Örneğin, nokta, doğru, düzlem, üzerinde, düz, yüzey, eşdeğerli,... matematiğin tanımsız terimlerindendir. Öte yandan, üçgen, işlem, rasyonel sayı, karekök, bö- lüm,... gibi terimler ise, tanımlı terimlerdir.
Tanımsız terimler, tanımlanamayan, ancak sezgi yolu ile saptanabilen sözcüklerdir. Nokta, küp, düzlem gibi kelimeler tanımsız terimler arasındadır. Kullanımları farklı dallarda, günlük konuşma dilinde de bulunduğundan anlaşılması zor veya sezgi yolu ile mümkündür.
Tanımsız, matematikte tanımı olmayan ifadeler için kullanılır. Matematik ve matematiksel analizin diğer dallarında, belirsiz bir formun belirli sınırlar bağlamında cebirsel ifadesidir. Bazı durumlarda vatansızlığı tanımlamak amacıyla kullanılan ifade.
Rakam tanimli matematik terimidir.
Dikdörtgen, kare, üçgen, yamuk, denklem, asal sayı vb. kavramlar matematiksel terimlerdir. Ayrıca bu kavramlar başka matematiksel terimlerle tanımlanabildikleri için tanımlı terimdir.
İlgili 34 soru bulundu
Örneğin, nokta, doğru, düzlem, üzerinde, düz, yüzey, eşdeğerli,... matematiğin tanımsız terimlerindendir. Öte yandan, üçgen, işlem, rasyonel sayı, karekök, bö- lüm,... gibi terimler ise, tanımlı terimlerdir.
Nokta tanımsız bir kavramdır. Noktanın uzunluğu, alanı ve hacmi yoktur. Geometrinin temelini oluş- turur. Nokta isimlerinde genellikle büyük harf kullanılır.
Sıfır, aritmetikte 0 rakamını simgeler. Bugünkü sayı sisteminde sıkça kullanılan sıfır, bir niteliğin yokluğunu temsil eder. Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır.
Matematiksel işlemlerde sonucu tanımlanamayan ve anlamlandırılamayan ifadeler tanımsız olarak adlandırılırlar. En sık karşımıza çıkan tanımsız ifade sıfırdan farklı bir reel sayının sıfıra bölünme durumudur.
Nokta, doğru, doğru parçası, ışın, çokgen, çember, elips, hiperbol, küre, … geometrik terimlerdir. Nokta, doğru, düzlem, uzay, … gibi terimleri tanımsız terimlere örnek olarak verebiliriz.
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek. 1/0 = x dersek 1 = x .
Hiçbir zaman 1'e varamadığımız için 00 tanımsız olarak kabul edilir.
Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durumdur. Örnekle anlatacak olursak: 0'dan farklı bir a sayısı için a/0 tanımsızdır.
Belirsiz, matematikte bize verildiği haliyle değerini belirleyemediğimiz ifadelere denir. Daha önce tanımlanmadığı için bir anlam ifade etmeyen tanımsız ifadelere kıyasla belirsiz ifadeler, eldeki verinin daha dikkatli incelenmesi sonucu bir değere sahip olurlar.
Doğrulanmış Cevap. →Nokta,Doğru parçası,düzlem, çember, dikdörtgen tanımlı terimdir.
Yani bölen sayı 0'a ne kadar yaklaşırsa sonuç o kadar büyüyeceğinden, bölen 0 olduğunda ise cevap ∞ (sonsuz) çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı; bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
ifadesinin tanımlanmamış olmasındandır. Bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır.
Cevap. 12 /0 bir tam sayı değildir. Bir sayıyı 0 a bölersek sonuç tanımsız olmaktadır.
Cevabımız;Tanımsız olmalıdır. Çünkü; Bir sayıyı 0'a böldüğümüzde sonuç “Tanımsız” çıkar fakat 0'ı bir sayıya böler isek sonuç “0” olarak çıkar.
Cevap. payı 0 oluyorsa tanımsız olur.
Aslında 0'ın kuvvetlerinin 0 olması gerekiyor. Ancak 1/0 tanımsızdır.
Cebirsel ifadelerde, toplama veya çıkarma işlemiyle ayrılan her bir bölüme terim denir. Cebirsel ifadelerde, sayıları temsil etmek üzere kullanılan harflere değişken denir. Her terimin değişkene sahip olduğu 5x + 6y gibi cebirsel ifadelerde sabit terim 0'dır. Sabit terim aynı zamanda bir katsayıdır.
İki noktadan yalnızca bir doğru geçer. Nokta, eni, boyu ve yüksekliği bakımından ölçülebilir bir yanı olmadığı için boyutsuz olarak tanımlanan bir uzaydır. İki noktadan yalnız bir doğru geçer.
Faktöriyel, matematikte, sağına ünlem işareti konulmuş sayıya verilen isim, daha genel olan Gama fonksiyonunun tam sayılarla sınırlanmış özel bir durumudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri