mastik gibi boyanın üzerine etkili şekilde yapışan malzemeler tinerle çıkmaz. bu tarz yapışkan malzemeler polisaj makinesine takılan aşındırıcı aparatlarla aracın boyasına zarar vermeden çıkarılabilir.
Bunun için bir ısı tabancası veya saç kurutma makinesi ile ısıtılan silikonun büyük parçaları, bir pens ile alınabilir ve devamında nemli bir bez ile silerek yapışmış olduğu yerden çıkması sağlanır. Yine ilk defada sonuç alınamadığında yeterli tekrarla temizliğin bitirilmesi mümkün olur.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Bir ucundan sert bir cisim ile silikonu kaldırmaya çalışmak, kısa bir zaman içerisinde sorunun giderilmesine olanak tanır. Eğer bu şekilde çözüm bulunamıyorsa falçata, jilet ya da cam kazıyıcı gibi malzemeler kullanılabilir. Cam üzerindeki eski silikonu çıkarmak adına ise alkol kullanılabilir.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Gerekli durumlarda düz bir yüzey için zımparalama yapılabilir. Daha iyi bir yapışma elde etmek için zımparalama gerekmeyebilir, oluşacak yapışmanın bağ kuvvetini olumsuz etkileyebilir.
İkisi de antibakteriyel olan bu ürünlerin kullanım süreleri ve kuruma süreleri de farklıdır. Silikon 6 saatte kururken mastik 12 ile 24 saat arasında kuruyabilir.
Silikon Mastikler
Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz. Elinize yapışan silikonu temizlemenin bir diğer yöntemi de sıcak su, deterjan ve krem kullanmak olarak ifade edilebilir. Silikonu elinizden temizlemek için sert bir cisim ile çıkarmayı deneyebilirsiniz.
Bu nedenle banyo gibi dar alanlarda kullanıma uygundur ancak mastik, geniş yüzeylerde hem yapıştırıcı hem dolgu malzemesi olarak kullanıma uygundur.
Silikonun ele bulaştığı durumlarda öncelikle eller sıcak suda 5 dakika bekletilmelidir. Bu sayede kuruyan silikon yumuşayacaktır. Sonrasında ise yumuşayan silikon ele zarar vermeyecek sert bir cisimle kazınmalıdır. Bunun için kesici ve delici aletler değil kredi kartı gibi sert plastikler kullanılmalıdır.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir.
Derzlerin diğer yapı elemanları ile etkileşimlerinden ve hareket etme eğilimlerinden dolayı mastiklerin özellikle esnek olmaları gereksinimi doğmuştur. Sert ve mastik gibi elastik olmayan boyaların kullanılması sonucu mastik ile aynı hareket kabiliyetinde olmayan boyalarda çatlamalar oluşabilir.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Neden Silikon kalıbım kurumadı (donmadı)?
Silikon kalıp yapımında kalay ve platinyum bazlı reçineler kullanılır. Platinyum bazlı silikon reçineler bazı durumlarda havadaki etkenlerden dolayı havaya bakan kısmı tam kurumayabilir. Kurumayan kısma CESTEL firmamızın geliştirdiği özel kurutucu CESDUST malzemesi serpilir.
İzolasyon ve yapıştırma işlemleri için kullanılan Çekomastik silikon, su bazlı reçinelerden elde edilen, dayanıklı ve boyanabilir bir yapı malzemesidir.
Sünger zımpara, esnek sünger yapısı, dayanıklı zımparalama yüzeyi ve mükemmel tutuculuğu ile Metal, sıva, ahşap,plastik ve fiberglass malzemelerin zımparalanması ve temizlenmesinde kullanılmaktadır.
Orta Zımpara: 100-150 Kum
Ya da baskıyı azaltarak ince malzemeleri koruyabilirsiniz. Bu kum genellikle ahşap yüzeyler için kullanılır. Boyanacak ahşap yüzeyler için genellikle 150-gritli kağıtla son zımparalama önerilir; boyanın kavraması için ahşap yüzeye biraz doku veya diş bırakır.
Tabanca ile kolay uygulanabilir. Kuruduktan sonra su geçirmez bir tabaka oluşturur. Hava şartlarına dayanıklıdır.
ŞÖMİNE VE SOBA DÖKÜM MACUNU (MASTİK) 1300 DERECEYE DAYANIKLI
1300 Derece ısıya dayanıklıdır.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri