Mersin'e özgü bir tatlı çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla imal edilerek tüketilen kerebiç, bu sene de sofraların vazgeçilmezi. Mersin'in meşhur tatlısı kerebiç, Ramazan'da da yoğun ilgi görüyor.
İrmikli kurabiye ismiyle de bilinen kerebiç, Hatay ve Mersin ile özdeşleşen bir tatlıdır. Arap mutfağında sık sık tüketilen bu tatlı, ceviz, fıstık, irmik ve çöven otu ile hazırlanır.
Mersin tatlısı kerebiç, tantuni, batırık , cezerye gibi adı bu şehrimizle anılan lezzetlerden.
Kerebiç, Mersin yöresine ait, Ramazan ayında ve bayramlarda çokça tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç beyaz bir kaymağın içinde yatan, içi fıstık ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış, içli köfteye benzeyen bir tatlıdır. Beyaz kaymak olmaksızın da yenen bu tatlıya Ma'amoul denilir.
İlgili 44 soru bulundu
Kilis'te ramazan bayramlarında yapılan ve gelen misafirlere ikram edilen gerebiç nefis bir cevizli kurabiye çeşidi. Özel şekilli kalıplarda yapılan gerebiç, adıyla Mersin'in kerebiçini görüntüsü ve lezzetiyle de mamul kurabiyelerini hatırlatıyor.
1 kg da 16 adet Kerebiç bulunmaktadır, kerebiç kurabiyeleri köpüğüyle beraber tartılmaktadır.
Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor. Bu tarifle tulumba ya da halka tatlısını hatırlatan jalebi'nin en önemli farkı, hamurunda pirinç unu ve zerdeçal bulunması.
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
Aside tatlısı; un, tereyağı ve pekmez kullanılarak hazırlanan, içinde şeker olmayan, oldukça pratik, lezzetli ve de çok hafif bir tatlı tarifidir. Aside tatlısı Kayseri yöresine ait bir tatlıdır. Kıvamı muhallebi kıvamına yakındır, helva gibi olmamalıdır.
Mersin, Türkiye'nin bir ilidir. Dördü merkez ilçe olmak üzere 13 ilçesi vardır. Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır.
Adana'nın Meşhur Tatlıları
Aslında bir nevi muhallebidir. Adana'nın meşhur tatlılarında karakuş (taş kadayıf), kedibatmaz, bici bici, karsambaç, cevizli sarı burma tatlısı, cezerye tatlısı, Adana usulü halka tatlısı yer almaktadır.
8) Cezeryeci Kadir
Havuç, şeker ve kuru yemişin harika karışımı olarak adlandırılan cezerye, Mersin'in en çok ikram edilen ve tüketilen tatlılarından biri. Lokum deseniz değil, pestil deseniz hiç değil. Bu cezerye bambaşka! Mersin'de Cezeryeci Kadir yıllardır cezerye geleneğini devam ettirmekte.
Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.
Özellikle yaz aylarının vazgeçilmez turizm merkezlerinden bir tanesi olan Mersin'de mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasında; Taşucu Atatürk Evi Müzesi, Kızkalesi, Anamur Mamure Kalesi, Silifke Kalesi, Adamkayalar, Astım Mağarası, Cennet-Cehennem Obrukları, Çamlıyayla Baştepe, Tarsus Şelalesi ve Boğsak Koyu yer ...
Anamur Muzu kendine has aroması ve kalitesinden dolayı Türk patentince coğrafik işaret ile Anamur Muzu olarak tanımlanmıştır.
1924 yılında Mersin Adıyla Vilayet olmuş, 1933 yılında da Merkezi Silifke olan İçel ile birleştirilerek İçel adını almıştır. 28 Haziran 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 4764 sayılı Kanunla İl'in ismi yeniden Mersin olmuştur.
Hayvanların geviş getirmeyenlerinin etini yemezler. Yörenin en ünlü et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygınlığını koruyan sıkma ve börek gibi yiyecekler kolay ve çabuk hazırlanmakta, ayaküstü yenilebilmekte ve hamur işi olduklarından uzun süre tok tutmaktadır.
Adana Halka Tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Churro (İspanyolca telaffuz: [ˈtʃuro], Portekizce telaffuz: [ˈʃuʁu]), bir tür kızarmış hamur tatlısı. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir. Genellikle kahvaltıda champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batırılarak yenir.
Bir tencerenin süt, Hindistan cevizi sütü, toz şeker, pirinç ve baharatları derin bir tencerenin içerisine alın. Pirinç ununu da ilave ederek güzelce karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Ardından pirinçlerin şişmeye başladığını ve yavaş yavaş kıvam almaya başladığını gözlemleyeceksiniz.
Kerebiç; Mersin yöresine ait, bayramlarda çokça tüketilen bir tatlıdır. Kerebiç beyaz bir kaymağın içinde yatan, (Tercihe Bağlı) Antep fıstığı parçacıkları ya da cevizle dolu, irmikten yapılmış, içli köfteye benzeyen bir tatlıdır.
Kerebiçin fıstıklı ya da cevizli olarak iki çeşidi var ancak fıstıklısı daha lezzetli. Fıstıklının kilosu 40 tl. Bir kilogramda 16 tane bulunuyor. Mersin'de çeşitli yerlerde şubesi bulunmakta.
Cevizli kerebiç kg fiyatı 25 TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri