Makarna suyuna hangi yağ? Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağ (En sağlıklısı zeytinyağıdır ama bazıları makarnada kokusunu sevmez, tadını sevdiğiniz başka bir sıvı yağ da kullanabilirsiniz.)
En sık uygulanan yöntemdir. Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Zeytinyağı eklemeyin
Makarnalar yapışmasın diye yağ eklemeye kalkmayın. Suyuna ekeleyeceğiniz tuz, zaten bu problemin üstesinden gelecektir. Ayrıca zeytinyağı ekleyerek pahalı bir yağı gereksiz bir şekilde kullanmış olursunuz. Paranızı boşa harcamayın.
Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın. İyi yumuşadıktan sonra makarnanın suyunu süzün. Ayrı bir tavada ısıttığınız 2 yemek kaşığı sıvı yağı makarnanın içerisine dökün. Makarna pişerken belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın.
Su kaynatılır içine tuz ve iki üç damla ayçiçek yağı damlatılır makarnalar kaynayan suya eklenir haşlanır süzgeçte süzülür makarna tenceresine tereyağ ayçiçek yağ konur yağ eriyince iki yemek kaşığı salça eklenir kavrulur salçaya tuz eklenir karıştırılır makarna eklenir salça ve makarna iyice harmanlandıktan sonra pul ...
İlgili 17 soru bulundu
NOT: Zeytinyağının, makarnaya yakışan bir yağ olduğu inkar edilemez bir gerçektir. Ancak unutulmaması gereken şey; zeytinyağının haşlanma sırasında değil, haşlandıktan sonra makarnaya ilave edilmesi gerektiğidir.
Aynı tencerede İçim Tereyağı'nı kızdırın. İçine istediğiniz baharatları koyabilirsiniz. Ardından makarnayı koyun ve karıştırın. Afiyet olsun!
Makarna haşlarken suyuna biraz tereyağı veya birkaç çay kaşığı bitkisel yağ katarsanız, tenceredeki suyun taşmasını önleyebilir ve makarnaların daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
Diyet Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnaları yağsız tuzsuz haşlayın yanına bezelye ve mısır koyun ince dilim peyniri de ekleyin. Yerken çok çiğneyin ve yanında başka bir şey yemeyin böylece karbonhidrat alacaksınız sizi tok tutacak. Kalorisi düşük makarnamız hazır afiyet olsuun.
Makarna suyu kullandığınız tencerenin ¾ ünü geçmemeli ya da daha az olmamalı. Sade su haricinde daha lezzetli makarnalar için evde hazırlayacağınız et, tavuk ve balık suları ile de makarna haşlayabilirsiniz.
Makarna yapımı için orta boy bir tencereye 8 bardak soğuk su dökülür ve üzerine 1 silme yemek kaşığı tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve açık ateşte makarna suyu kaynayana kadar bırakılır.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Tencereye 3 yemek kaşığı kadar margarin koyulup eritildikten sonra makarnanın ne kadarını pişireceğimize karar verelim. Eğer paketin tamamını yapacaksak yarım paket burgu makarnayı erimiş olan margarinin üzerine ilave ederek kavrulana kadar karıştıralım. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam ederim.
Makarna suyuna tuz koyarken suya erkenden ilave etmeyin. Su kaynarken tuz ilave etmek hem kaynama süresini stabil kılar hem de tadı makarnaya daha kısa sürede karışır. Su iyice kaynamadan makarnaları suya koyarsanız makarnanız daha hamur bir forma girer bu da makarnanın lezzetini bozar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Makarna suyu kaç dk kaynar? Tencerenin kapağı kapatılmamalı, metal kaşık kullanılmamalıdır.Genelde pişirme süresi 10-12 dakikadır. Italyan usulü pişirmede, makarnaların diri olması için 9-10 dakika haşlamak yeterlidir.
Makarnaya karbonat ekleyerek onu ramen haline getirin
Asya mutfağının en büyük armağanlarından ramen'i sıradan bir makarnadan da elde edebilirsiniz. Makarnanın suyuna bir yemek kaşığı karbonat ekleyip makarnaları soğuk sudan geçirdiğinizde farkı göreceksiniz.
7. Yanlış: Makarna pişerken tencerenin kapağı asla kapatılmaz. Doğru: Makarna pişerken kapağını kapatmanız makarnanızın tadını etkilemez. Sadece suyun taşma riski vardır.
Şekerli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Küçük bir tencerede yağı eritiyoruz, üzerine haşlanmış makarnayı koyuyoruz en sonda şekerini ekliyoruz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz . Bunların hepsini şeker iyice eriyene biraz yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz veee hazır.
Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır. Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.
Spagettiyi bol suda haşlamalı ve süzmelisiniz. Haşlama suyunun bir kısmını saklamalısınız. Bir sos tavasından yardım alarak makarna, dana bacon ve yumurta karışımını hafif ateşte pişirmelisiniz. Sos bütün makarnaya yayıldıktan sonra tuz ve haşlama suyunu eklemeli ve tekrardan birkaç dakika pişirmelisiniz.
Böylece tencereye koyduğunuzda makarnalar birbirine yapışmaz. Son olarak tencere içine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup, eritin. Erimiş olan tereyağı 1-2 fokurdadıktan sonra makarnayı yağın üzerine koyup, karıştırın.
Yemek Menü
Sürülebilir bir yağ olan Becel Tereyağı keyfi kase margarin, %59 oranında bitkisel yağ içerikleriyle pilav ve makarna gibi yemeklerde de kullanılabileceği gibi kahvaltılarda ekmek üstüne sürülerek de tüketilebilir.
Makarna suyu kaynadıktan hemen sonra tuzu ekleyin. 4 su bardağı su için 1 tatlı kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzu ekledikten sonra suyun altını kısın. Makarna pişirirken yapışmaması için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tencere uygun olmazsa ya da su az gelirse kurtarıcı olacaktır.
Tencereye 3 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin. Yarım paket burgu makarnayı erittiğiniz tereyağının üzerine boşaltarak kavurun. Makarnalar kahverengi oluncaya kadar bu işleme devam edin. Sonra paketteki diğer makarnayı da üzerine ekleyerek sıcak su ilave edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri