Su İle Temasında Kararma Yapmamaktadır. Parfüm Vb Kimyasallar ile Yoğun Şekilde Temas Etmediği Sürece Kararma Yapmamaktadır.
Altın ve çelik ürünler yapıları gereği kararma yapmaz.
Materyal:Nikelsiz üründür. Kesinlikle alerji yapmaz. Kararma, solma, renk verme gibi problemler yaşanmaz. Oldukça uzun ömürlüdür.
Havadaki Elementler. Soluduğumuz havayı oluşturan bazı elementler, gümüşle tepkimeye girerek kararmaya neden olur. Hidrojen, kükürt ve sülfür, bu elementlerdendir. Yani, kullanmadığınızda gümüş takıları açıkta bırakmak, bir süre sonra kararmaya sebep olacaktır.
Rodyum aşınmama özelliği olan bir metaldir. Madencilikte kullanılan bu metal, takı sektöründe duyulan ihtiyaç ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bizlere kararmayan takılar elde etmemizi sağlamıştır. Yani aradığımız özellik takının rodyum kaplama olmasıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu nedenle insanlar altın ve gümüş madenlerinden yapılan takılar dışında, kararma yapmaz çelik takılar kullanmaktadır. Bu çelik takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelik kullanılmaktadır. Bu çeliklerin en kalitelisi ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikler olmayan 316L kalite çeliktir.
Özellikle nem oranı yüksek olan koşullar, gümüşün kararmasına neden olur. Bu nedenle gümüş takılarınızın saklama koşulları, nem ve rutubetten uzak yerler olmalıdır. Hava ile temas etmesi durumunda da kararabilen gümüş takılar, kendi kutusu içerisinde kapalı bir şekilde saklanmalıdır.
Çelik takıların genellikle çevresel faktörlere bağlı olarak kararır. Ter, parfüm, losyon ve saç spreyi gibi kimyasallar, çelik takıların matlaşmasına hatta kararmasına neden olabilir. Aynı zamanda, kalitesiz çelik takıların havadaki oksijenle teması da çelik takı kararmasına neden olabilir.
Çelik takılar ile duş almanızda bir sakınca yoktur.
Takılarınız altın, gümüş, platin, paladyum, paslanmaz çelik veya titanyum ise duş almanız bir problem yaratmaz. Bakır, pirinç, bronz veya diğer kalitesiz metaller cildinizi yeşile çevirebileceğinden duşa girmemelisiniz.
Çelik takıların en önemli özelliklerinden biri, paslanmaz ve kararma yapmaz olmalarıdır. Bu takılar genellikle 301, 304, 304L, 316L kalitelerinde çelikten üretilmektedirler. En kaliteli çelik ise, kararma, solma, paslanma ve bozulma özellikleri olmayan 316L kalite çeliktir.
Görsel İnceleme: Çelik, genellikle parlak ve sert bir yüzeye sahiptir ve genellikle gümüş grisi bir renge sahiptir. Ancak, yüzey kaplamaları veya paslanma nedeniyle bu görünüm değişebilir. Sertlik Testi: Çelik genellikle diğer metallerden daha serttir. Bu özelliği test etmek için bir sertlik testi uygulanabilir.
Kararan altın takıların temizliği için bir kabın içine yeterince su konur. 2 yemek kaşığı karbonat ve iki yemek kaşığı sirke eklenerek güzelce karıştırılır. Bu suya batırılan diş fırçası ile takılar hafif hafif fırçalanır. Ardından ılık suyla durulanan takılar bir bezle güzelce kurulanır.
Bunun için tek yapmanız gereken rengi açılan ya da kararan altın takılarınızı bir kabın içe alıp içerisine sıcak su ve biraz sıvı bulaşık deterjanı eklemek oluyor. Birkaç dakika bu karışımda bekleyen takılarınızı bir diş fırçası yardımıyla biraz ovalayarak eski rengine döndürmeniz mümkün oluyor.
Gümüş, takılar, mücevherler belli bir zaman geçtikten sonra kararma ve renginde koyulaşma meydana gelir. Bu kararmanın esas nedeni, kükürt elementidir. Dünya üzerinde çok miktarda bulunan kükürt elementinin en az miktarı bile, gümüş madeni üzerinde kararmaya yol açacaktır.
Yani Stainless Steel takı modelleri normal kullanım koşullarında hiçbir şekilde kararmaz. Stainless Steel malzemesi oksitlenmeye ve kararmaya karşı dayanıklı bir malzemedir.
Çelik kararmaz
Gümüş takıların en büyük dezavantajlarından biri kararmalarıdır. Bir gümüş yüzüğe ne denli özenle bakılırsa bakılsın zamanla kararmasını engellemek oldukça zor hatta imkânsızdır, oysaki çelik kararmaz ve bu da çelik yüzüklerin tercih edilmesinde önemli rol oynayan etkenlerden biridir.
Hipoalerjenik takı olarak bilinen çelik takılar, alerji riskini minimize eder ve cilde zarar vermez. Ayrıca, uzun ömürlü takı olmasından dolayı yıllarca kullanılabilirler. Bu dayanıklılık, çelik takıların değerli ve tercih edilir kılıyor.
Bir kaba limon suyu dökün ve takınızı bu sıvıya batırarak bir süre bekletin. Ardından takınızı çıkararak durulayın ve kurulayın. Profesyonel mücevher temizleme solüsyonları, kararan takıların renklerini açmak için kullanılabilir.
İmitasyon kolyelerin renginin açılmasına yönelik su ve bulaşık deterjanından yardım alınabilir. Kararmış olan kolyeler, deterjanlı suda bekletilerek durulandıktan sonra sonuç alınır.
Kararmış altın kolye, yüzük ya da bilezik gibi takıları endüstriyel temizleme ürünleri ya da evinizde bulunan tuz, karbonat ya da diğer baharatlar sayesinde temizlemek mümkündür. Sıcak su ve bulaşık deterjanı karışımı içerisinde kararan altın takılarınızı bir süre bekleterek kirlerin yumuşaması sağlanır.
Parfüm veya deodorantları doğrudan kolye veya küpelerin üzerine sıkmamak gümüşünüzü parlak tutmanın en önemli yollarından biridir. Ayrıca aseton, saç boyası vb. Ürüne dokunmayın. Ev işleri yaparken bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı ve ağartıcı gibi kimyasallarla etkileşime girmemek önemlidir.
Takıları koyacağınız kabın içine biraz bulaşık deterjanı ve su ekleyerek bunları güzelce karıştırın. Temizlemek istediğiniz takıları bu kabın içine alın ve diş fırçası ile fazla bastırmadan fırçalayın. Uygulama sonrasında takıları sudan çıkarıp durulayın ve temiz bir bez ile güzelce kurulayın.
Alkol: Alkol, altın takıların temizlenmesi için de kullanılabilir. Alkolü bir pamuklu bezle takılarınıza uygulayın ve nazikçe silin. Daha sonra takılarınızı durulayın ve bir bezle kurulayın. Karbonat ve su: Karbonat ve su karışımı, altın takılarınızı temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Çelik, gümüşe göre ucuz bir hammaddedir. Bu nedenle çelikten üretilen takılar gümüşten üretilen takılara göre daha ucuzdur. Gümüş takılar ise ayarlarına ve işçiliklerine göre fiyatlandırılarak satılır.
Çelik alyans ve takılarda içeriğindeki krom nedeniyle paslanma ve kararma olmaz. Bayanların en sık karşılaştığı alerjik reaksiyon olmaz. Bunun nedeni içeriğinde nikel olmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri