Ayrıca motor yanması, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza nedeniyle gerçekleşen zarar, yine kasko sigortası teminatları dahilinde değildir.
Kaza veya arıza durumunda kendi aracınızın masraflarını kasko karşılar. Kasko koruması ile aracınızı çarpma, çarpışma, hırsızlık gibi hasar maliyetlerine karşı koruyabilirsiniz.
Kasko sigortası herhangi bir çarpma çarpılma sonucu meydana gelmeyen, aracın mekanik veya elektronik aksamında oluşan arızalar ile araç lastiğinin patlaması gibi durumlarda (teminatlar ek olarak poliçeye ekletilmediyse) hasarı karşılamaz.
Ayrıca, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça otomobilin mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza ve kırılmalar da kasko poliçesi kapsamı dışında kalmaktadır.
Çarpma, çarpılma, hırsızlık, yangın, sel, terör olayları, deprem, fırtına gibi nedenleri karşılayan kasko mekanik hasarları da karşılıyor. Mekanik hasarları kaskonun karşılaması için aracın maddi hasarlı bir kazaya karışması gerekiyor. Kaza sonrasında ortaya çıkan mekanik hasarlar kasko şirketi tarafından karşılanıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Aracınızın cam, ayna, ön tampon, motor, airbag, şanzımanı, taşıyıcıları ve ön takım gibi malzemeler Araç Değer Kaybı konusuna dâhil değildir.
Bir kaza sonucu aracın çok sayıda bölgesinden ağır olarak hasar alması ile araçlara ağır hasar kaydı yapılır. 10000 tl hasar kaydı aracın değerini ne kadar düşürür? Hasar miktarı 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise araç değer kaybı 8.550,00TL olacaktır.
Kasko; sigorta sahibini ve aracını trafikte karşılaşabileceği her türlü riske karşı güvence altına alan bir sigorta türüdür. Söz konusu riskler; trafik kazaları sonucu oluşan hasarlar, aracın yanması, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüs edilmesi ve ferdi zararların oluşmasıdır.
Çoğunlukla mini onarımın kullanılması kasko hasarsızlığını bozmaz. Yani limitler ve kapsam dahilinde mini onarım teminatının işleme sokulması kasko hasarsızlık indirimine olumsuz bir etkisi yoktur. Kapsam dışı işlemler ise kasko hasarsızlığını etkiler.
Aracın aldığı her hasar hasarsızlık indirim hakkının kaybedilmesine ve sigorta priminin artmasına sebep olur. Poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde, 3. basamakta %45, ikinci yılı hasarla kapatılırsa 2. basamakta %90, üçüncü yıl da hasarlı kapatılırsa 1. basamakta %135 oranında artış uygulanır.
Aracınızın %70 ve daha fazla hasar kaydı bulunuyorsa pert kasko sigortası yaptırabilirsiniz.
Full Kasko Nedir? Full; “her şeyi kapsayan, tam ve dolu” dolu anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Tam kaskoyu ifade etmek için kullanılan full kasko ise kasko genel şartlarında belirtilen risklerin tamamından korunmanı sağlayan ve kaskonun ana ve ek teminatlarının tümünü içeren sigorta çeşididir.
Kazaların ardından trafik incelemeleri sonrasında kusur oranı %100 olan taraf için herhangi bir hasar karşılaması yapılmaz. Aynı zamanda %100 kusurlu tarafın sigortası ile karşı tarafın mali hasarı karşılanır.
Profesör. Motorda veya şanzımanda herhangi bi şekilde çarpma hasarı oluşursa o zaman kasko karşılayabilir.
Kaza anı yaşanılmasından sonra direkt olarak trafik polisi çağırılmalı, tutanak tutularak yaşanan olay detayıyla anlatılmalıdır. Eğer ki kasko şirketiniz tarafından belirtilen şartlara uyuyorsanız aracınızın hasarları kasko tarafından direkt karşılanır.
Kasko poliçeniz süresince geçerli olan bu hizmeti, sigorta poliçenizin başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kullanabilirsiniz. AkSigorta ile mini onarım hizmeti için ekstra bir bedel ödemeniz gerekmez. Bu sigorta hizmetini aldığınızda aracınızın hasarsızlık indirimi de bozulmaz.
Kasko sigortası poliçesine eklenen mini onarım teminatı sayesinde ise hasarsızlık indirimi hakkından yararlanılabilmektedir. Mini onarım TRAMER sistemine işlenmemektedir. Mini onarım teminatı ile kaskodan araç tamiri kolaylıkla yapılabilmektedir.
Mini Onarım Tramer İşler mi? Mini onarım teminatı kapsamında yapılan tamiratlar, genellikle küçük hasarlar olduğu için çoğu durumda tramer sistemine işlenmiyor. Ancak bu hususun sigorta şirketlerine, poliçenin özelliklerine ya da hasarın meydana gelme şekliyle ilgili olduğu belirtmekte fayda var.
Lastik değişimi, genellikle bir aracın rutin bakım ve kullanımı sırasında zamanla meydana gelen doğal bir aşınma sonucu gerçekleşir. Bu nedenle, standart kasko poliçeleri lastik değişimi ya da doğal aşınma sebebiyle meydana gelen lastik hasarlarını kapsamaz.
Kasko Hangi Durumlarda Araç Verir? Kasko ikame aracın her türlü kaza ya da hasar sonucunda verilmeyeceğini belirtmekte fayda var. Bunun için aracınızın trafiğe çıkamayacak kadar hasar alması, 48 saat ve üzeri süre için onarıma ihtiyacının olması gerekir.
Oysa kasko sigortası yaptırmak yasal bir zorunluluk olmasa da sağladığı avantajlardan dolayı önemli bir ihtiyaçtır. Her şeyden önce sağlıklı ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşaman için gerekli tüm önlemlerin alınmasını sağlar ve pek çok farklı durumuna karşı güvence oluşturur.
Eksper raporu sonucunda aracın perte çıktığı kesinleştiğinde sigorta şirketleri poliçede yer alan teminat tutarı kadar ödeme yapmakla yükümlüdür. Bu tutar, genellikle poliçede bulunan tutardan yüksek değildir. Ancak aracın piyasa değerini hemen hemen karşılar.
Hasar Kaydında %70 ve Üzeri Ne Demektir? Kaza sonrası yapılan ekspertiz raporlarına göre aracın masrafları sıfır değerine yakın bir aralıkta olursa ağır hasarlı olarak işlem görür. Burada aracın yapım masraflarının %70 oranı ve üzerinde çıkması ağır hasar kaydının açılarak trafiğe çıkmasını tehlikeli hale getirir.
Örneğin araçtaki hasar 100 bin TL tutarındaysa ve aracın o anki piyasa değeri de 100 bin TL ise, ağır hasar kaydı sisteme işlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri