Limonun sıcak suya katılması ve lekeli bölgenin bu suda bekletilmesi sonrasında yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir. Bir miktar alkol ve suyun karıştırılarak oluşturulduğu karışımın da sentetik ve renkli kumaşlardaki meyve suyu lekelerini çıkardığı bilinmektedir.
Kurumuş meyve suyu lekelerinde lekenin üstüne ilk olarak Peros Bulaşık Deterjanı dökülerek lekenin yumuşaması sağlanır. Ilık suda birkaç dakika beklettikten sonra durulayarak lekenin çözülmeye başlaması sağlanır.
Malzemeler: 1 adet elma, 1 adet portakal, 10 adet çilek, 100 ml. su. Hazırlanışı: Temizlediğiniz elmayı ve çilekleri blendera atın. Üzerine bir adet portakalın suyunu sıkın. Son olarak suyu ekleyip blenderdan geçirin. 300 ml'lik bir bardakta servis edin.
Kumaşlardan bu lekeleri çıkarmak öncelikle oksijenli su yöntemi işe yarayacaktır. Lekeyi bol su altına tutmalı ve lekenin fazlasını kumaştan uzaklaştırmalısınız. Ardından kalan izler üzerine oksijenli su dökmeniz ve kumaş üzerinde 10 dakika beklettikten sonra yıkama talimatlarına göre yıkamanız işe yarayacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Limonun sıcak suya katılması ve lekeli bölgenin bu suda bekletilmesi sonrasında yıkama işlemi gerçekleştirilmelidir. Bir miktar alkol ve suyun karıştırılarak oluşturulduğu karışımın da sentetik ve renkli kumaşlardaki meyve suyu lekelerini çıkardığı bilinmektedir.
Vişne suyu lekesinden bir çay bardağı kadar ılık su ve yarım çay kaşığı ağartıcı deterjan ile kurtulabilirsiniz. Isıtıp ılıttığınız suya yarım çay kaşığı deterjanı ekleyin. Ardından lekenin olduğu bölgeye bu karışımı dökün ve yaklaşık 20 dakika bekletin. Yumuşattığınız lekeyi nemli bir bezle silin.
En sağlıklı meyve suları arasında yer alan elma suyu, beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini de azaltıyor.
Hazır meyve sularında, meyve özünün haricinde bol miktarda katkı maddesi ve meyve aroması bulunur. Bunların yanında içlerinde sofra şekeri ve fruktoz şurubu da eklenir. Bu tür kimyasalların içinde olmasıyla birlikte hazır meyve suları, meyve suyu özelliğini neredeyse kaybederler.
Meyveleri küp küp doğrayarak bir tencereye alın. Üzerine 2-3 su bardağı kadar su ilave edip ocağın altını açın ve meyveler yumuşayana dek pişirin. Meyveler yumuşamaya başlayınca içine şekeri de ilave edin ve güzelce karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
Vişne lekesini çıkarmak için ağartıcı deterjan ürünleri kullanılır. Özellikle ilgili bölgeye ılık su uyguladıktan sonra, ağartıcı deterjan yıkama koşullarına uygun biçimde değerlendirilir. Ilık su ve yarım çay kaşığı deterjan kullanmak suretiyle de çıkarma imkanı bulunuyor.
Bir kap içerisine koyduğunuz az miktarda metil alkolü kullanmanız yeterli olacaktır. Lekeli kıyafetinizi yere serin ve metil alkole batırdığınız pamuğu lekenin üzerine sürün. Bu şekilde bir gece beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Yıkarken düşük sıcaklıkları tercih etmeniz gerektiğini de unutmayın.
Meyve lekesi kıyafetin üzerinde ise hemen lekenin üzerine bir tutam kadar tuz serpin ve sonra da lekeli bölgeyi soğuk suda ovarak durulayın. Sonrasında giysiyi sıvı deterjan ilave ettiğiniz sıcak suda iyice yıkayın. İnatçı meyve lekelerinde hidrojen peroksit uygulamasına başvurabilirsiniz.
Karpuz suyunun aktığı bölgenin genişliğine göre, 1 yemek kaşığı tuz ile 1 su bardağı soğuk suyu karıştırın. Tuz eriyince lekeyi ıslatarak açın. Ardından lekeli kısmı sıcak deterjanlı su ile yıkayıp durulayın.
Özellikle taze ve fresh bir tat isteyen kişiler elmaları iyice yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra elmaları dilimlerler. Elma dilimleri katı meyve sıkacağına atılarak sularının çıkması amaçlanır. Çıkan elma suyu bir bardağa konularak servis edilir. En kolay elma suyu yapımı budur.
Tek yıkamada leke tamamen çıkmadıysa, çamaşırı birkaç saat boyunca seçtiğiniz Persil deterjan çözeltisinde bekletmeniz, ardından her zamanki gibi yıkamanız tavsiye edilir. Suda bekletmeniz, inatçı meyve ve sebze lekelerinden kurtulmanızı sağlayabilir.
Şeker tüketimi ve çocuklarda ortaya çıkan obeziteyi azaltmak için harcanan uluslararası çabalara dikkat çeken araştırmacılar, “Sağlıklı bir içecek seçeneği olarak görülen yüzde 100 meyve suyu tüketiminin rolü göz ardı ediliyor" dedi.
Netice olarak, elde edilen meyve suyu sıkılan meyveden %5-7 azdır fakat içerdiği vitaminde hiç denecek kadar az miktarda azalmaya rastlanırken, mineral miktarında hiç azalma yoktur. 100 gram meyvenin vitamin ve mineral miktarı ne kadarsa 100 gram meyve suyununki de ona yakındır.”
Kısaca %100 meyve suyu, içeriği tümüyle meyveden kaynaklanan ve hiçbir katkı içermeyen içecektir. Dolayısı ile etiketinde “meyve suyu” yazıyorsa, o içeceğin meyve oranı %100 olmalıdır.
Lideri olduğumuz besleyici ürünler kategorisinde de DİMES %100 ve Sıkma ürünlerimiz bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz asla ilave şeker içermez; meyvenin sadece kendisinden gelen meyve şekerini içermektedir.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Bu sebeple, meyve suyu satın alırken dikkat edilmesi gereken konular şunlardır: - Ambalajın sağlamlığından ve açılmadığından emin olunmalıdır. - Ambalajı hasar görmüş ürünler satın alınmamalıdır. - Ambalaj açıldıktan sonra üreticilerin önerdiği tüketim süresi boyunca buzdolabında saklanmalıdır.
Elma sirkesi yardımı ile yoğun bir kıvama getirdiğiniz deterjanı lekeli bölgeye uygulayın. Daha sonra yirmi dakika bekletin. Bu işlemin ardından kısa programda çamaşır makinesinde lekeli kıyafeti yıkayın. Yıkama işleminden sonra leke büyük ihtimalle çıkacaktır.
Bu işlemi leke tazeyken denemelisiniz. Hala leke geçmediyse 1 ölçü ılık su ve yarım çay kaşığı deterjan karışımında 15 dakika bekletin. Alkol sürerek de vişne veya kiraz lekesini temizleyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra her zaman yıkadığınız programda makineye atabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri