Saç mayonezi, kuru ve yıpranmış saçların eski nem dengesini kazanması için kullanılan bir maske çeşididir. Saçtaki pH dengesinin korunmasına yardımcı olan saç mayonezi, formülündeki bileşenler sayesinde onarıcı bir role sahiptir.
Mayonezin içindeki E vitamini, omega yağları ve besleyici maddeler saçın ihtiyacı olan nemi kazandıracaktır. Mayonez maskesi saç için uygulandığında saç diplerini nemlendirir bu yüzden çabuk yağlanmaya eğilimli bir saç deriniz varsa bu tarifi dikkatli uygulamanız iyi olur.
Özellikle kuru ve yıpranmış saçlarda etkisini gösteren mayonez maskesi, içerisinde kimyasal bulundurmayan saç için etkili bir nem maskesidir. Mayonez yumurta, limon ve sirke içeriği ile saçı besleyerek saç bakımında kullanılan en doğal yöntemlerden bir tanesidir.
Hazırladığınız mayonez maskesini köklerden uçlara doğru olacak şekilde saçınıza yedirin. Saçınıza bone takarak 30 dakika bu şekilde bekletin. 30 dakika sonunda saçınızı şampuan ve su ile yıkayarak temizleyin. Vitamin ve omega yağı içeren bu mayonez saç maskesini ayda 1 kez kullanabilirsiniz.
Saça mayonez sürmek saç tellerine iyi gelebilir, saç diplerine değil! Bu nedenle evde yaptığın saç mayonezini sadece saç boylarına ve uçlarına uygulamalısın. Saç diplerine maske geldiğinde kaşıntı, kızarıklık veya hassasiyet oluşabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Mayonez maskesi saç rengini açar mı? Mayonez maskesi saçınızın kimyasında değişmelere neden olmaz. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ve saça uygulanan mayonez maskesi saç rengini açmaz. Sadece saçınızın daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
Kullanım Bilgisi: Tercihen nemli veya kuru saçlara hafif masaj eşliğinde uygulama yapınız. Nemli saça uyguladığınız takdirde 15 - 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulama işlemi yapınız. Hafta iki defa kullanım sağlamanız yeterlidir.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
İçerisinde bulunan yağlar ile mayonez kuru cilde iyi gelir ve cildi canlandırır. Tükettiğimizde sivilceye neden olduğunu bildiğimiz mayonezi yemek yerine yüzünüze sürebilirsiniz. Oda sıcaklığındaki mayonezi cildinize sürn ve yarım saat bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın.
HAZIRLAMA VE UYGULAMA. 2 adet yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir kabın içinde karıştırın. Karıştırdıktan sonra 1 fincan su ilave ederek, maskeyi saçlarınızın tamamına uygulayın. 20 dakika sonunda saçlarınızı durulayın.
1) Saçlarınızın Beslenmesi İçin
Bunun için 1 adet yumurtanın akını ve sarısını çırpın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uçlardan başlayarak yedirin. 30 dakika bekleme süresinden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın.
Formülündeki yumurta proteini ve zeytinçekirdeği yağı sayesinde saç tellerinizi içten tedavi ederek esneyen, kopan saçlarınızı onarır. İçerdiği kükürt ile saçtaki kepeklenmeyi önler.
Mayonez, esas olarak yumurta ve yağın özelliklerinden dolayı özel saç bakımında kullanılır. Yumurta, saçın güçlenmesine katkıda bulunan proteinler ve vitaminler sağlar. Aynı şekilde E vitamini ve oleik asitler sayesinde zeytinyağı saçın yapısını iyileştirir, daha yumuşak ve ipeksi hale getirir.
Sert saçların yumuşaması için düzenli saç bakımı yapmak önemlidir. Haftada bir veya iki kez saç maskesi uygulayarak saçlarınıza yoğun bir nem ve besin kaynağı sağlayabilirsiniz. Doğal içerikli saç maskeleri veya saç yağları kullanmak saçlarınızın yumuşak ve parlak görünmesine yardımcı olur.
Kurumuş ve yıpranmış saçları yumuşatmak için doğal zeytinyağı önerilir. Omega yağları açısından zengin olan zeytinyağı saçları dipten uca kadar besler ve yumuşamasına yardım eder. Dilerseniz 1 kutu şampuan içine 3 kaşık zeytinyağı ekleyip her duşta kullanabilirsiniz. Saçların çok iyi durulanması önerilir.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
*Bal, zeytinyağı, argan yağı, Hint yağı, Hindistan cevizi yağı, yumurta sarısı, yoğurt, mayonez ve muz gibi ürünler ve bitkisel yağlarla yapacağınız saç maskeleri sayesinde saçlarınız hem yumuşak hem de daha dirençli olacağından kırık oluşumunu da önlemiş olacaksınız.
Esra Ezmeci Nioli Yağı Saf nioli yağıdır. Genital bölge enfeksiyonlarinin önlenmesi, cinsel saglik, hijyen, kötü kokularin giderilmesi, genital bölgenin doğal haline dönüsünü destekler iç çamaşırınıza veya pedinize 1 damla damlatabilirsiniz.
Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci, kadınların eşlerini veya sevgililerini 'kendilerine bağlayabilecekleri yöntemlerden' bahsederek, "Banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın.
Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur.Hürrem afro bakım yağı bitkisel tedavi alanlarında da ruhsal hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri