Mantarın içine yarım limon sıkılıp ve limon içinde bırakılarak haşlanır, soğumaya bırakılır. Yoğurt çırpılır sarımsak tuz eklenir tava da tereyağ ile toz biber yakılır. Soğuyan mantarın üzerine yoğurt dökülür yaktığımız yağ da dökülür servis edilir.
Mantarlar haşlanırken yoğurdu bir kaba alın ve içine tuz ekleyip, sarımsakları rendeleyin ve karıştırıp bir kenara alın. Mantarlar haşlanınca sizin ve bir servis tabağına alın. Üstlerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve içine toz kırmızı biberi ekleyip altını kapatın.
Süzme yoğurdu geniş bir kapta, biraz su ile güzelce çırpıp kıvamını açıyoruz. Sarımsakları dövüp yoğurt ile karıştırıyoruz. Doğradığımız mantarları da ekleyip servis tabağına alıyoruz. Üzerine zeytinyağı, nane ve pulbiber ekleyip servis ediyoruz.
Temizlediğiniz mantarları bütün olarak kaynar suda yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın.
En yüksek ateşte hemen pişmesini sağlamak mantarın beyazlığını korumasında en önemli detaydır. Mantarlar yüksek ısıda pişerken mutlaka tencerenin kapağı açık olmalıdır. Bu şekilde suyu uçacağından yumuşayıp kararmadan hızla pişecektir.
İlgili 17 soru bulundu
Pratik Mantar Sote (Görseldeki Güzelliğin Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır? Mantarları saplarını koparmadan güzelce soyup limonla ovun, bir tavada tereyağını eritip içine mantarları ekleyin, 1 dakika sürekli tavayı sallayarak mühürleyin, ağzını kapatın.
Yemek biraz sulu istenirse domateslerle birlikte 1 çay bardağı kadar su koyulur, yemek tam suyunu çekmeden ateş kapatılır. AFİYET OLSUN!
Mantarları önce sotelediğinizde suyunu salıp çekiyor, hem sulu kalmıyor hem de lezzeti yoğunlaşıyor. Sonrasında eklediğiniz ince kıyılmış soğan ise mantarın lezzetinin önüne geçmeden bir bütün oluşturuyor. Damak tadınıza göre soğan ile birlikte 1 diş ince kıyılmış sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Mantarlar saplarından ayrılıp tavaya dizilir, içlerine tuz serpilir ,biraz tereyağ eklenir.
Mantarların hızla suyunu salıp geri çekmesini sağlayın. Ardından son aşamada tuz ve karabiberini eklemeyi ihmal etmeyin.
Pişirme esnasında tavaya az miktarda limon suyu ekleyin. Mantarları kısık ateşte istediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Orta ateşte, mantarlar suyunu salıp çekene kadar sotelenir. Mantarların suyu yavaş yavaş çekilince, yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir. Soğanlar iyice pişince, üzerine süt ve mısırlar eklenir ve yaklaşık on dakika kadar daha pişirilir. Ocaktan almadan, tuz ve karabiber eklenir.
Demir döküm ya da yanmaz yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın. Kısık ateşte açın ve içerisine zeytinyağını ilave edin. Zeytinyağı kızdığında ve tava güzelce ısındığında içerisine doğranmış mantarları ilave edin. Orta ateşe alın ve üzerine az miktarda tuz atın ve bu şekilde bir süre pişmeye bırakın.
Pek çok kadın, vajinal maya mantarı enfeksiyonunu tedavi etmek için tablet, krem ya da fitil yerine yoğurt kullanıyor. Peki evde yapılan bu tedavinin bilimsel bir alt yapısı var mı? Cevap; evet. Bilimsel çalışmalar, bu tür enfeksiyonları yenmek için yoğurt kullanımını destekliyor.
Mantar sevmeyenler için uzak durulası, mantar sevenler için ise mantarın en güzel hallerinden biri olan patatesli mantar sote, bir hayli doyurucu bir yemek olmakla beraber lezzetli sote sebze yemeklerimizin başında yer alıyor.
Mantarları çok ufaktan doğrayın çünkü mantar pişerken ufalacaktır. Mantarları doğrayıp kavuralım, suyunu çekince yağını koyup iyice kavuralım. Sonra biberlerimizi sarımsağı atıp 2 dakika daha kavurup tuzunu atalım ve çırptığımız yumurtayı ekleyip pişirelim. Afiyet olsun.
Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim. Tencereye bir miktar sıvı yağı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun. Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
3 yemek kaşığı zeytinyağ koyulmuş geniş bir tavaya ilk olarak doğradığınız soğanları ve biberleri ekleyip, 5-6 dakika kadar soteleyin. Ardından mantarları ilave edip, tuz ve baharatları ayarlayarak, 5-6 dakika kadar daha kavurmaya devam edin.
Mantarın şapkası olan bölümde bulunan zar ise ince bir meyve bıçağı yardımı ile soyulur. Mantardaki zar kısmı kalktığı takdirde beyaz kısım da görülür. Nemli bir bez ile mantarın dışında kalan tabaka da son defa temizlenir. Mantarın en pratik ve kolay temizlenme şekli her mantarda rahat bir şekilde uygulanır.
Süngerimsi bir dokusu olduğu için mantar yıkanmaz. Bu süngerimsi dokunun özelliğinden dolayı, mantar suyla temas ettiğinde hem suyu içine çeker hem de suyla birlikte mantarın üstündeki kirler de içine nüfuz etmiş olur. Ayrıca suyla bir kez temas ettikten sonra içine giren su ve yabancı maddeleri çıkarmak imkânsız.
Kızarmaya başlayınca ince doğranmış sarımsakları da ekleyin ve 2-3 dakika da sarımsak ile soteleyip; kekik, sirke, karabiber ve limon suyunu da ekleyin. En son ocağı kapatmadan maydanozunu da ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri