Motokaravanların çok büyük bir kısmı, küçük otobüslerden dönüştürülenler dahil, M1 sınıfı olarak ruhsatlara işlidir. Bu sınıflandırmaya tabii olan araçlar, ek olarak 3500 kg gibi bir sorulamaya gerek duymadan, B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilirler.
"M" sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletleri (moped) kullanacaklara verilir, M sınıfı ehliyet ile sadece bu araçlar kullanılabilir. Asgari yaş sınırı 16 olup deneyim ve tecrübe aranmamaktadır. M sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi 10 yıldır.
M sınıfı ehliyet alma yaşı minimum düzeyde 16 olacak şekilde düzenlenmiştir. 16 yaşını dolduran kişiler M sınıfı ehliyet almak için sürücü kursuna kayıt yaptırabilir. Sonrasında girecekleri sınavlarda başarılı oldukları takdirde M sınıfı ehliyet almaya hak kazanırlar.
Dönüştürdüğünüz veya satın aldığınız araç Ducato, Sprinter, İveco her ne ise içerisine eklediklerinizle birlikte toplamdaki ağırlığı 3500 Kilogramı aşmadığı sürece B sınıfı ehliyetinizle kullanabilirsiniz.
M, motorlu bisiklet kullanabilmek için gerekli ehliyet sınıfıdır. C1 sınıfı 7500 kg'a kadar çekici ve kamyon kullanımı için gereklidir. C1E ise aynı kriterlerin 12.000 kg'luk araçları için gereklidir. C sınıfı çekici ve kamyon ehliyetlerinin genel sınıfı olurken, CE römorklu modelleri kapsamaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
M sınıfına ait ehliyet harç ücreti 2023 senesi için 4.154,70 TL. M sınıfı, motorlu bisiklet (MOPED) olarak adlandırılan ve saatteki hızı 45 kilometreyi geçmeyen araçları kapsıyor.
Arkası çift dingil olmadıkça(yani çift teker) B sınıfı ehliyetle kullanabilirsiniz.
Ducato Kamyonet kullanışlılığı ile işinize sınırsız bir destek sağlamak amacıyla tasarlandı. Örneğin, 4 farklı uzunlukta kasa boyu ile seçeneklerinizi genişletiyor. Multijet motoru ile daha az yakıtla her şartta en iyi performansı sunuyor.
Ducato Kamyonet, sınırsız kullanışlılığı, kalitesi ve teknolojisi ile işinizi büyütmenizi vaat ediyor. Kullanıcısına kolaylıklar sunan ve her tür kullanım tipine özel kasa seçenekleriyle Türkiye'nin en geniş ve verimli kamyonet ailesi.
SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GEÇERLİLİK SÜRESİ
o M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, o C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl geçerlidir.
M sınıfı sürücü belgesi
Bu ehliyete sahip sürücüler moped olarak adlandırılan motorlu bisikletleri kullanabiliyor. Moped, saatlik hızı 45 km'yi, silindir hacmi ise 50 cc'yi aşmayan iki, üç veya dört tekerlekli motosikletleri temsil ediyor.
M sınıfı ehliyet sahipleri 2, 3 ya da 4 tekerlekli motorlu bisiklet kullanabiliyor. En fazla 4 KW şartı aranıyor ve bu ehliyetle sürülen motorlu bisikletlerde en fazla 45 km/h hız yapılabiliyor.
Motokaravanların çok büyük bir kısmı, küçük otobüslerden dönüştürülenler dahil, M1 sınıfı olarak ruhsatlara işlidir. Bu sınıflandırmaya tabii olan araçlar, ek olarak 3500 kg gibi bir sorulamaya gerek duymadan, B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilirler.
M Sınıfı Ehliyet Nedir? M ehliyet, küçük tip motosikletler için kullanılan ehliyet olarak bilinmekte. Karayollarının belirlemiş olduğu bu sınıfa MOPED ismi verilmekte. M sınıfı sürücü belgesi iki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletler için verilmektedir.
B sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler otomobil ve kamyonet sınıfına dahil tüm araçları kullanabiliyor. Bu ehliyet türü M ve F sınıflarını da kapsadığı için motorlu bisiklet, traktör ve ticari amaçlı olmamak kaydıyla römork taşıyabilen tarım araçları da kullanılabiliyor.
Ducato 3 farklı aks mesafesinde, 3.500 kg araç ağırlığı, 4 farklı uzunluk seçeneği, 3 farklı yükseklik seçeneği ve 1.530 kg'a varan yük kapasitesi sunar.
B SINIFI SÜREMEZ. + Ruhsatta kesinlikle minibüs yazıyor olması gerekir. + Arka dingilde her bir aksta tek teker olması gerekir yani maksimum 4 tekeri olması gerekir.
En çok soru aldığımız konulardan birisi de “B sınıfı ehliyet ile kamyonet kullanabilir miyim?” sorusudur. B sınıfı ehliyetiniz ile azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir.
M sınıfı sürücü belgesi Motorlu bisiklet, yani bilinen adıyla Moped tipi araçları kullanmak için gereklidir. Bu ehliyet sınıfı ile kullanılabilecek araçların özellikleri: 2, 3 ya da 4 tekerlekli mopedler için kullanılabilir.
Ehliyet Kaç Günde Alınır? Ehliyetin kaç gün içerisinde alınabileceği merak edilen konulardan bir tanesidir. Başarılı olan bir adayın kurs aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmekte olan sürücü sertifikasının hazırlanması süreci yaklaşık olarak 3 ile 7 gün civarında sürmektedir.
B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin 4.154,70 TL harç bedeli, 624 TL değerli kağıt bedeli ve 145 TL vakıf bedeli olmak üzere 4.923,70 TL ödemesi gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri