Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

Devlet memurları isteğe bağlı tayin ve mazeret tayini isteyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur hangi durumlarda tayin isteyebilir?

  • Tayin Hangi Durumlarda Yapılır? ...
  • Tayin Hakkı Ne Zaman İstenir? ...
  • Memurun isteğe Bağlı Tayin Hakkı ...
  • Öğrenim Nedeniyle Memur Tayin Hakkı ...
  • Sağlık Nedeniyle Tayin Hakkı ...
  • Boşanma Nedeniyle Memur Tayin Hakkı ...
  • Boşanma Nedeniyle Memur Tayin Hakkı ...
  • Kişinin Ve Ailesinin Can Güvenliği Nedeniyle Memur Tayin Hakkı

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

1 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?

Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: csgb.gov.tr

Memur istediği yere atanabilir mi?

Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Tayin hakkı ne zaman?

Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimis.org.tr

Memur ataması eşlerden biri işçi ise tayin nasıl yapılır?

İlgili 28 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Kadrolu memur tayin hakkı kaç yıl?

Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memur tayin hakkı var mı?

Memur tayin hakkı; Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte, öğrenim, eş, sağlık ve can güvenliği durumunda vardır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ''Yer Değiştirmeleri'' düzenleyen 72. ve devamındaki maddelerde memur tayin hakkı düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tayini çıkan bir memur ne kadar bekletilebilir?

Ne yazıkki, işlemin devlet memuruna tebliğ edilmesinde bir süre bulunmamaktadır. Zaten personel mevzuatlarında, istisnai düzenlemeler dışında, idari işlemlerin yapılması hususunda ve bu işlemlerin ilgililere tebliğinde düzenlenmiş bir süre sınırlaması mevcut değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Tayini çıkan memur gitmezse ne olur?

Devlet Memurları Kanunu'nun 94. maddesinde, memurluktan genel bir çekilmiş sayılma hali düzenlenmiştir: “Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Asaleti alan memur tayin isteyebilir mi?

Aday memurun, asalet tasdik süresince başka kuruma nakli yapılamaz. Bu kural 657 sayılı Kanun'un 54.maddesinde çok net şekilde ifade edilmiş olsa da bunun bir istisnası vardır. Mülga Devlet Personel Başkanlığı'nın 2011/2555 sayılı görüşüne göre; buradaki naklen atama kısıtlaması sınavsız atamalar için geçerlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Asil memur tayin isteyebilir mi?

bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir." denilmek suretiyle aday memurlar kapsam dışında tutulmuştur. Bunun anlamı aday memur, asaleti tasdik edilene kadar eşinin bulunduğu yere tayin talep edemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Mazeret tayini ne demek?

Sağlık mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur aynı hizmet bölgesi içinde başka bir hizmet alanına, bu şekilde mazeretin karşılanamaması halinde ise başka bir hizmet bölgesinde kurumca ihtiyaç duyulan ve mazeretinin karşılanabileceği bir hizmet alanına atanabilir." hükmü yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Devlet memuru Yurt dışına çıkarken izin alır mı?

1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tursab.org.tr

Çakılı kadro tayin isteyebilir mi?

4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı

Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür. 4 b sözleşmeli personel tayin hakkı 2023 yılında sıkça tarafımıza yöneltilmiştir. Bu konuya ilişkin bir çok idari dava açılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tayin nasıl istenir?

Öğretmen iller arası tayin başvurusu “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak. Kadrolu öğretmenler iller arası yer değiştirme başvurusunu 28 Temmuz 2023 ile 2 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

Kurumlar arası geçiş ile memur çalıştığı kurumdaki derecesine eş bir derecede başka bir kuruma naklen geçebileceği gibi, şartları varsa daha üst derecede bir pozisyona da geçebilir. Devlet memuru bu şekilde istifa etmeden farklı statüdeki bir memurluk görevine atanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memur istifa ettikten kaç yıl sonra geri dönebilir?

Usulüne uygun yazılı dilekçe ile çekilme isteğinde bulunan (istifa eden) memurun yeniden memuriyete dönebilmesi için DMK 97. maddeye göre en az 6 ay geçmesi gerekirken, çekilmiş sayılan (müstafi) memur için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Tayin ne kadar sürede çıkar?

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu Kararı ile kısaltılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

Tayini çıkan memur geri dönebilir mi?

Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Tayini çıkan memur ne zaman ise başlar?

Şehir içi nakil ise, personel görevinden ayrıldığı gün veya ertesi gün göreve başlatılır. Şehirler arası nakil ise, görevinden ayrılış tarihinden itibaren 15 gün mehil müddet izni kullanımına müteakip göreve başlama işlemine başlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Yeni başlayan memur ne zaman tayin isteyebilir?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Tayini çıkan memurun ilişiği nasıl kesilir?

Tayini çıkan personelin görev yaptığı birime personelin durumu yazı ile bildirilerek personelin ayrılış tarihi istenir. Personelin görev yaptığı birim tarafından ayrılış tarihinin bildirilmesini müteakip atama onayı personele tebliğ edilir ve ilişik kesme belgesi düzenlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: webdosya.csb.gov.tr

Tayin iptal olur mu?

6. Eş Durumu Nedeniyle Tayin Talebinin Reddi ve İptal Davası Şartları oluşan ve yasal mevzuata uygun olarak yapılan eş durumu nedeniyle tayin talebinin ilgili kurumlarca reddedilmesi halinde bu ret kararının iptali talebiyle dava açılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Memurlukta yer değiştirme nedir?

Yer değiştirme suretiyle atamada gözetilen en temel husus kadro imkanları olup, bu atamalar memurun atandığı bölgedeki kadro ihtiyacını karşılama amacı taşımaktadır. Kurumda görevli tüm memurların hizmet verilen bölgelere dengeli ve adil bir şekilde dağılıp hizmetin gereklerini yerine getirmeleri amaçlanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Eş durumu tayini için kaç yıl çalışmak gerekir?

“Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr
Önceki makale
En yüksek devlet memuru kim?
Sonraki makale
Ev hapsi kaç yaşında?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT