Milattan Önce olarak bilinen kavramın kısaltması M.Ö. olarak yazılır. Yani MÖ şeklinde bir yazım yoktur.
Bir kısaltma olarak öne çıkması ile beraber mö için, nokta işareti değerlendirilir.
Bu takvimde 0 yılı tanımlanmamıştır. Bu tarihten önceki tarihler milattan önce (MÖ), bu tarihten sonraki tarihler milattan sonra (MS) olarak tanımlanır. Ayrıca İsa'dan önce (İÖ) ve İsa'dan sonra (İS) terimleri de aynı anlamda kullanılır.
Cümle içinde görev bakımından isim görevi gören milattan önce kelimesinin kısaltılması da kullanılmaktadır. Milattan önce kısaltılması TDK'ye göre şu şekildedir: M.Ö. – (Doğru Kullanım)
Milattan Önce olarak bilinen kavramın kısaltması M.Ö. olarak yazılır. Yani MÖ şeklinde bir yazım yoktur.
İlgili 40 soru bulundu
Sorunuzda da buna benzer bir anlatım söz konusu. Milattan öncesi yada sonrası nasıl yazılır diye soruyor. Eğer kısaltma şeklinde ise "m.ö" değil "m.ö." yani iki harfin sonuna da nokta koyulur. Eğer cümlenin başındaysa "M.ö." yada "M.Ö." şeklinde yazılabilir.
Cevap: İ. Ö 3000 = İsa'dan Önce 3000 demektir.
Türk Dil Kurumunun resmi açıklamalarına göre "yüzyıl" kelimesi bitişik olarak yazılır.
MÖ 1. yüzyıl, 1 Ocak MÖ 100 tarihinde başlayıp, 31 Aralık MÖ 1 tarihinde biter. Bu yüzyıl için alternatif bir isim ise MÖ son yüzyıldır. Bu MS/MÖ gösterimi 0 yılını içermez.
220: MÖ 3. yüzyıl, 2. dönemi, 4. çeyrek. 610: 7. yüzyıl, 1. dönemi, 1. çeyrek.
Milattan önce (kısaltması MÖ), milattan önceki döneme işaret eder. İsa'nın doğum günü olarak Katolik Kilisesi'nin ekümenik konsillerinde mutabık kalınan yıldan itibaren referans alan miladi takvim; önce Jülyen, sonra Gregoryen takvimler şeklinde düzenlenmiştir.
Kısaltmalarda kurum, kuruluş ve üniversite adlarında bütün baş harfler büyük yazılır. Bunlara örnek olarak; TRT, TBMM, İTÜ, DSİ, TDK, TTK, MEB verilebilir. Kısaltmaların arasına nokta konulmaz. Fakat T.C istisnadır.
Milattan önce Hz. İsa'nın doğumundan öncesi demektir. Hz. İsa'nın tam olarak hangi yıl doğduğu bilinmese de onun doğumu tarihin başlangıcı olarak kabul edilir.
Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.
Erhanedan II: (M.Ö.2750-2650) Messilim Çağı, Erhanedan III: (M.Ö.2650-2350) a) Ur Kral mezarları dönemi, Kalam Sülalesi, b) I.Ur ve Girsu sülaleleri devri.
M.Ö milattan önce anlamına gelir.
MÖ 7. yüzyıl, MÖ 700'ün ilk günü başlamış ve MÖ 601'in son günü bitmiştir.
MÖ 5. yüzyıl MÖ 490 yıllarında başlar ve MÖ 400 yıllarında sona erer.
Bu yeni sistem, İsa'dan önce (İÖ) ve Anno Domini (AD) veya İsa'dan sonra (İS) kısaltmalarıyla aynı dönemleri ifade eder, ancak herhangi bir dini baz almaz. Bu sistemlerde milattan önceki (MÖ) zamanlarda yıllar geriye doğru sayılırken, milattan sonraki (MS) zamanlarda yıllar ileriye doğru sayılmaktadır.
“Yüzyıl” sözcüğünün kısaltması “yy.” şeklindedir. Birleşik bir kelime olarak yüzyıl noktalı kısaltılır. Noktalı kısaltmalarda kesme işareti kullanılmaz. Nokta içerdiği için yy. kısaltmasının devamında gelen ekler için kesme işareti kullanılmaz.
1- Bu tür yıllar yazılırken ekler kesme işareti ile ayrılmalıdır. "1950 li" ya da "1950li" gibi yazımlar hatalı olur. O yüzden bu doğru yazılmıştır.
Doğrulanmış Cevap
Cevabımız: 3.000 şeklinde olmalıdır. Üç bin sayısını yazmak için 3 sayısının yanına kaç tane sıfır ekleyeceğimizi bilmemiz lazım.Bize bin diyor bin de üç tane sıfır vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri