Hala karlı tabi fakat kart fiyatlarının elektrik giderinin artmasından dolayı amorti süresi uzadı. Şu anda 1 MH 300 TL civarı satın alınabiliyor. 200MH'lık bir sistemi 60.000'e kursanız aylık 300 dolar getirisi olur.
Bir dönem günde 100 dolar gibi astronomik getiriler vaat eden rig sistemleri, şimdilerde günlük 14 – 15 dolar kazandırıyor.
Hayır, kârlı değil.
Madencilik, yüksek elektrik tüketimi ve güncel madencilik zorluğu nedeniyle maliyetli bir işlemdir. Bu nedenle, madencilik yaparak para kazanmak uzun vadede karlı olabilir, ancak başlangıç maliyetleri oldukça yüksek olabilir.
Daha küçük bir bütçeye sahip olanlar için, 1 BTC üretmek için tek bir Antminer S19 Pro'nun 1.200 gün boyunca aralıksız çalışması gerekiyor. Her ne kadar Bitcoin madencileri, madencilik havuzlarının bir parçası olma eğiliminde olsa da, tek başına madencilik yapmak da mümkün.
İlgili 18 soru bulundu
Madencilik biterse hayat hemen felç olmaz. Ama en fazla üç ay dayanır. Stoklar bittiğinde otomobilden elektroniğe ilaçlardan yapı malzemelerine kadar her alanda faaliyetler sona erer. Petrolde dünyanın en geniş stoklarına (730 milyon varil) sahip ABD bile üç aydan fazla dayanamaz.
4 tane takabilirsiniz mining için.
Çoğunlukla uzun süre mining yapılan kartlar 5 yıl götürecekse 3 yıl götürüyor. Alakası dahi yok. İsterse 7/24 aralıksız mining yapsın bir zararı olmaz. Mekanik bir parça değil ki ekran kartı çalıştıkça ömrü azalsın.
Bu para üretme işine madencilik denir. Madencilik, kripto para birimi oluşturma sürecinin sonunda ödül olarak alınan belirli bir miktarda kripto para karşılığında yapılır. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de kripto para madenciliği ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme yapılmamıştır.
Mina bugünkü fiyatı ₺10.45 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ₺104,780,205 TRY.
Kripto Para Madenciliği (Mining) ve Vergilendirme
Gelir vergisi açısından ortaya çıkan bir başka husus ise Kripto Paraların “madencilik”(mining) yöntemiyle elde edilmesi sonucunda ortaya çıkan değerin nasıl vergilendirileceğidir. Mevcut mevzuat uyarınca kripto paralar üzerinden vergi kesilememektedir.
Mining (Madencilik) Nedir? Kipto para madenciliği; oldukça özel donanım ve yazılımlara sahip olan cihazların, karışık problemleri çözüp, kripto para transferi işlemlerini onaylayarak bunun neticesinde yeni üretilmiş kripto parayla ödüllendirilmesidir.
Kripto para madenciliğinin diğer adıyla mining, Bitcoin madenciliği ile başlamış olduğu bilinmektedir. Fakat Bitcoin' in güçlü şifreleme özelliği ve yüksek elektrik ihtiyacı mevcuttur. Bu sebeple şu anda evlerde kullanılan bilgisayarlarda Bitcoin madenciliği gerçekleştirilebilecek bir seçenek değildir.
Mining, Türkçe anlamı ile madencilik demektir. Mining yaparak sanal para elde eden kullanıcılara da madenci denmektedir. Blockchain teknolojisi üzerinde bulunan bloklardaki matematiksel doğrulama işlemlerinin farklı teknikler ile çözümlenmesi, kripto para madenciliği yani mining sistemi olarak adlandırılmaktadır.
BTC fiyatı 29.000 dolar seviyesinde işlem görürken Bernstein raporu, yukarıda yer verilen 15 madencinin 15'inin üretim maliyetinin BTC başına 15.000 doların altında olduğunu gösteriyor.
Mining sistemi denilince herkesin önerdiği ASIC malzemelerine oran ile daha uygun fiyata sahip olan ekran kartları karlı kazançlar sağlayabiliyor. Fakat bir tane ekran kartı ile bu işlemi yapamıyorsunuz. Bunun için mining rig adı verilen birden fazla ekran kartının yer aldığı bir sistem kurmanız gerekiyor.
Mining yapılan kartın ne durumda yapıldığına bağlı bu olay. Gerçekten kartlarına önem veren biri tarafından 6 ay yapıldıysa alınır. Gerekli testleri geçtikten sonra önemi yok.
Buna göre, kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir.
Dolayısıyla mining ekran kartı seçim aşamasında RAM büyük bir belirleyicidir. Örneğin, 4 GB ekran kartı mining modeli ile kripto para madenciliği yapmak mümkündür.
Ethereum mining ekranını açtığınızda karşınıza zombie mode tarzında bir ifade geliyor. Bu da kartınızın kazım hızını sıfır ya da yakın değerlere çekiyor. 2GB'lık kartlarda ise böyle bir şansınız yok.
Mining yapmak isteyen yatırımcılar, bu aşamada RAM gibi sistemlerin önemini sorgulamaktadır. RAM sadece, madencilik için kullanılacaksa, çok fazla olmayan bir sistemdir. Ancak hesap yapmak, bilgilerin bellekte kısa süreli kalması adına, 4 GB RAM olması da önemli bir unsurdur.
Ethereum blockchain üzerinden 15 saniyede bir, bir blok üretir ve madenciye de blok başı ortalama olarak 2 ETH ödül veriliyor.
Manganez Zonguldak'ta; krom Elazığ ve Muğla'da; volfram ise Bursa, Elazığ ve Malatya'da çıkarılır. Bakır; Artvin, Rize, Elazığ, Balıkesir ve Kastamonu'da çıkarılır ve işlenir. Türkiye'deki madenler arasından demirin en çok çıktığı yer Doğu Anadolu'dur. Sivas-Divriği, Malatya-Hekimhan demirin en çok çıktığı yerlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri