SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
Mermer yapıştırıcılarının en iyilerinden olanı akemi yapıştırıcıdır. Çünkü hızlı ve kuvvetli bir şekilde yapıştırır. Ancak suya ve kimyasallara pek dayanıklı değildir. Ancak suya dayanıklı hale akemi yapıştırıcının üzerine silikon çekerek getirebilirsiniz.
Tek bileşenlidir. %100 silikondur, solventsizdir. Mermer veya doğal taşlar üzerinde diğer silikonlar gibi leke yapmaz.
Akfix silikonlar geniş kullanım alanları ile biliniyor. Akfix silikonlar özellikle sızdırmazlık, tamir, yapıştırıcı ve derz dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Akfix silikonlar banyo, mutfak, duşakabin, akvaryum, ayna hatta küvet, duvar ve tezgahlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.
Granıt Eb25 Mermer Ve Taş Yapıştırıcı, Polyester Reçine Esaslı İki Bileşenli Bir Yapıştırıcıdır. Mermer, Granit, Traverten, Doğal Taş, Suni Mermer, Seramik, Tuğla Gibi Malzemelerin Yapıştırma, Tamir Ve Dolgu İşlemlerinde Kullanılır. Düşey Uygulamalar İçin Uygundur.
İlgili 34 soru bulundu
Mermer sektöründe kullanılan yapıştırıcılar genellikle epoksi, sıvı nails, poliüretan ve akrilik yapıştırıcılar şeklindedir.
Harf sayısına göre Mermer Yapıştırıcısı cevapları sizler için derledik. Bulmacada Mermer Yapıştırıcısı sorusunun yanıtı için Akemi yazılması gerekir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Standart Silikon:
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Eğer derz dolgu temin edemediysen; özel mermer yapıştırıcılarını da tercih edebilirsin. Bunun için polyester reçine esaslı su bazlı yapıştırıcılar harika birer seçenek olabilir. Bu yapıştırıcıları kullandıktan sonra 15 dakika içerisinde zımpara yardımı ile etrafını iyi bir şekilde zımaparalaman gerekir.
Çimento esaslı, yüksek performanslı fayans, seramik, karo, granit ve mermer yapıştırma harcıdır. Kaba sıva, beton, şap ve zeminde kumlu yüzeylerin üzerine yapıştırmada kullanılan yüksek stabilieye sahip karışımı ve kullanımı kolay ve en ekonomik yapıştırıcıdır.
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Bu konuda silikonu ne kadar zaman içerisinde kuruması gerektiği ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Silikon Kaç Saatte Kurur? Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Ayna silikon çeşidinin de dayanıklılık oranı oldukça fazladır. Bu silikon çeşidi hem ısıya dayanıklıdır hem de yüksek kaldırma gücü bulunur.
Selsil duşakabin ve akvaryum silikonu, tek komponentli, nemle kürleşen asetoksi bazlı silikondur. Akvaryum silikonu özellikle taze ve tuzlu su akvaryum imalatı için formüle edilmiştir. Balıklar için toksik değildir . Su geçirmez uzun ömürlüdür.
Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir. Bu süre içinde silikonlar yaklaşık olarak 24 saatte tam olarak kurur ve iyice sertleşir.
Antibakteriyel ve suya dayanıklı formül bakteri oluşumuna izin vermez. Yaşam alanlarında temiz ve hijyenik kullanım sunar. Sista silikon yapıştırıcı ile sızdırma sorunu olan mutfak ve banyo alanlarını rahatlıkla doldurabilirsiniz.
Mermer oluşumunda kireçtaşı ve dolomit gibi karbonatlı kayaçlar; sıcaklık ve basınçla birlikte dönüşüm geçirir. Dönüşüm sırasında kireçtaşı kristalleşir İlk başta oldukça küçük olan bu kristaller, dönüşüm esnasında büyüyerek ana yapıları oluşturur. Böylece mermerin ana dokusu ortaya çıkar.
MERMER DUVAR KAPLAMA
Hava şartları ve dış etkenlerden etkilenmeyen, fazla yüksekliği olmayan iç mekan duvarlarında ve kolonlarında mukavemeti yüksek flex yapıştırıcılar ile uygulanır. Uygulanan yüzeyin sıvasının gönyeli ve şahkülünde olması gerekmektedir. Bu sistem alçıpan duvarlarda da uygulanmaktadır.
SOMAFIX Mermer ve Granit Tutkalı polyester reçine esaslı iki bileşenli mermer, granit ve doğal taş yapıştırıcısıdır. •Sertleştikten sonra iyi kimyasal mekanik dayanım, parlaklık ve sağlamlığa sahip olur. Uygulama Alanları: Granit, mermer, doğal taş, traverten ve seramiklerin yapıştırılmasında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri