Mavi diploma alınan eğitimde çeşitli özelliklerin olduğunu gösterir. Özellikle Avrupa ülkelerinin tümünde geçerli olan mavi diplomayı başarılı okullara vermektedir. Mavi diploma sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışılabilir.
Yüksek Lisans Fırsatları: Mavi diploma, öğrencilere farklı ülkelerde yüksek lisans eğitimi alma şansı sunar. Avrupa Üniversiteleri arasındaki ortak tanıma ve geçiş sistemleri sayesinde, mavi diploma sahipleri Avrupa'nın birçok ülkesinde yüksek lisans programlarına başvurabilirler.
İşte konu hakkında bilgiler... Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
Mavi diploma, Almanya başta olmak üzere Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İspanya, Çekya, Danimarka, Estonya, Fransa ve diğer birçok ülkede geçerlidir.
Evet mümkün. Geçerli oluyor. mavi diploma (diploma eki) dediğimiz bir şey var. Bu bir diploma değil, sadece diplomanın yurt dışındada tanınmasını, okunmasını sağlayan bir şey.
İlgili 44 soru bulundu
Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.
Alınan eğitim sadece AB Üye Devletlerinde değil, bu sürece dahil olan tüm ülkelerde eşdeğer kabul edildiğinden, öğrenciler istedikleri ülkede eğitimlerine devam edebilir veya yeni bir kariyere devam edebilirler.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Lisans mezunusun, evet hemen hemen istediğin her ülkede yükseklisans yapabilirsin.
Mavi diplomanın geçerliği olduğu bazı ülkeler;
İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya,….
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
Europass Hareketlilik başvurusu şu ülkelere yapılabilmektedir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, ...
Yurt dışında çalışmak için hangi belgeler lazım? Yurt dışında çalışmak için ilk olarak çalışma vizesi almanız gerekmektedir Buna ek olarak kimlik kart, diploma, fotoğraf, sabıka kaydı, pasaport ve doğum belgesi de bulundurmalısınız. Tabi ki başvurmak istediğin ülkelerin talep ettiği belgeler değişebilir.
Eğer yurtdışında bir üniversitede eğitim almak istiyorsanız ve diplomanızın başvuracağınız üniversiteler tarafından tanınmasını ve kabul edilmesini istiyorsanız mavi diploma sahibi olmalısınız. Bir anlamda bu, öğrencinin aldığı eğitimin yurt dışında geçerli olduğunun belgelenmesidir.
Yani kisaca diyorlar ki, Egitim Bakanligi yabanci ulkelerde alinan dereceleri ya da yeterlilikleri degerlendirmemektedir ve ABD'de bu degerlendirmeyi yapan bir otorite de yoktur. Eger bir ogrenciyseniz diplomalarinizin ya da derslerinizin akredite olup olmadigina basvurdugunuz universite ya da enstitu karar verecek.
Hacettepe Üniversitesi. Diploma Eki (DE), yükseköğrenim diploması ile birlikte verilen, diploma sahibinin çalışmalarının seviyesi, çerçevesi, içeriği ve durumu hakkında standart bilgi veren bir belgedir. Diploma Eki, 1999'da kabul edildikten sonra birçok ülkenin ulusal mevzuatında da kabul edilmiştir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Mavi diploma veren üniversiteler var, AB'de bu diplomalar kabul görüyor. Peki akreditasyonun mavi diplomayla farkı ne? akreditasyon, üniversitedeki bölümün avrupa standartlarına denk olup olmadığını belirtir. denkse o üniversite o bölümden mezun olanlara mavi diploma verebilir.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde eğitime kolay bir şekilde devam edebilmek için Mavi diploma sahibi olmak gereklidir. Aynı zamanda eğitim tamamlandıktan sonra kolay bir şekilde iş bulunması için de mavi diploma oldukça önemlidir. Ayrıca mavi diploma sayesinde uluslararası bir düzeyde eğitim alınmış olur.
Hollanda üniversitelerinin Türkiye'de denkliği bulunmaktadır. Üniversite kaydı için lise diploması yeterlidir. Üniversite ücretleri yıllık olarak bölüme ve üniversiteye göre 8000 ile 25000 Euro arasında değişmektedir. Hollanda'ya üniversite okumak için gitmek isteyenler Hollanda eğitim vizesi almalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri