Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Limonun suyunu buzluğa uygun olan saklama kaplarına doldurarak 12 ile 15 hafta arasında muhafaza edebilirsiniz.
Pratik ev eşyaları arasında bulunan limon sıkacağı kullanarak birkaç dakika içerisinde sıktığınız limonun suyunu oda sıcaklığında ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Söz konusu sıvı oda sıcaklığında 2 ile 4 gün arasında bozulmadan kalabilirken buzdolabında ise 1 aya kadar saklayabilirsiniz.
Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.
Derin dondurucu ile beraber aynı zamanda güneş görmeyen serin bir oda sıcaklığında saklamak da mümkün. Aynı şekilde yine güneş almayan balkonlarda serin bir ortam içerisinde limonlar saklanabilir. Ancak derin dondurucuya atılan limonlar aylarca saklama olanağı vermektedir.
Limonları yıkayıp kuruluyoruz elma dilimi ya da yuvarlak dilimler halinde kesip altını üstüne tuzlayıp öylece kavanoza diziyoruz. Bir kaç tanesini dibine sıkabiliriz. Bir hafta boyunca arada bir sallayarak limonların suyunu bırakmasını bekliyoruz. Limonlar yumuşayıp, kavanoz neredeyse limon suyu ile doluyor.
İlgili 40 soru bulundu
Tüm limonlar kavanozun içine girdikten sonra, üzerine 1 adet limon suyu ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Kavanozu kapatın ve limonları en az 1 hafta serin ve kuru bir yerde saklayın. Suyu ve tuzu dağıtmak için her defasında bir kez sallayın. 1 hafta sonra limonlarınızı buzdolabına alın.
Limon dışarıda bozulur mu? Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.
Buzlukta Limon Suyu Ve Limon Kabuğu Saklamak Tarifi Nasıl Yapılır? Limonlarımızı iyice yıkıyoruz kabuklarını rendemizin ince kısmı ile rendeleyip, limonlarımızı sıkıyoruz. Buzluk poşetlerimizin içerisine limon sularımızı koyup poşetimizin ağzını iyice bağlıyoruz.
Son aşamada şişelere doldurup sevdiklerimizle paylaşıyoruz. Bu dolabında bir hafta, on gün çok rahat dayanıyor.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Özellikle soğuk kış aylarında limon çok sıklıkla kullanılmaktadır. Çünkü limonda bulunan C vitamini sayesinde hastalıklara karşı direnç sağlanmaktadır. Limon kullanırken ortadan ikiye keseriz. Ancak kesik limon kısa zamanda kuruyarak kararmaya ve bozulmaya başlar.
Limonu dondurun ve rendeleyin!
Ardında buzluğa koyun ve bir gece bekletin ertesi gün limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Dondurulmuş limon sayesinde limonu kabuğu ile birlikte hiçbir şekilde ziyan etmeden kullanabilirsiniz. Bu sayede limonun içerisinde bulunan tüm vitaminlerden faydalanmış olursunuz.
Limonlar ortadan ikiye bölünerek suyu sıkılır ve bir tencereye alınır. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek kısık ateşte kaynatılır. Kaynayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan limon suyumuz bir şişeye alınarak dolapta muhafaza edilir.
Limon ve portakalları iyice yıkayalım. İrice doğrayıp buzdolabı poşetine yerleştirelim. Dondurucuda muhafaza edelim.Dondurucudan limon ve portakalları çıkaralım. Biraz buzunun erimesini bekleyelim.
Ev ortamında limon tuzunu muhafaza etmek istediğinizde, cam kavanoz içinde nemden uzak şekilde saklayabilirsiniz. Her kullanım sonrasında kavanozun kapağının kuru olmasına özen gösteriniz. Paket halinde alınan limon tuzunu açtığınızda, temiz bir saklama kabına aktarıp daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Limonları dilimler halinde kestikten sonra bir fırın kağıdının üstüne yerleştirerek dondur. Donduklarında kağıttan ayırarak kilitli bir buzdolabı poşetinin içine yerleştir. Buzdolabı poşetinin içindeki havayı boşaltarak ağzını kapat ve limon dilimlerini dondurucuya at. İşte, bu kadar!
1 limon + 1 bardak içme suyuna karıştırarak sabah aç karnına için. 2 limon + 2 bardak içme suyuna karıştırarak ilkini sabah kalkmasını, ötekini gece için. 3 limon + 3 bardak içme suyunu karıştırın ve ilkini sabah, ötekini akşam sonuncuyu gece için. 4 limon + 4 bardak içme suyunu karıştırın.
Limon ağacını yetiştirmek istiyorsak hava sıcaklığının 0 ın altına düşmemesi gerekiyor. -6, -7 derecenin altına düşmesi durumunda limon donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklık ise 45 derecenin üstüdür.
Yapay soğuk hava depolarındaki limonun, depodan çıktıktan sonra bir hafta gibi raf ömrü olurken, buradan çıkan ürünler yaklaşık 40 gün dayanabiliyor.
- Son saklama yöntemine geçmeden önce limonların buzlukta don halini alana kadar kalmasını sağlayınız. - Donmuş limon dilimlerini kilitli poşete alınız ve havasını alarak iyice kapatınız. Tekrar poşeti derin dondurucuya yerleştirip limonları bu yöntemle muhafaza ediniz.
Donmuş limon elde etmek için öncelikle limonu güzelce yıkayalım. Ardından buzdolabına koyalım ve 1 gün bekletelim. 1 gün sonrasında limonu kabuğuyla birlikte rendeleyelim. Limonun bu şekilde kullanımı yemeklerinizde ve salatalarınızda çok farklı bir lezzet verecektir ve aynı zamanda oldukça fayda sağlayacaktır.
Tencereye limon suyunu boşaltıyoruz. Limon kabuğu rendesi, toz şeker, çırpılmış yumurta sarısı ve nişastayı ilave edip tüm malzeme pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı gereğinden fazla koyu olursa sıcak su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.
Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri