İlimizdeki afetzede vatandaşlarımız barınma ihtiyacı için oluşturacağı konteyner kente yerleştirme taleplerini Valilik Açık Kapı Müdürlüğü veya Koordinasyon merkezine gelmeksizin E-Devlet üzerinden bizzat başvurarak yapabilirler.
Malatya AFAD konteyner ev başvurusu sistem üzerinden e-Devlet giriş bilgileri girildikten sonra yapılabiliyor. Deprem konteyneri başvurusu yapmak için e-Devlet sistemine giren vatandaşlar 'Afetzede Barınma Desteği Başvurusu' yazarak ilgili alana giriş yapıyor.
- İlk olarak e-Devlet Kapısı'nın web sitesine ya da uygulamasına T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. - Ardından arama çubuğuna "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" yazıp arama butonuna tıklayın. - Açılan sayfada yer alan formu eksiksiz doldurun.
e-Devlet konteyner ev başvurusu yapmak için; T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile e-Devlet hesabınızı açın. Arama kısmına Afetzede Barınma Desteği Başvurusu (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) yazın. Çıkan ekranda yer alan başvuru formunu doldurun.
Depremden sonra barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdüren AFAD, İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesindeki 180 bin metrekarelik alanda konteyner kent yapılmasını kararlaştırdı.
İlgili 36 soru bulundu
MALATYA'DA ÜRETİLİYOR
Özsan Sanayi Sitesi'nde üretim yaptıklarını aktaran Deniz İnce,siparişlere yetişmeye çalıştıklarını söyledi. Şantiye tipi konteynerler 60-65 bin TL aralığında başlıyor, içerisinde tuvaleti, banyosu, mutfak dolabı olan konteynerlerin ise fiyatları 80-85 bin TL bandında işlem görüyor.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
Bakan Soylu, konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini kaybedenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamile olanlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını aktardı.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Battalgazi ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi'nde 130 dönüm alana yerleştirilen 720 konteynerden 490'ının kurulumu tamamlandı. Yaşam alanında yemekhane, okul, kreş, cami, kütüphane, çamaşırhane, idari bina, sosyal market, depo ve oyun parkı yer alıyor.
Katar'dan gemilerle İskenderun Limanı'na gelen konteynerlerden bir kısmı, konteyner kente yerleştirilmek üzere tırlarla Malatya'ya ulaştırıldı.
AFAD konteyner ev başvuru işlemleri, deprem bölgesinde yer alanlar tarafından araştırılıyor. TOKİ konutlarının inşa süreci tamamlanana dek afetzedeleri ağırlayacak olan konteyner evlerin başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Ev sahipleri de kiracılar da konteyner kentlere gidebilecek. Öncelik yakınlarını kaybedenlerde olanlar'' dedi.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Kesin ve İtiraz hasar tespitlerinde konutları ağır/yıkık ve orta hasarlı olarak tespit edilenler de yukarıdaki şart ve sıralama da konteyner imkanının dan faydalanabilecek.
Degerli Afetzede, Kozan ve Feke ilçeleri için 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 2 Aralık 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır. Siz değerli afetzedelerimizin E-devlet üzerinden başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.
DASK'ta az hasarlı binalara sigorta bedeli üzerinden %15 ödeme yapılıyor fakat evim az hasarlı olmasına rağmen yatan miktar % 15 den çok çok az miktarda. Evimin masrafı en az 35 - 45 bin tl arasında ancak tarafıma yatırılan rakam boya parası bile etmiyor.
Konteyner kentin elektrik ve su hattının yüzde 40'ı tamamlanırken çalışmaların bittiği sahalara da konteynerler yerleştiriliyor. 21 metrekarelik konteynerlerde elektrikli ısıtıcı, termosifonlu sıcak su, yatak odası, mutfak ve banyo bulunuyor.
Bir Konteyner Bedeli : 90.000 TL'dir. "Konteyner Kent" T.C. İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonuyla kurulacak.
Her birinde uzmanlığın hissedildiği hazır üretimli Karmod konteyner ev modelleri içinde 1+1 planda 21 ve 35 m2 konutlar bulunmaktadır. 2+1 hazır modelde ise 42 m2 konteyner konut yer almaktadır ki bu model Karmod tarafından sektöre kazandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri