En İyi Cevap. Başvuru merkezine uğrayarak, nüfus cüzdanı aslı, güncel fotoğraf, yeni mezun olduğuna dair mezuniyet belgen veya diploman, kazanamamıs - yerlestirilmemis olsan da ÖSYM'den aldığın yerleştirme sonuç belgenin ibrazı ile indirimli İstanbulkart sahibi olabilirsin.
İlgili Eğitim - Öğretim yılı içinde mezun olup üniversite sınavına girmiş gençlerimiz, indirimli Öğrenci Kart alma hakkına sahiplerdir. İstanbulkart Başvuru Merkezlerine giderek, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
Mezuna kaldıysanız öğrenci sayılmıyorsunuz üniversiteye girene kadar.
Öğrenci İstanbulkart başvuruları, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeye gerek kalmadan sadece www.istanbulkart.istanbul adresinden gerçekleştirilecek. Kart sahipleri, başvuru süreci tamamlandıktan sonra arzu ettikleri teslimat seçeneğiyle yeni kartlarına ulaşacak.
İlgili 33 soru bulundu
En İyi Cevap. Başvuru merkezine uğrayarak, nüfus cüzdanı aslı, güncel fotoğraf, yeni mezun olduğuna dair mezuniyet belgen veya diploman, kazanamamıs - yerlestirilmemis olsan da ÖSYM'den aldığın yerleştirme sonuç belgenin ibrazı ile indirimli İstanbulkart sahibi olabilirsin.
Mezuna Kalan Öğrenci
Tanımlanan Kart İle Şehir İçi İçerisinde Hizmet Veren Ulaşım Araçlarında İndirimli Yararlanabilmektedirler.
Evet alabilir. Aşağıda yer alan kanun maddesini inceleyebilirsiniz: 492 sayılı Harçlar Kanununun “Harçtan Müstesna İşlemler” başlıklı 85 inci maddesinin birinci fıkrasına eklenen (h) bendi ile “Tahsilde olup 25 yaşını doldurmamış olanlara verilecek pasaportlar” hükmü getirilmiştir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
UKOME, Muhittin Böcek'in talimatıyla liseden mezun olan gençlerin, mezuniyetten sonra bir yıl daha indirimli toplu ulaşım kartını kullanmaya devam etmesi yönünde karar aldı.
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
Merhaba, artık diplomanızı gösterip bir şeyler yapabilirsiniz yani artık öğrenci olmadığınız için öğrenci belgesi de alamazsınız.
Dershaneler öğrenci belgesi vermezler.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
KİMLER ÖĞRENCİ KARTI ALABİLİR? Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.
kimlik numarası ve şifreyle e-devlete giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "öğrenci belgesi sorgulama" yazılır ve ilgili ekrana ulaşılır. Kişi, öğrenim durumuna göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı veya Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçerek, öğrenci belgesini alabilir.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
2-) Öğrencilerin mezun oldukları okul/kurumlar kapalı ise kapanan okul/kurumun bağlı bulunduğu İlçe MEM'ler tarafından “e-Okul Bakanlık / MEM İşlemleri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri / Eski Mezun Öğrenci Bilgileri Ekleme” ekranı kullanılarak e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine kayıt edilecektir.
18 yaşından büyük öğrenciler 25 yaşlarına kadar ya da kalan öğrenim süreleri boyunca geçerli olacak sürede pasaport alabilir. Örneğin öğrenim sürenizi doldurmanıza 1 yıl kaldıysa ancak 1 yıllık pasaport alabilirsiniz.
25 yaş üzeri öğrenciler; eğer 25 yaşından büyükseniz ve üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans gibi bölümlerinde iseniz yine harçsız öğrenci pasaportu almanız mümkün. Fakat normal şartlarda sadece 1 yıllık alabiliyorsunuz.
öğrenciler 24 yaşa kadar aileden yeşil pasaport alma hakkını elde ediyor. ancak mezun olduysan ve mezuniyetin tescillendi ise pasaportunuzun süresi de olsa ve 24 yaşını doldurmamış olsanız dahi öğrenciliğiniz sona erdiği için yeşil pasaport hakkınız ortadan kalmış olur.
18'i doldurduysan ve liseden mezun olduysan üniversitede okumadan öğrenci kartı alamazsın.
AÜ rektörü Çomaklı: Pasif öğrencilere indirimli kart verilmiyor.
Pasif öğrenciler indirimli kart alamaz fakat var olan kartlarını bir süre daha kullanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri