Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir.
Resetleme işlemi tamamlandıktan sonra genellikle herhangi bir kurulum işlemi yapmanıza gerek yoktur. Modem resetledikten sonra eğer öncesinde internet ve modem şifresi gibi bilgilerinizi değiştirdiyseniz yalnızca bu bilgiler fabrika ayarlarına döner.
“Modem resetlemek nedir?” Modeme reset atma, fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Modeme reset atarsak, tüm ayarların sıfırlanmasını sağlamış oluruz. Resetleme işlemi sonrasında, bütün ayarlar tekrar yapılandırılır ve internet bağlantınız veya internet hızınıza ilişkin yaşadığınız sorununuz ortadan kalkar.
Modem kurulum işlemleri modem ara yüzünden yapılır. Ancak ilk kurulum için modeme LAN kablosu ile bağlantı sağlanması önerilir. Sıfırlama sonrasında modem 192.168.1.1 (Bazı modellerde farklılık gösterebilir) IP'sini alır. BU IP'ye giriş yapılmasıyla modem kurulum ekranına erişim sağlanacaktır.
Yönlendirici veya modemi yeniden başlatmak; cihazın bellek içeriğini temizler ve arka plandaki sorunların giderilmesine yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
Modeme reset atarsak IP'lerde silinir mi? Evet.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
Modeminizi resetlediğinizde fabrika ayarlarına döndürdüğünüz için bağlantınız sıfırlanır ve internet hızınız düzelebilir.
Modem resetleme modemin ilk günkü çalışma performansını kazandırılması işlemidir. Bu işlemin yapılması ile birlikte modem ayarları sıfırlanmakta bazı veriler silinebilmektedir. Modem resetleme modemdeki arızaların giderilmesinin yanı sıra modem ara yüz şifresinin kullanıldığı durumlarda da uygulanmaktadır.
Modemde Sadece İnternet ışığı yanmıyor ne yapmalıyım? Modeminizi kapatıp açarak anlık bir sorun varsa çözebilirsiniz. Modeminizi yeniden başlattıkdan sonra sorun devam ediyorsa modemin kurulumunu tekrar yapmalısınız. Modem kurulum sayfasından modem kurulumu için destek alabilirsiniz.
Modem şifresi internet sağlayıcılarının kurulum sırasında verdiği koddur. İlk kurulum sonrasında güvenlik amacıyla modem şifresi kullanıcılar tarafından değiştirilebiliyor.
Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek kayıtlı tüm verilerinizi silerek telefonu kutudan çıktığı hale geri döndürüyor. Bu da fotoğraflarınızın, müziklerinizin, videolarınızın ve uygulamalarının tamamının ve içindeki verilerin gitmesi (kayıtlı şifrelere veya hesaplar vb.) demek.
Sık görülen modem arızaları ise şunlardır; İnternet Bağlantısı Yok: Modem arızalarının en belirgin semptomu, internet bağlantısının tamamen kesilmesidir. Modem çalışıyor gibi görünse de, internet erişimi sağlanamaz. Yavaş İnternet Hızı: Modem arızaları, internet hızında belirgin bir düşüşe neden olabilir.
Gece saatlerinde modem açık kaldığı için insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Modemlerin yaydığı elektromanyetik radyasyon kişi uyusa bile beyin ve sinir sağlığına zarar veriyor. Modemden yayılan radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları oluşturabiliyor.
Çoğu kez varsayılan kullanıcı adı “admin”, parola “admin” veya “password” şeklindedir. İnternet servis sağlayıcının verdiği modemi kullanıyorsanız, genelde kullanıcı adı değişmiyor; şifre de ttnet, vodafone, superonline, türk telekom şeklinde basit şifreler oluyor.
Hard reset, modemin üzerinde yer alan nokta kadar deliğe, ince ve küçük bir nesne ile baskı uygulaması sonucu yapılır. Hard resetin gerçekleşmesi durumunda modem içerisinde yer alan bilgiler ve veriler silinir; modemin ilk kullanıldığı zamandaki gibi fabrika ayarlarına geri döner.
Modem arayüzüne girebilmek için tarayıcının boş bir sayfasını açarak adres çubuğuna 192.168.1.1 rakamlarını girmeniz gerekir. Daha önceden sahip olduğunuz kullanıcı adı ve şifre bilgileri sayesinde arayüze girebilir ve size avantaj sağlayacak olan değişiklikleri kaydedebilirsiniz.
İnternet: Modem üzerinde bu ışığın yanıyor olması internet bağlantısının olduğunu gösterir. Eğer internet üzerinden bir veri akışı gerçekleşiyorsa bu ışık yanıp sönerken, internet bağlantısının olmadığı durumlarda ışık sönük durumda olmaktadır.
Modem, internet bağlantınızın hızını etkileyen bir cihazdır. Eski bir modem, yeni teknolojileri desteklemediğinden, internet hızınızı düşürebilir. Modeminizi güncelleyerek, internet hızınızı artırabilirsiniz.
Bir yönlendiriciyi yeniden başlatmak, açık bağlantı noktalarını kapatarak cihaza yetkisiz erişimi durdurur. Böylece, bilginiz dahilinde olmayan kullanıcılar internet ağınızı kullanamazlar.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
İnternet etkinliğiniz ISP'den geçer ve ISP de IP adresinizi kullanarak bunu size geri yönlendirir. İnternete erişiminizi sağladığı için cihazınıza bir IP adresi atamak ISP'nin görevidir. Ancak IP adresiniz değişebilir. Örneğin modeminizi veya yönlendiricinizi açıp kapatmak IP adresini değiştirebilir.
Mobil veri kapanıp açılınca IP yenilenir mi? Evet değişiyor.
Modem değişimi genellikle modemin yeterli gelmediği durumlarda yapılır. Örneği fiber internet bağlantısına sahip kullanıcıların ADSL modeme sahip olduğu durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda internet hızı yeterince verimli olmaz. Böyle bir durumda ADSL modemi uygun hızdaki bir modem ile değiştirmek sorunu çözecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri