermek için dilerseniz bal ekleyin.
Tencereye limon suyunu boşaltıyoruz. Limon kabuğu rendesi, toz şeker, çırpılmış yumurta sarısı ve nişastayı ilave edip tüm malzeme pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı gereğinden fazla koyu olursa sıcak su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.
Limon tuzu yerine, evde limon varsa eğer olabildiğince taze sıkılmış limon suyu da kullanılır.
İlk aşama: Şekeri ve suyu tencereye döktükten sonra şekeri ocakta iyice karıştırarak eritin. İkinci aşama: Kaynayan şerbeti 10 dakika kadar kısık ateşte kıvam alması için bekletin. Üçüncü aşama: Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce çeyrek limonun suyunu şerbete sıkın.
Tuzu az eklenen turşu; yumuşar, esner, suyu bulanıklaşır ve kararır.
Diyar Baharat Limon Tuzu 250 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Çünkü pek çok kişi “limon tuzu” adlı kimyevî maddenin limondan elde edildiğini sanıyor. Bu maddenin katı yani kaya tuzuna benzer hâline halk arasında 'limon tuzu' denilir. -Endüstriyel bir katkı maddesi olan limon tuzunun katkı maddesi olarak kodu E330'dur. – Kimyevî adı ise “sitrik asit”tir.
Tükettiğiniz portakal ve limonların kabuklarını çöpe atmak yerine içlerini güzelce temizleyin. Daha sonra içlerine sırası ile deniz tuzu, nane ve karanfil ekleyin. Adeta bir çanak gibi kullandığınız kabukları odanızın uygun bir yerine yerleştirin. Hepsi bu kadar!
Taze limon kabuğunun sıkılmasıyla elde edilen uçucu yağ.
Esans yapılırken bitkilerin çiçek, meyve ve kök kısımlarında bulunan kokulu uçucu yağlar, % 96'lık alkolde çözündürülür. Elde edilen bu çözelti damıtılarak esans haline getirilir. Tüm bu uğraşılar da onu değerli kılar.
Limon suyu şerbet yapımında önemli bir malzemedir. Hem güzel bir aroma verir, hem de şerbetin şekerlenmesini önler. Bu yüzden şerbet yaparken limon suyunu unutmamalısınız. Bazı tatlılarda aroma vermek için şerbete limon suyu yerine şekerli vanilin eklenir.
Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 15–20 dakika kaynatılır. Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır sorusunun cevabında son dokunuş limon suyuyla yapılır. Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.
7. Limon. Şerbeti hazırlarken mutlaka içerisine limon suyu eklemeniz gerekmektedir. Şerbetin kristalleşmesini ve tatlının şekerlenmesini limon engellemektedir. Bu sebeple şerbetin içerisine ekleyeceğiniz limon suyu oldukça önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri