Gimcat Malt-Soft kedi malt pastasının içerdiği diyet lifler, yiyeceklerin ve yalanma sonucu boğazda biriken tüylerin bağırsaklardan kolayca taşınıp dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca kusma yolu ile de dışarı atılmasına yardımcı olur. Gimpet Malt-Soft macun kıvamındadır ve kolay uygulanır. Her yaştaki kedi için uygundur.
Ürün kedilerin patisine sürülür ve uygun aroması sayesinde kedi ürünü yalayarak yer. Kullanımı: 2-3 cm büyüklüğünde pasta kedilerin patisine sürülür. Kıl yumağının önlenmesi amacı ile haftada 2-3 gün, Kıl yumağının giderilmesinde her gün kullanılır.
Özellikle uzun tüylü kediler için kedi maltı kullanmak gerekir. Kedi maltı, kedilerin temizlenirken yuttuğu tüylerin midelerin birikmesini engeller. Bağırsak yoluyla dışarı atılan tüy yumakları, kedinizin sağlığını korur. Kedi malt macunu, içerdiği maddeler sayesinde midede olan topaklanmaları, keçeleşmeleri çözer.
Kendilerini yalarken tırtıklı dillerine takılan bazı tüyleri de böylelikle yutarlar. Bu da tüy yumaklarının oluşumuna sebebiyet verebilir. Böyle durumlarda en iyi çözüm malt kullanmak oluyor. Hem kedinizin sindirimini hem de bağırsaklarını iyileştirmek için oldukça yararlı bir üründür.
İlgili 42 soru bulundu
* Veteriner ziyaretleri, havai fişek, gök gürültüsü gibi sesler, taşınma, eve misafir gelmesi, yalnız kalmak veya seyahat gibi stresli durumlardan kaynaklanan davranışsal sorunları azaltmaya yardımcı olur. * Stresten kaynaklı reaksiyonların azalmasını sağlarak, kedinizi sakinleştirir.
Içerdiği b vitamini desteği ile deri ve tüylerine sağlık kazanmasında etkili olacaktır.b2 vitamini: Tüy dökülmesini yavaşlatır,yavru kedilerin büyümesini hızlandırır.B12 vitamini: Sinir hücrelerini korur,hafızayı güçlendirir.B7(biotin) tüy dökülmesini yavaşlatır,tırnakların dayanıklılığını arttırır.
Kedi maltını doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bunun için kedi maltını kediye gün içerisinde bir kez vermek yeterli olmaktadır. Günlük olarak verilecek olan miktar ise 4-5 cm'dir.
Çoğunlukla, bir tüy yumağı belirli bir büyüklüğe ulaştığında, kedi bunu kusarak çıkarır (görünüşü sosise benzeyen tüy yumakları); ancak bazı tüyler dışkıları yoluyla atılacaktır.
B vitamini takviyesi yaparak kolaylıkla kedilerin tüy dökme sorununa çözüm bulunabilir. Örneğin bir ilaç veya vitamin takviyesi yapmak yerine kediye yumurta verilebilir. Yumurta çok iyi bir B vitamini kaynağıdır. 10 günde bir haşlanmış yumurta ile kedileri beslemek, tüy dökme sorununu ortadan kaldırmaya yetebilir.
Kedileri yalanma sonucunda tüylerini yutarlar. Bu tüyler zaman içerisinde mide bağırsakta birikerek iştahsızlık, kusma gibi belirtilerle kendisini gösteren önemli sindirim sorunlarına yol açabilir. Malt paste yutulmuş olan tüy yumakları ve diğer sindirilemeyen bileşenlerin doğal yollar ile vücuttan atılmasını sağlar.
Hergün dakikalarca kendisini yalaması sonucunda tüylerin ciddi bir bölümü yutulur. Yutulan bu tüylerin de bir kısmı bağırsak ile dışkıya karışırken bir kısmı midede kalmaya ve birleşerek tüy yumakları olmaya devam eder. Tüy uzunluğuna ve dökmesine bağlı olarak birkaç haftada bir tüy yumağı kusması oldukça normaldir.
Kedi maltı ya da kedi macunu kullanımı doğru dozda ve oranda olursa hayır kedinize bir zararı olmaz. Kedinize vereceğiniz ölçünün fazla olmamasına ve çok sık yedirmemeye dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
kedilerimizin temizlik için kendilerini sürekli yaladığı bir gerçek. bunu yaparken de devamlı tüy yutuyorlar ve yuttuğu tüyleri de genelde kusarak çıkartıyorlar. işte tam bu noktada kedi malt macunu, kedinizin yuttuğu tüylerin rahat bir şekilde sindirilmesine ve dışkı yoluyla kusmadan çıkarılmasına yardımcı oluyor.
Kedi maltını günde 1 kez olmak üzere yavrulara 1-2 cm, yetişkin kedilere ise 4-5 cm kadar vermeniz kedinizin sindirim sağlığı açısından yeterli olacaktır.
* Trixie Kedi Malt'nı öncelikle çalkalamanız ve daha sonra kullanmaya başlamanız gereklidir. * Çok sıcak yaz günlerinde buzdolabında veya serin bir yerde muhafaza edilmesi önerilir.
Kedi maltı da kedilerin yuttuğu bu tüylerin vücutlarından atılmasına yardımcı olmaktadır. - Kedi maltları tüp şeklinde satılmaktadır. - Kediler bu ürünü severek yemektedir. - Kedilerin sağlığı üzerinde olumlu etkileri fazladır. - Kısacası kedinin kusmasına gerek kalmadan tüylerin dışkıyla atılmasını sağlamaktadır.
Kusturucu özelliği de sahip olan çimler, kedinizin sağlığı açısından hayati önem arz eder. Her fazladan yediği çimde, vücudu bu otu sindiremez ve hayvan kendini rahatlatmak amacıyla kusar. Kedinizin midesini oldukça rahatlatacak olan bu kusma eylemi sayesinde, içinde bulunan tüm tüy yumakları dışarı atılır.
En iyi kedi vitamini markası arasında yer alan Gimcat Multivitamin, bağışıklık sistemini güçlendiren 12 ayrı vitamin içerir. B2 vitamini sayesinde kedinizin hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olur. Kedi besleyenlerin en büyük sorunlarından tüy dökülmesini azaltır ve deri sağlığını korur.
kedimizin yuttuğu tüylerini kusarak değil de kakasıyla beraber çıkarmasını sağlayan kedilere özel macundur. her gün ve bol miktarda verildiğinde hassas kedilerde ishal yapabiliyorlar. bunu gözden kaçırmamak lazım.
Kedilerde kusmanın en temel sebebi tüy toplarıdır. Kendilerini temizlemek için yaladıklarında vücutlarındaki tüyler ağzına girer. Kedilerde tükürme fonksiyonu olmadığı için bu tüyler karında birikir bu sebepten tüy yumağını kusarak dışarı atarlar.
Kıl üzerinde insanlarda enfeksiyona sebep olacak bir parazit veya herhangi bir mikrop taşımıyorsa yutarken gırtlağınızda duyacağınız bir rahatsızlıktan başka bir zararı yok.
Acana Bountiful Catch Somonlu Ve Ringa Balıklı Yetişkin Kedi Maması, kas büyümesini ve eklem sağlığını destekleyen yüksek düzeyde protein ve omega yağ asitleri içerir. antioksidan bakımından zengin kedi mamasıdır. Tüy dökülmesi için kedi maması arayanlar için uzmanlar tarafından tavsiye edilir.
Kediler için beslenme oldukça önemlidir. Kedilerin çok hassas bir sindirim sistemleri vardır ve bu yüzden kedilere kaliteli kuru mama dışında oldukça arada sırada yaş mama verilmesi ve ayrıca zaman zaman pişmiş yumurta, et, kılçıksız balık verilmesi uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri