Tüm beslenme uzmanlarının pirinçten daha sağlıklı olduğunu söylediği bulgur ile hazırladığımız meyhane pilavı tadına doyulmaz bir lezzet. Bazı bölgelerde salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen meyhane pilavı içindeki et ve sebzelerele bambaşka bir tat oluyor.
Meyhane pilavını haşlama dana veya kuzu eti ya da ızgara et veya tavukla servis edebilirsiniz.
Etler renk alınca ufak küpler halinde doğranmış soğanı ve kırmızı biberi ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Tencereye ince kıyılmış biberleri ve salçayı da koyup kavurun. Son olarak baharatları, bulguru ve sıcak suyu koyup karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bulgurlar suyu çekene kadar pişirin.
Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve tereyağı koyup pirinci kavurun. Sonra eti içindeki suyu ile birlikte pirince karıştırın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika dinlendirip servis yapın.
İlgili 29 soru bulundu
Etler yıkanıp ilave edilen suda yumuşayıncaya kadar tencerede pişirilir. Yağ ilave edilerek et ve saçak doğranan soğanlar kavrulur, pembeleşmeye başlayınca salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Et soğan salça iyice kavrulunca 10 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
Halk arasında bilinen adıyla meyhane pilavının içine küp küp patlıcanlar ekledik.
Etli pilav yapımında; orta boy bir tencere içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, ısıtın. Isınan yağın üzerine 250 gr kuşbaşı doğranmış eti ekleyin. Yüksek ateş üzerinde etlerin rengi değişip, suyunu salana kadar sürekli karıştırarak, kavurun. Ardından etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün.
Pilavlık bulguru tencereye ilave edin. Üzerine sıcak su ve 2 küp Knorr Tavuk Suyu Bulyon ekleyin. İyice karıştırıp, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra, altını kapattığınızda üzerine kuru nane ekleyip, demlenmeye bırakın.
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Ben sebzeli ve domatesli bulgur pilavının yanına tavuk şiş, haşlanmış tavuk, sade pilav var ise cacık veya kırmızı et ile yapılan daha hafif yemekler tercih ediyorum. Sade bulgur pilavı yanına ise tavuk sote, mantar sote, bezelye veya taze fasülye gibi sebze yemekleri, soslu tavuk veya soslu kırmızı et.
Et Suyuna Sade Pilav Tarifi Hazırlanışı
Pirinci ayıklayıp bol ılık su içinde ve bir çay kaşığı kadar da tuz ekleyerek beklemeye bırakın. Pilav tenceresine et ya da tavuk suyunu koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynamasını sağlayın.
Öncelikle et suyu ve su bir tencereye alınarak, kaynamaya bırakılır. Daha sonra çöpleri temizlenip yıkanmış bulgur, kaynayan suya atılır. Damak tadına göre tuzu eklenir ve bir iki karıştırılıp, kapağı kapatılır. Tekrar kaynayınca, ocağın altı kısılır ve bulgur suyu çekene kadar pişirilir.
Pişen etlere pirinçi ilave edip karıştırarak kavurun. Kavrulmuş etlere ve pirinçe 4 su bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pilav içini çektikten sonra servise hazır.
Maklube ( Etli Sebzeli Pilav)
Pilavların hası bulgur pilavıysa şayet, onun da en hası meyhane pilavıdır bana göre. Asıl adının, içindeki malzemelerin meyanlaşarak pişirilmesinden kaynaklı; 'meyane pilavı' olduğu, halk arasında söylene söylene 'meyhane pilavı'na dönüştüğü gibi bir iddianın karşısında, daha çok meyhanelerde yapıldığından adının ...
Patlıcanlı Pilav yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, misket köfteli yoğurt çorbası, ege çöp şiş (çöpçü çöp şiş), patlıcanlı pilav ve bisküvili etimek tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Daha çok Ege yöresinde ve Afyon'da yapılan Haşhaşlı Bulgur Pilavı, haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumuyla ortaya çıkan enfes bir tattır.
Önce etimi haşlıyoruz. 1. 5 lt suyu kaynamaya alıyoruz. Geceden de pirinçi suda ıslatıyoruz ve pilavı pişirene kadarda suda bekletiyoruz. Kaynayan suya önce tuz ekleyip 1 dk sonra pirinçleri ıslattığımız suyla birlikte kaynayan suya ilave ediyoruz. 10 dk pişiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri