Maaş ödeme günü geldiğinde anlaşmalı bankanızdan maaşınızı çekebilirsiniz. Maaş hesabı ile vadesiz hesap arasındaki fark yoktur. Biri sizin daha önce oluşturduğunuz vadesiz hesaptır. Bir diğer vadesiz hesapta maaş için kullandığınız hesaptır.
En basit haliyle net maaş hesaplaması Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır. 6.000 - 7,56 - 126 - 60 – 840 = 4.965,45 TL net maaş sonucuna ulaşılmaktadır. Bu formüllerle kolayca hesaplama yapılabilir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
bankaların, sahiplerine herhangi bir başvuru yapmadan kredi kartı yolladığı hesaptır.
Maaşınız hesabınıza yattığında; dilerseniz yurt geneline yaygın İş Bankası şubelerinden, dilerseniz Bankamatiklerden yılın 365 günü, günün 24 saati maaş hesabı ve diğer hesaplarınıza ulaşarak maaşınızı çekebilir veya işlem yapabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Müşteriler, para ile alakalı tüm işlemlerini bankalar aracılığı ile gerçekleştirmektedirler. EFT, havale ya da herhangi bir işlemi bankalar üzerinden yapabilmektedirler. Maaş yatırma ve maaş çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse maaşlarını istedikleri bankalardan alabilmektedirler.
SGK Emekli Maaş Banka Değişikliği Nereden Yapılıyor? www.turkiye.gov.tr sayfasındaki kurumlar başlığı altındaki Sosyal Güvenlik Kurumunun 4A Banka ve Adres Değişikliği (SSK), 4B Banka ve Adres Değişikliği(Bağkur), 4C Banka ve Adres Değişikliği(Emekli Sandığı) hizmetlerinden ulaşabilirsiniz.
Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 5 ve daha fazla çalışan istihdam eden işverenlerin bu ödemeleri bankalar aracılığıyla yapmaları zorunlu kılınmıştır.” hükmüne yer verilmiş olup. Mezkur yönetmeliğin “yürütme” başlıklı 18 inci maddesinde ise, yönetmelik hükümlerinin.
Daha önceden herhangi bir kaydınız olmayan bankadan hesap açtırmak için uzaktan kimlik tespiti sürecinde, görüntülü görüşme başlamadan önce hesap açmak istenilen bankanın mobil uygulaması veya internet sitesi üzerinden başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.
Sosyal Güvenlik Kurumuna göre ay 30 gün olarak alınır. Buna göre de aylık çalışma süresi 30×7.5=225 saat olarak uygulanır. İşçinin aylık ücreti 30'a bölündükten sonra, çıkan sonuç 7,5'a tekrardan bölündüğü halde ise işçinin bir saatlik bulunabilir.
Ücret hesaplamaları yapılırken günlük brüt ücretin 30 ile çarpılmasıyla aylık ücret hesaplanır. Günlük ücretin 30 ile çarpılmasıyla elde ettiğimiz ücret çıplak ücrettir. Çıplak ücretin üzerine süreklilik ve düzenlilik arz eden sosyal yardım ve benzeri ödemelerin ilave edilmesiyle giydirilmiş ücret bulunur.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Her ne kadar emekli maaşına haciz yasaklanmış olsa da bu yasak mutlak değildir. Şayet borçlu, maaş hesabına haciz konulmasına muvafakat etmişse bu durumda emekli maaşı haczedilebilecektir. Ancak önemle belirtmeliyiz ki, emekli maaşı haczine muvafakat önceden verilemez.
Eğer günlük başına 8,500 TL kazanırsanız, Haftalık Maaş maaşınız 42,500 TL olur. Bu sonuç, haftada 40 çalıştığınız varsayıldığında taban maaşınızın bir yıl içinde çalıştığınız saat, hafta ve ayların miktarına göre çarpılmasıyla elde edilir.
Dolayısıyla aylık çalışma saati 30 x 7.5 = 225 saat olarak hesaplanır. Günlük ücretiniz için maaşınızı 30'a bölün ve çıkan sonuç sizin bir günlük ücretinizdir yani yevmiyenizdir.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Bankacılık Kanunu'nun 73. Maddesine istinaden Banka personelinin görevi sırasında öğrendiği müşterilerine ait bilgileri kanunen yetkili kılınmış kurum ve kişiler dışındaki 3. Şahıslarla paylaşması yasaktır.
SGK banka değişikliği yapmak isteyen emekli vatandaşlar için bilgilendirmede bulundu. Buna göre; banka değişikliği yapmak isteyen emekliler, e-Devlet üzerinden talepte bulunabilir veya sosyal güvenlik il müdürlüğü / merkezlerine müracaat edebilir. Ancak kredi çekildiyse banka değişikliği gerçekleştirilememektedir.
Vadesiz mevduat, faiz getirmeyen banka hesaplarındaki paradır. Anında nakit paraya dönüştürülebilir. Vadesiz mevduat hesabının amacı nakit para kullanılmadan banka hesapları ve kişiler arasında ödeme akışları gerçekleştirmektir.
Bir başka deyişle, 31 günlük aylarda asgari ücretliye 31 günlük ücret ödemelidirler. Bunlara aykırı hareket eden şirketler için;2022 de - 4857 sayılı Kanunun 102/a maddesine göre her bir işçi için her ay 429,00 TL. - 5510 sayılı kanun 102/c-4 bendine göre 10.008,00 TL.
iii- 854 sayılı Deniz İş Kanunu ile 29 ncu maddesi iv- 4857 sayılı İş Kanunu'nun 32 nci maddesi, değiştirilerek, bu Yasalar kapsamında işçilere ödenen, ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkakını özel olarak açılan banka hesapları vasıtasıyla ödeme zorunluluğu getirilmiştir.
Buna göre; 459 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği düzenlemeleri gereği tahsilat ve ödemelerini banka yoluyla yapma zorunluluğu getirilenlerin beşten az çalışanı olsa da çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemeyi banka yoluyla yapmaları gerekmektedir.
Maaş ödeme günü geldiğinde anlaşmalı bankanızdan maaşınızı çekebilirsiniz. Maaş hesabı ile vadesiz hesap arasındaki fark yoktur. Biri sizin daha önce oluşturduğunuz vadesiz hesaptır. Bir diğer vadesiz hesapta maaş için kullandığınız hesaptır.
Tarayıcınızdan Türkiye.gov.tr'ye girin. En üstte yer alan «Sisteme Giriş» butonuna tıkladıktan sonra TC kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapın. Arama kutucuğuna «banka değişikliği» yazın ve aramanızı yapın.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri