Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve halk arasında kabuğu, meyvesi ve suyu; soğuk algınlığı, sabah yorgunluğu, artirit, romatizma ve cilt bakımı gibi farklı durumların yanı sıra ayrıca yemeklerde lezzet verici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. İçerdiği bioflavonoidler sağlık için yarar sağlamaktadır.
Pankreas, mide, cilt ve akciğer kanserinin büyümesini yavaşlatır. Düzenli limon tüketimi de oksidatif stresi önlemeye yardımcıdır. Limonda bulunan flavonoidler (hesperidin ve d-limonen) serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur. Alerjik astım gibi hastalıklara neden olan iltihap oluşumlarını engeller.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Fazla içilen limon suyu kanı inceletebilir. Çok fazla limon yerseniz diş etleriniz de kanama başlar. Yine fazla oranda tüketilen limon mide ülserine ve gastrite yol açabilir. Herşeyin fazlası zarar sözünü unutmamanız dileğiyle, günlük ihtiyaçlarınız kadarı tüketmeniz sağlığınız için daha sağlıklı olacaktır.
Zararları: Genel olarak bir zararı olmasa da aşırı limon tüketmeniz durumunda reflü ya da mide yanması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca Dünyanın En Sağlıklı Yiyecekleri'ne göre sitrik asit diş minelerinizi aşındırabildiğinden limon suyunu pipetle içmenizde fayda var.
İlgili 15 soru bulundu
Limon suyu, afrodizyak etkisi ile libidoyu yükseltiyor. Cinsel gücü ve isteği artırıyor. Diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor: Sindirim sistemini çalıştırır.
Kızlar, atlamakla, taşa oturmakla, limon yemekle, sarılmayla, bisikletten düşmekle kızlık zarı bozulmaz.Bisiklete çarpmayla kızlık zarı bozulmaz. Bisiklete veya ata binmek yaygın yanlış kanının aksine kızlık zarı üzerinde herhangi bir etki yaratmaz.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Doktorlar sıtma hastalarının tedavi süresince ve iyileşme döneminde limon suyu tüketmemelerini önermektedir. Turunçgiller bazı insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Reaksiyonlar migren ve cilt alerjisini içerebilir.
Limon kilo aldıran bir besin değildir. Hatta kilo vermeye yardımcı olur. Bu nedenle genellikle diyetteki kişiler limonu ve limonlu suyu sıkça tüketir.
Erkeklerde cinsel sağlık sorunlarına iyi gelen limon, gücün de artmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra limon, kansızlığa iyi geliyor, ağızdaki yaraları geçiriyor ve dişleri beyazlatıyor.
Regl öncesi vajinadan dökülen epitel hücreleri ve sıvı, beyaz akıntı şeklinde görülür. Bu beyaz akıntıya lökore adı verilir. Bu akıntının rengi bazen hafif sarıya kayar. Adet öncesi görülen bu beyaz akıntının nedeni progesteron hormonundaki artıştır.
3) Siyah noktaların oluşumunu önler!
Bununla birlikte limonun cildi iyi temizleyici etkisinden yararlanabilirsiniz. Limon hem gözeneklerinizi daha iyi temizleyecek hem de antibakteriyel özelliği ile yeni oluşumları önlemeye yardımcı olacaktır. Evde hazırlayacağınız maskelere limon suyunu ekleyebilirsiniz.
Limon bu asit sayesinde cilt lekeleriyle savaşmada oldukça etkili bir doğal çözümdür. Limon güneşten kaynaklanan lekeler, güneş yanıkları, kahverengi cilt lekeleri ve sivilceler yüzünden oluşan lekeleri yok etmede de işe yarar. Düzenli olarak yüze limon sürüldüğünde lekeler gözle görülür bir biçimde hafifler.
LİMON SUYUNU BURNUNUZA UYGULAYIN:
Burnunuz tıkalı ise birkaç damla limon suyunu pamuğa sıkın. Ardından burun deliklerinize uygulayın. Burnunuzun hemen açıldığını ve nefes borunuzun temizlendiğini göreceksiniz.
Kan Şekerini Dengeler ve Kanı Temizler Limonlu su içerisindeki doğal asit sayesinde kanı temizlemekte ve besinlerden alınan şekerin vücutta dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
Aynı zamanda regl dönemi içerisinde bol su tüketmekte adeti kesecek yöntemlerden biridir. Adet dönemi içerisinde limon tüketilmesi ve sirke içilmesi kanın hızlı vücuttan atılmasını ve regl döneminin erken bitmesini sağlamaktadır.
Çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesini tetikleyebilir veya zaten yaşıyorsanız kötüleştirebilir. Mide ekşimesi, yemek borusu ve mide arasında bulunan özofagal alt sfinkteri görevini tam yapamayınca ortaya çıkar. Midedeki asitler yemek borusuna tırmanır ve bu duruma reflü denilir.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
- Güçlü bir antibakteriyel, antiviral, antiseptik etkiye sahip olan limon enfeksiyonlara karşıbağışıklık sistemimizi güçlendirir. Sindirime ve karaciğerin temizlenmesine yardımcıdır. - Kahvenize ya da çayınıza damlatacağınız birkaç damla limon suyu, kafeinin zararlı etkilerinin vücuda girmesine engel olur.
Limonlu su tüketmek kan basıncını düşürerek felç ve kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur. Düzenli olarak limonlu su tüketmek obezite riskini azalttığı için dolaylı olarak kalp ve damar hastalıkları için de önleyici etkiye sahiptir.
Genel olarak normal bir yırtıkta 3 ila beş gün arasında ağrı sürer ve günden güne azalır ama derin yırtıklar yırtığın derecesine göre değişir yani uzayabilir.Pratik olarak süreyi etkleyen faktörler şunlardır; İlk cinsel ilişkiden sonraki ağrınız eğer ağrınız çok fazla ise en az bir hafta sürer.
Kızlık zarı muayenesi jinekolog tarafından litotomi pozisyonun yapılan muayenedir. Kızlık zarı muayenesi için hasta sırt üstü yatar, bacaklar açılır bacaklar açık bir konumda ike libium minüsler(küçük dudaklar) her iki tarafa çekerek açılır ve hymen gözle incelenerek muayene yapılır.
Kızlık zarı yapı itibari ile elastik bir doku olsa da kendini onarıp yenilemez. Bozulan bir kızlık zarı ancak cerrahi onarım ile anatomik ve fonksiyonel özelliğine kavuşabilir. Dikim ile bekaret kanaması sağlamak mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri