Maydanoz suyunun zararları nelerdir? Aşırı tüketimi söz konusu olduğunda kansızlık, karaciğer ve böbrek problemleri gibi yan etkiler görülebilir. Kanama bozukluğu olan kişilerde kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Bu sebeple kanama bozukluğu olan kişiler doktora danışmadan maydanoz suyu tüketmemelidir.
Maydanoz, antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin olup, böbrekleri doğal olarak temizlemeye yardımcı olur.
- Hamile kadınlar kesinlikle maydanoz suyu içmemelidir. - Maydanoz oksalit asitten yüksektir, böbrek taşı olanlar kullanmamalıdır. - Maydanoz yüksek kalsiyum içeren besinlerle birlikte kullanılmamalıdır. - Kan sulandırıcı ilaç kullananlar K vitamini içeriğinden ötürü maydanoz tüketmemelidir.
Maydanozun içeriğindeki flavonglikozidinden dolayı idrar söktürücü etkisi bulunuyor. Bu sayede maydanoz, böbrek taşı, safra kesesi ve enfeksiyonlarının tedavisinde yardımcı oluyor.
Uzman Diyetisyen Işın Sayın, maydanoz suyunun kilo verme diyetlerinde bilinçsizce kullanılmaması gerektiğini söyledi. Uzman Diyetisyen Işın Sayın, vatandaşları böbrek taşı düşürmede ve çok kuvvetli bir idrar söktürmede kullandıkları maydanozu çok tüketmemeleri konusunda uyardı.
İlgili 26 soru bulundu
Böbreklere iyi gelir
Böbreklerin temizlenmesinde doğal yardımcıdır. Böbrek taşı, safra kesesi taşları, mesane enfeksiyonları ve idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde oldukça yararlıdır.
Maydanoz suyunun idrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı, adet sancıları, ödem, sindirim sorunları, astım ve enfeksiyon gibi pek çok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor ve bu nedenle alternatif tıpta sıkça kullanılıyor. Maydanoz suyu, doğal bir idrar söktürücü olup kilo vermek isteyenlerin de en büyüm dostudur.
Yaban mersini, böğürtlen ve kızılcık gibi koyu renkli olanlar böbrekler için en iyisidir. Ancak yüksek şeker içeriği nedeniyle ölçülü olarak tüketilmelidirler. Zencefilin antioksidan özelliği böbrekler için faydalıdır. Zencefil tüketmek toksinleri atarken aynı zamanda kanı ve böbrekleri temizler.
Günde bir bardak tüketilmelidir. Fakat 15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi çok önemlidir. Yoksa maydanoz suyu faydaları yerine zarar görülebilir. 15 gün kadar kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli, arkasından tüketmeye devam edilmelidir.
Maydanoz Limon Kürü Zararları ve Yan Etkileri
Tansiyon düşürdüğü için, tansiyonu düşük kişilerde bayılma gibi maydanoz limon kürü zararları görülebilir. Hamilelik şüphelerinde ve hamilelik döneminde kullanılması tavsiye edilmez.
İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
- Maydanoz oksalat bakımından zengindir bir bitkidir. Bu nedenle böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı bulunan kişiler, fazla maydanoz tüketmemeli. - Maydanozun fazla tüketimini yine ciltte döküntüye neden olabiliyor. Ayrıca cildin güneşe ekstra hassas hale gelmesine yol açabiliyor.
Maydanoz suyu böbrek taşı düşürücü etki göstererek böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Böbrekleri çalıştırarak idrar söktürür ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyileştiricidir. Aynı zamanda maydanoz suyu adet söktürücü etki taşır. Adet dönemi ağrılarını hafifleterek dönemin daha rahat geçmesini sağlar.
Çeşitli çalışmaların böbrek ve safra kesesi sorunları olan kişilerin Limon suyu içmekten kaçınmaları gerektiğini gösterdiğini biliyor muydunuz? limon suyu, vücuttaki kalsiyum emilimini engelleyebilir ve böbrek durumunu ağırlaştırabilir.
Akut Böbrek Yetmezliğinin Belirtileri Nelerdir? Akut böbrek yetmezliği idrar miktarında azalma, ayaklarda, dizlerde sıvı birikimine bağlı ödem, yorgunluk, halsizlik, iştah kaybı, mide bulantısı ve kusma, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ruhsal veya akli değişiklikler ve koma gibi belirtiler ile ortaya çıkabilir.
* Konserve ya da salamura tuzlu et, balık vb. ürünler tüketmeyin. * Sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar yemeyin. * Et ve tavuk suyu tabletlerinden uzak durun. * Böbrek, beyin, dalak, ciğer, dil, yürek gibi sakatatları tüketmeyin.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
YETERSİZ SU İÇMEK. Yetersiz su tüketimi de böbreklerde ciddi hasar oluşturan önemli etkenlerden biri. Zira yeterince su içmediğimizde kandan süzülen zararlı maddeler vücudumuzdan atılamadığı için böbreklerimiz daha fazla çalışmak zorunda kalıyor ve hızla yıpranmaya başlıyor.
1-Diyabet hastalığı böbreklerin en büyük düşmanı
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de böbrek yetmezliğine neden olan hastalıkların başında %41 gibi yüksek bir oranla şeker hastalığı yani diyabet gelmektedir. Kontrol altına alınmayan diyabet, vücuttaki bütün organlarla birlikte damarları da olumsuz anlamda etkilemektedir.
Böbrek taşı oluşumunu engelleyen limon suyu, vücuda yeni bir su kazandırır ve de idrarı sulandırır. Bu sayede de böbrek taşı oluşumunu engeller. Ayrıca limon suyu sindirime de çok yardımcı olmaktadır. Taze limon suyu tüketimi böbrekleri ve sindirim sistemimizi temizleyerek vücudun toksinlerini atmasına yardımcı olur.
☑ Böbrek iltihapları, idrar yolları ve idrar torbası iltihabı (sistit) için; adaçayı, kocayemiş yaprağı, funda yaprağı ve mersin yaprağı 1 litre sıcak suya bir tutam atılıp, 20 dakika demlenip süzülür. Bu karışımdan aç karnına günde 3 su bardağı içilir. İçilmeye bir müddet devam edilmelidir.
Böbrek enfeksiyonunun en yaygın belirtileri arasında bulantı, donuk ağrı, idrara çıkma sırasında yanma veya ağrı, idrarda kan veya irin, keskin ağrı, kötü kokulu veya bulanık idrar, kusma, sırt veya kasık bölgesi ağrısı, titreme ve ateş görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri