Mermer tezgah ve mermer masaların kullanımı kolay ve pratiktir. Yemek Masası için mermer tercih edebileceğiniz gibi yan sehpa ve orta sehpalar içinde mermer ürünleri tercih edebilirsiniz. Ahşap ürünlere göre çok daha ağır ve kaliteli bir görünüm sunmaktadır.
Mermer masalar parlak yüzeyleri ve damarlı yapısıyla evinizin en gösterişli eşyası olacaktır. Yıllarca modası asla geçmeyecek ender ürünlerden biri olan mermer uzun ömürlü,kullanışlı ve lüks bir üründür.
Mermer dayanıklı bir taştır ve düzgün ve doğru bir şekilde bakım yapılması halinde uzun yıllar dayanır. Farklı renk ve ton seçenekleri vardır. Böylece, mermer masanızı ev tasarımınızla uyumlu hale getirebilirsiniz.
Mermerin aşırı ısı, sert bir darbe veya yanlış bir basınç ile karşılaşması direkt olarak çatlamasına neden olabilir. Çünkü mermerde çatlama olması için mineral yapısına zarar verecek küçük bir işlem dahi hızlı bir şekilde bu çatlağın ortaya çıkmasını sağlayabilir.
Derinlemesine temizlik sırasında, fazla su kullanmamak ve yüzeyi hemen kurulamak da önemlidir. Su, mermerin yapısına zarar verebileceğinden, temizlik işleminden sonra yüzeyi nazikçe kurulamak esastır. Bu temizlik teknikleri, mermer masanızın uzun ömürlü ve çekici kalmasını sağlar.
İlgili 37 soru bulundu
Herhangi bir bez ve sabunlu su ile düzenli bir şekilde temizlenen mermerler için özel bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Mermer yüzeyini haftada bir veya iki defa yumuşak ve normal bir bez ile silebilirsiniz. Böylelikle masanın tozunu almış olursunuz.
Mermer Masa, kullanıldığı her alan estetik ve modern bir görüntü katan ürünlerdir. Ev, ofis, balkon, bahçe, cafe ve restoran gibi yerlerde mermer masa modelleri seçerken dikkatli olmalısınız. Kullanacığınız modellerin kullanılır ve işlev olması sizlere çok rahatlatacaktır.
Standart bir mermer masa genellikle ortalama olarak 50 kg ile 150 kg arasında ağırlığa sahip olabilir.
Mermer, kalsit yani kireçtaşından oluşur. Kireçtaşının özelliği ise emici ve çizilebilen olmasıdır. Bütün parlak yüzeylerin çizilmesi gibi mermerler de çizilir. Bu sebeple, temizlik ve bakım esnasında asla kesici ve delici aletler kullanılmaması gerekir.
Mermer Neden Çatlar? Mermer, doğada doğal hallerde bulunan ve sıcak magma tabakalarının kireç taşlarına teması ile oluşan birer mineral bileşenleridir. Bu bileşenler, kimi zaman kimyasal veya fiziksel ayrışmalar sonucunda çatlayabilir.
Oldukça zor şartlara dayanarak oluştuğundan yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Mermerin dayanabileceği maksimum sıcak limitinden bahsetmek mümkün olmasa da mermerin türüne de bağlı olarak dayanıklı olduğunu kabul edebiliriz.
Mermer, tipik olarak sade ve damarlı, granit ise kristalize ve gösterişli bir görünüme sahiptir. Doğal taşlar kategorisinde olan mermer ve granit, gözenekli bir yapıya sahiptir. Granit, magmatik bir kayadan yapıldığı için oldukça dayanıklı ve temizlenmesi daha kolaydır.
Porselen genellikle ağır bir malzeme olduğu için ortaya çıkan ürünler de genel olarak sağlam yapıya sahiptir.
Çatlak Kırık Durumuna Göre Yapıştırıcı Seçimi
Kırılmış ve 2 cm. üstü kalınlığa sahip parçalar için hem polyester esaslı hem de çimento esaslı yapıştırıcılar idealdir. 2 cm. altı kalınlığa sahip ince parçaların yapıştırılmasında epoxy tutkallar oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Zemin döşemeleri, yapı malzemeleri, tezgah, heykel ve süs eşyaları gibi pek çok alanda kullanılan mermer taşı oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Dünyanın birçok yerinde çıkan mermerin desen ve renkleri de oldukça fazladır. Dış ve iç mekanda dayanıklı yapısı ve şık görüntüsüyle yaygın olarak tercih edilir.
Bunun için ıslak bir bez veya su spreyi kullanabilirsiniz. Ufak bir kabın içinde karbonat ile suyu karıştırarak lapa kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı sıvı bulaşık deterjanı ve un kullanarak da elde edebilirsiniz.
Granit ve mermerin her ikisi de düşük kayma direncine sahiptir, bu nedenle cilalı bir kaplamayı tercih etmeyin. Mermer karolar duvarlarda ve zeminlerde aksan olarak kullanılabilir veya maliyet söz konusu olduğunda diğer fayans türleriyle birleştirilebilir.
Suya dayanıklı yapısı mermerin kullanım alanlarının sayısını arttırıyor. Bu yüzden sadece yüzeylerde değil vitrifiye tasarımlarında da kullanılıyor. Özellikle hamam tarzı banyo tercih edenlerin ise tek tercihi. Beyaz, gri, bej gibi tonlar, banyolar için özellikle önerilen renk skalası.
Ortalama Doğal taş patlatma ağırlığı = 56,28 kg/m2 dir. Nakliye hesaplamalarında doğal taşların (mermer-traverten vb) yaklaşık ağırlığı 60 kg/m2 olarak hesaplanır.
Mermer ortalama yoğunluğu 2,7 ton/m³ dür.
Bir palette toplam 168 adet, bir paletin toplam ağırlığı 1.100 kg dır.
Metamorfik kayaç kategorisinde bulunan hakiki mermer, oldukça serttir ve dış etkenlere karşı dayanıklıdır. Aynı zamanda bu taş kesilebilir, şekil verdirilebilir ve parlatılabilir özelliktedir. Dolayısıyla mermerin hem yüzey kaplamalarda kullanımı hem de çeşitli dekoratif eşya yapımı mümkündür.
Ticari tanım: Ticari standartlara uygun boyutlarda blok verebilen, kesilip parlatılan veya yüzeyi işlenebilen ve taş özellikleri (malzeme özellikleri) kaplama taşı normlarına uygun olan her türden taş (tortul, magmatik ve metamorfik) ticari dilde mermer olarak bilinmektedir.
Mermer, metomorfizma olayı sonucunda kalker ve dolomitik kalkerlerin yeniden kristalleşmesiyle meydana gelmiş bileşimdir. Bileşimlerinin %90-98'i CaCO3'ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3 (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3 kristallerinden oluşan mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri