Logo, markanızın ürün ve hizmetlerini müşteri kitlesine gösteren markanızın sembolüne verilen isimdir. Bu nedenle de logo, markaya ait özellikler barındırmalı ve marka imajını yansıtmalıdır. Logo tasarımı sürecinde şekil, renk ve yazı karakterleri kullanılır.
Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü aracılığı ile gönderen taraftan alıcı tarafa iletimini sağlayan mesajlaşma alt yapısıdır.
Elektronik belge anlamını taşıyan e-Belge; dijital gelişim ve dönüşüm sürecine uyum kapsamında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen standartlara göre elektronik ortamda oluşturulan belgelerin tümünü ifade eden genel bir terimdir.
Elektronik belgeler, dijital ortamda saklandığı için hızlı ve kolay erişim sağlar. İhtiyaç duyulduğunda belgelere hızla ulaşabilirsiniz. Kolaylıkla e-fatura, e-arşiv fatura veya e-smm gönderebilir, fatura kabul edebilirsiniz.
Dijital dönüşüm süreci kapsamında, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından uygulamaya geçirilen e-Belge, elektronik belgelerin tümüne verilen addır.
İlgili 38 soru bulundu
İzinli mükelleflerden biri olan Logo Yazılım'ın e-arşiv uygulaması, e-fatura kapsamındaki ve kapsam dışındaki firmalar ile nihai tüketicilere e-Fatura düzenlenmesini, ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibraz edilmesini sağlıyor.
Çok genel anlamıyla, bilgi taşıyan kil tablet, yontu, papirüs, harita, yazma , kitap, dergi , resim ,film , kaset , CD-ROM,DVD ağ aracılığıyla erişilebilen web sayfası, vb. gibi nesneler belge olarak adlandırılmaktadır.
e-Belge kullanımına geçmek isteyen mükellefler; GİB portal, doğrudan entegrasyon veya özel entegratörleri kullanabilir. Örneğin e-Fatura, e-Serbest meslek makbuzu, e-Müstahsil makbuzu ya da e-Arşiv fatura belgesi Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı e-Belge sistemindeki ilgili portala girerek hazırlanabilir.
Temel e-Fatura gönderici tarafından iptal edilebilir. Faturayı gönderen taraf e-Fatura iptali için e-Fatura İptal Portalını kullanmalıdır. Söz konusu portala portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal adresinden ulaşılabilir. Web sitesine giriş yaptıktan sonra 'Fatura İptal Talebi Oluşturma' butonu seçilir.
Elektronik belgeler kağıt kullanımını, israfını ortadan kaldırır. Elektronik belgelerin saklanması için fiziksel bir depo, saklama alanı gerekmez. Belgeler elektronik ortamda saklanabilir. Böylece fiziksel anlamda hasar almaları, zarar görmeleri mümkün olmaz.
e-Belge; Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığınca hayata geçirilen e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-defter, e-serbest meslek makbuzu (e-SMM), e-müstahsil makbuzu (e-MM) gibi dijital dönüşüm uygulamalarına verilen üst başlık adıdır.
Elektronik imza ile yazışma ve belge paylaşımının bilgisayar ortamında resmi olarak yapılabilmesini sağlar. Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlar. Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır.
Elektronik ortamda hazırlanarak kolayca depolanabilen ve aktarılabilen belgeye e-Belge denir. e-Belgeler, irsaliye, fatura, müstahsil makbuzu, serbest meslek makbuzu, defter gibi belgelerin dijital halleridir.
e-Fatura uygulamasında GİB logosunun bulunması zorunludur. GİB logosu faturanın en üstünde ortada olmalıdır, yeri değiştirilmemelidir. e-Arşiv uygulamasında GİB logosu bulunması zorunludur. Bunun yanı sıra bir diğer zorunlu alan firma kaşe ve imza bilgisidir.
Faturaları toplu bir şekilde bastırmak için fatura listesinde F9-sağ fare tuşu menüsünde yer alan Toplu Basım seçeneği kullanılır. Hangi faturaların bastırılacağı toplu basım filtre penceresinde belirlenir. Filtre seçenekleri ise şunlardır: Basım Sırası filtre satırında toplu basımın ne şekilde yapılacağı belirlenir.
Arşiv Portal sekmesinden 'Belge İşlemleri' seçilir ve 'Fatura Oluştur' butonuna tıklanır, gerekli alanlar doldurulur. Oluştur butonuna tıklanır, fatura taslaklara kaydedilir. Taslaklar kısmında fatura tekrar kontrol edilir, GİB İmza butonuna tıklanır, cep telefonuna gelen kod girilir ve fatura onaylanır.
Alıcı olarak böyle bir durum ile karşılaşmanız durumunda karşı tarafın e-Arşiv Faturayı iptal etmesini talep edip e-Fatura düzenlemesi gerektiğini iletebilirsiniz. e-Fatura mükellefine e Arşiv Fatura düzenlemeniz durumunda ise düzenlediğiniz bu belgeyi iptal edip e-Fatura düzenlemeniz gerekir.
E-arşive faturasını Connect üzerinden sunucuya gönderdikten sonra iptal etmek istediğimizde ise; Tiger3 ya da Go3 uygulaması satış faturaları bölümünde faturanın üzerinde sağ mouse tuşu ile “iptal et” seçeneğini çalıştırmalıyız.
Herhangi bir hata durumunda paniğe kapılmayın, e-faturalar iptal edilebilir. İptal süreci kesilen faturanın türüne ve ne zaman gönderildiğine göre değişiklik gösterebilir. İptal süreci içerisinde ise yanlış gönderilen faturayı sadece gönderici taraf iptal edemez, alıcının da e-faturayı reddetmesi gerekir.
GİB'in son düzenlemesine (2022) göre, aynı gün içerisinde vergi mükellefi olmayanlara düzenlenen toplam fatura tutarı 5 bin TL'ye indirilirken, vergi mükellefi olanlar için ise bu tutar, GİB tarafından belirlenen fatura kesme sınırına eşitlendi. Bu sınır her yıl güncellenmekle birlikte, 2023 yılı için 4.400 TL'dir.
Gelir İdaresi Başkanlığının web sitesinde bulunan e-Fatura portalı üzerinden ücretsiz e-fatura hazırlayabilir ve faturalarınıza dair süreçleri portaldan kontrol ve takip edebilirsiniz.
e-Fatura başvuru sorgulama işlemi, "ebelge.gib.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu web sitesine vergi kimlik numaranız veya TC kimlik numaranız (TCKN) ile giriş yaparak e-fatura sorgulama yapabilirsiniz.
Ehliyet, Çek – Senet düzenleme (ve tüm kambiyo senetleri), Araç Plakası, Kimlik (Nüfus cüzdanı) gibi resmi kimlikler, eğitim kurumları tarafından verilen diplomalar, noterlik tarafından düzenlenen vekaletname ve kısaca resmi makamlar tarafından düzenlenmesi gereken tüm resmi belgeledir.
Evrak ile belge arasında herhangi bir fark yoktur, eşanlamlı kelimelerdir.
Resmi geçerliliği olan her türlü yazılı ve görsel dokümana belge denir. Bu kelime mecazen kanıt ve ispat manasında kullanılır. Örneğin ''ben belgelerle konuşuyorum'' demek ''kanıtlarım var'' anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri