Herhangi bir cümle ''Merhaba'' ile başlıyorsa merhaba dan sonra virgül koyuyoruz ya peki Merhaba arkadaşlar/hocam ******** *********** ********.
İslam kelimesinden türetilmiş olan selam, esenlik ve barış demektir. Selam dışında, merhaba, günaydın, iyi akşamlar ve tünaydın da günlük hayatta sıklıkla kullanılan selamlaşma sözleri arasında yer alıyor.
whats up, sıhhatin nasıl , afiyettesin inşallah , nası gidiyo, ne var ne yok, napan, nettin, nörüyon...
İlk mesajı atmak için bu kadar kasmaya gerek yok, "selam" yaz geç.
Merhaba, Öncelikle sorumuzun cevabı ''Ne haber?''dir. Bu kelime son dönemlerde özellikle genç nesil arasında ''Naber?'' diye kısaltılarak kullanılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
En İyi Cevap
Dolayısıyla size selam yazan birine aynı şekilde karşılık verin yeterli olur. "Merhaba, selam." gibi kelimelerle karşılık verebilirsiniz. Hiçbir şekilde heyecanlanmaya gerek yok yani zaten sizden alt tarafı derst notlarını istemiş yani demek ki o kadar büyütülecek bir şey değilmiş gördüğünüz gibi.
"İyiyim teşekkür ederim, siz nasılsınız ? " diye cevap verilebilir.
Selâmlaşma, Müslümanlardan birinin diğerine “Selâm sizin üzerinize olsun, Allah sizi her türlü kaza ve belâdan korusun” anlamına gelen “selâmün aleyküm/es-selâmü aleyküm” diyerek hayır duada bulunması; diğerinin de “ve aleyküm selâm/aleykümü's-selâm” diyerek aynı duayla karşılık vermesidir.
Bir Müslümanla buluştuğunda Selam kelimesi ile selamlaş.
Bir Müslümanı onların birbirlerini selamladıkları gibi selamla. ”Es-Selamu-Aleyküm” ifadesini kullan. (“Selam üzerinize olsun”). Bu ifade, “es-se-laam-muu-a-ley-küm” şeklinde telaffuz edilir.
1. Sohbette Ortaya Çıkan Bir Aktiviteyi Birlikte Yapmayı Önerebilirsin. İlk buluşmada genellikle karşılıklı hobilerden bahsedilir. Konuşmayı dikkatlice takip edip hoşlandığın kişinin yapmaktan hoşlandığı aktiviteleri aklının bir kenarına not edebilirsin.
Müslümânlar karşılaştıklarında ilk sözleri "Selâm" (selâmün aleyküm) olur. (Es-selâm kablel-kelâm). "Merhaba" ise bir selâmlama değil bir ağırlama terimidir", "yer genişliği" anlamını ifade eder. Bu itibarla gelen birisine "merhaba" denir.
Sana da merhaba de. Merhaba nasılsın de o zaman. İyilik sen, iyidir.
Özetle, sanal ortamda bir kızla tanışmak için atılacak ilk mesaj, kibar, samimi ve ilgi alanlarını paylaşan bir mesaj olmalıdır. Mesajda cinsel içerikten kaçınmalı, kızın profilindeki bilgileri okuyarak ona göre bir mesaj hazırlamalı ve kızı yargılamaktan kaçınmalısınız.
Türkçede selamlaşmak için yaygın biçimde kullanıldığı görülen ifadeler arasında, aman, esen ve sağ/sav sözcükleri ile bu sözcüklerden türetilen çeşitli Page 9 Ahmet KESKİN 133 Türk Dünyası 43. Sayı ifadelerin önemli bir yer tuttuğu görülmektedir.
Sual: Tam İlmihal'de "selamlaşmak" bahsinde; "Selamün aleyküm veya Esselamü aleyküm diyerek selam verilir. Selam aleyküm diyenlere ve başka sözlerle selam verene cevap vermek farz olmaz" buyuruluyor.
Bu selâmda “es-selâmü aleyküm ve rahmetullah” cümlesinin “es-selâm” kısmını söylemek vacip, “aleyküm ve rahmetullah” kısmını eklemek ise sünnettir. Bir görüşe göre de sağa selâm verilmesi vacip, sol tarafa selâm verilmesi sünnettir.
' Ayet ve hadislerden de anlaşılacağı üzere selâmı yaymak Müslümanlar arasında teşvik edilen ve aralarında ülfeti sağlayan genel bir ibadettir. Kadın kadına; erkek erkeğe, erkek hanımına ve mahremlerinden birine selâm verebilir.
"Merhaba", "günaydın", "selâmün aleyküm", "iyi günler", "iyi akşamlar", "iyi geceler" gibi sözcük ve söz grupları selamlaşmanın Türkçede görülen selamlaşma sözlü kalıplarıdır. Bu kalıpların neredeyse tamamı diğer dillerde de görülmektedir.
Selamın en kamil şekli sağa ve sola dönerek iki kere esselamu aleyküm ve rahmetullah demek. Kişi birincisinde sağ yanağı görününceye ikinci selam da sol yanağı görününceye kadar başını çevirir. Sağa selam verirken sağındakilere selam vermeye, sola selam verirken meleklere, insan ve cinlere selam vermeye niyet eder.
Sual: Namaz bittikten sonra neler yapılır? Yalnız kılmış olan veya imamla kılan kimse, selamın akabinde, (Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram) der. Bundan sonra, 3 kere (Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh) der. Buna istigfar duası denir.
Bir fıkhî ıstılah olarak Selam; karşılaşan iki Müslümanın birbirine yaptıkları dua cümlesinden ibarettir. Selam veren "es-selamu aleyküm (Allah'ın selamı sizin üzerinize olsun)" der, selamı alan ise "ve aleykümü's-selam ve rahmetullah (Allah'ın selamı ve rahmeti sizin üzerinize olsun)" diyerek ilaveli duada bulunur.
6- Tuvalette konuşmamalı, çok oturmamalı, gazete falan okumamalı, şarkı söylememeli, sigara içmemeli, sakız çiğnememelidir. 7- Tuvalette zikredilmez, selam verenin selamı alınmaz. Aksıran ise, kalbinden Elhamdülillah der. 8- Tuvalette abdest bozarken, önü ve arkayı kıbleye getirmemeli.
Örneğin, “İyiyim, sorduğun için teşekkürler. Sen nasılsın?" veya "Ben iyiyim, teşekkürler. Sen nasılsın?" diyebilirsin. Bazı insanlara aynı soruyu sorarsan başlarını sallayıp "İyidir" veya "İyiyim" diyebilir ve sonra da yollarına devam edebilirler.
Naberin aslında bir anlamı yok tdk da ne haberin kısaltması hesapta. İyidir senden ne haber, iyilik sağlık sen nasılsın, iyiyim kardeşim sen nasılsın vb. cevaplar verilebilir.
"iyidir senden?" şeklinde kısaltılabilen ifade. iyidir yerine iyilik kullanılsa çok daha güzel olacak olan kalıp.. laf olsun diye sorulmus bir naber'e verilebilecek uygun birkac yanittan biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri