En İyi Cevap Dolayısıyla size selam yazan birine aynı şekilde karşılık verin yeterli olur. "Merhaba, selam." gibi kelimelerle karşılık verebilirsiniz.
Sana da merhaba de. Merhaba nasılsın de o zaman. İyilik sen, iyidir.
En İyi Cevaplar
Normal sağlıklı bir insan gibi kibarca yazıyorsa "Sizi tanımak istiyorum" vs. deyip sen de seviyeli bir şekilde "Elbette, neden olmasın?" veya "Üzgünüm ama ben tanışmak istemiyorum, iyi günler". şeklinde cevaplayabilirsin.
Daha ayrıntılı bir selam verildiğinde şöyle söylenmektedir. Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü denilir. Anlamı ise Allah'ın rahmeti, bereketi ve selameti sizin üzerinize olsun demektir. Cevap olarak ise ve aleyküm selam ve Rahmetullahi ve berekatühü olarak yanıtlanır.
Writer: Türkçe "yazar" demektir. Hip hop kültürünün dalı olan Graffiti'de ise, Graffiti yazan-çizenler için kullanılan terimdir.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer bir yabancıya “hey” dersen karşındaki kişi için biraz kafa karıştırıcı olabilir çünkü seninle daha önce tanışıp tanışmadığını hatırlamaya çalışacaktır. Erkekleri selamlarken “hey”den sonra “man” de ekleyebilirsin.
Selâmlaşma, Müslümanlardan birinin diğerine “Selâm sizin üzerinize olsun, Allah sizi her türlü kaza ve belâdan korusun” anlamına gelen “selâmün aleyküm/es-selâmü aleyküm” diyerek hayır duada bulunması; diğerinin de “ve aleyküm selâm/aleykümü's-selâm” diyerek aynı duayla karşılık vermesidir.
' Ayet ve hadislerden de anlaşılacağı üzere selâmı yaymak Müslümanlar arasında teşvik edilen ve aralarında ülfeti sağlayan genel bir ibadettir. Kadın kadına; erkek erkeğe, erkek hanımına ve mahremlerinden birine selâm verebilir.
Herhangi bir cümle ''Merhaba'' ile başlıyorsa merhaba dan sonra virgül koyuyoruz ya peki Merhaba arkadaşlar/hocam ******** *********** ********.
İslamî uygulamada selamlaşma, taraflardan birinin diğerine “Selamün aleyküm” (selâm, esenlik ve güven sizin üzerinize olsun) demesi; diğerinin ise “Ve aleyküm selâm” (Sizin üzerinize de selâm, esenlik ve güven olsun) şeklinde cevap vermesi ile gerçekleşir.
Sadece selam demekle de selam verilmiş olduğundan, bu kişinin selamına cevap vermek icab eder. Selamdaki 'aleyküm' ifadesi üzerinize olsun demektir.
Çünkü selam sözünde ayrı bir hususiyet vardır. Selam, karşıdakine dua etmektir. Bu kelamı kullanan sevap kazanmaktadır. Sadece "Selam!.." denmesi de caizdir.
Merhaba kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize Arapçadan geçmiştir. Türkçede yaygın olarak kullanılan bir kelime türüdür. Anlamı ise selam ya da selamlaşma olarak ifade ediliyor. Merhaba kelimesinin bir diğer anlamı da geniş ve ferah bir yere geldiniz demektir.
Merhaba, selam anlamında kullanılan bir kelimedir. Aynı zamanda merhaba demek günaydın, selam, rahat ediniz, günaydın anlamlarına gelen bir selamlaşma kelimesidir.
"Geniş ve mamur yere geldiniz, rahat ediniz, günaydın, hoş geldiniz" anlamlarında bir esenleşme veya selamlaşma sözü.
İslâm alimleri de bunlara dayanarak, gelenin selâmı alındıktan sonra ona "merhaba" demenin de müstehap olduğu hükmünü çıkarmışlardır (Ibn Hacer, agk.; Aynî, Umedetü`1-Kârî, I/355). Anadolumuzun hemen her yerinde, sünnetten kaynaklanan bu güzel uygulama devam etmektedir.
bir topluğa girdiğin zaman selamın alyküm denir sonra da merhaba denir. şive değişikliğinden dolayı meraba derler.
whats up, sıhhatin nasıl , afiyettesin inşallah , nası gidiyo, ne var ne yok, napan, nettin, nörüyon... Nassın Eyisin Naptın Nettin [ Dedi Naber.
el Cevab: Selamlaşmak sünnettir. Selamdan kastımız; sesli olarak es selamu aleykum, es selamu aleyke, es selamu aleyki, selamun aleykum, selamun aleyke ve selamun aleyki gibi lafızlarla muhatabımıza hitap etmektir.
Ebu Hanîfe ve arkadaşlarına göre, kadınların ilk olarak erkeklere selam vermesi caiz değildir. Çünkü kadınlar ezan, kamet, açıktan Kur'an-ı Kerîm okuma gibi faaliyetlerden menedilmişlerdir. Yalnız mahrem hısımlar bunun dışındadır. Bunlara onların selam vermesinde bir sakınca bulunmaz.
Sual: Tanımadığımız kadınlar, telefonla veya dükkânımıza girince selam veriyorlar. Bunların selamlarını almak günah mıdır? Tam İlmihal'de (Bir sebep ile, geçici haram olan, yani, o sebep kalkınca evlenmesi helâl olan kadınlara selam vermek caiz değildir.
Selama daha iyisi ile karşılık vermek ise "Selamün aleyküm" diyene "Ve aleyküm selam ve rahmetullah" şeklinde; "Selamün aleyküm ve rahmetullah" diyene de "Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü" şeklinde karşılık vermekle olur.
Selamünaleyküm ya da esselamu aleyküm (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ, romanize: as-salāmu ʿalaykum, Arapça telaffuz: [as.sa.laː.mu ʕa.laj.kum]), "Barış sizin üzerinizde olsun" anlamına gelen Arapça sözlü selamlamadır.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi bir açıklamasının olmadığını belirtti. '''Günaydın demeyin' demişim gibi algı oluşturmak büyük haksızlıktır" diyen Erbaş, kendisinin de ''Günaydın'' ifadesini kullandığını söyledi.
Im fine veya just chillin diyebilirsin cevap olarak. Im fine veya just chillin diyebilirsin cevap olarak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri