Ayarlar > Sistem > Ekran 'a gidin ve Windows HD Color başlığı altında HDR kullanma seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
Masaüstündeki herhangi bir boş yere sağ tıklayın ve Görüntü ayarları seçeneğine tıklayın. Windows HDR Renk bölümünden HDR kullan düğmesini açın. Bilgisayarınıza birden çok monitör bağlıysa Ekran > Ekranlarınızı yeniden düzenleyin bölümüne gidin ve HDR destekli bir monitör seçin.
Windows'da HDR video için ekran gereksinimleri. Başlat'ı ve ardından Ayarlar > Uygulamalar > Video kayıttan yürütme'yi seçin. HDR video akışı altında Windows HD Color ayarları'nı seçin.
HDR; monitör, kamera ve televizyon gibi cihazlarda karşımıza çıkıyor. HDR teknolojisi, görseli karşıtlık oranında iyileştirmeyi sağlar. Bu sistem, renk tonlarını direkt olarak etkilemez. Fakat parlak ve koyu alanları doğrudan değiştirip aralarındaki ayrımı keskinleştirir.
Sistem Ayarlar > Görüntü >seçin. Birden fazla ekran varsa, üst kısmında HDR özellikli ekranınızı seçin. HDR Kullan'ı seçin,ardından Diğer seçenekler ( >). Otomatik HDR'yi açma.
İlgili 25 soru bulundu
HDR özelliğinin var olduğu televizyon ve monitörlerde insanların göz sağlığına en uygun ve ergonomik görüntü kalitesi sağlanmış olur. İzlediğimiz tüm görüntüleri kendi gözümüzden izliyormuşçasına göz konforumuzla uyumlu bir şekilde sunar.
Otomatik HDR Desteğini Kontrol Etme
Ekranınızın HDR'yi destekleyip desteklemediğinden emin değilseniz, bunu önce Windows 11 Ayarlar menüsünden kontrol edebilirsiniz. Ayarlar menüsünde Sistem > Ekran > HDR'yi seçin, ardından açılır menüden HDR destekli monitörünüzü seçin.
HDR ne anlama geliyor? HDR, çok parlak veya çok karanlık sahnelerde içeriğin ayrıntılarını yansıtan bir teknik olan Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir. Kontrast aralığı genişletilmiş bile olsa daha doğal ve gerçekçi bir görüntü sunar.
HDR özelliği FPS düşürür mü? Düşürmez. Monitörle yapılan hiçbir ayar FPS ne arttırır ne de düşürür.
Yüksek dinamik aralık anlamına gelen HDR, fotoğrafçılıkta fotoğrafın en aydınlık ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları yakalamanın yollarından biridir. Bu teknik özünde aynı sahnenin birden fazla görüntüsünü çekip her birinden en iyi öğeleri almak için görüntüleri birleştirmeyi içerir.
Hdr içerik Windows geleneksel içeriğe göre daha iyi parlaklık ve renk özellikleri sunar (bazen standart dinamik aralık [SDR] içeriği olarak da adlandırılan içerik).
Kamera'da HDR (yüksek dinamik aralık) yüksek kontrastlı durumlarda harika çekimler elde etmenize yardımcı olur. iPhone, fotoğraflarınıza daha fazla ışıklı alan ve gölge ayrıntısı getirmek için farklı pozlamalarda arka arkaya birkaç fotoğraf çeker ve bunları harmanlar.
Bu terim, Windows cihazlarınıza yüksek dinamik aralık (HDR) içeriği getiren Windows 10'daki özellikleri ifade eder. HDR içeriği, size geleneksel içerik (bazen standart dinamik aralık (SDR) içeriği denir) ile karşılaştırıldığında daha iyi parlaklık ve renk özellikleri sunar.
Gereksinimler şunlardır: HDR ekran veya TV'nin HDR10 ve DisplayPort 1.4 ya da HDMI 2.0 veya üstünü desteklemesi gerekir.
HDR10 neredeyse her modern TV'de bulunurken temel standart niteliğinde. Dolayısıyla HDR özellikli her TV, HDR10 ile uyumlu demek doğru olur. Buna ek olarak HDR10 formatı maksimum 1000 nit parlaklığa ve 10 bit renk derinliğine izin veriyor. Tek başına bu rakamlar pek bir şey ifade etmiyor gibi görünebilir.
HDR10, birçok büyük şirket HDR10 protokolünü uyguladığı için çoğu küresel monitör markası tarafından yaygın olarak benimsenen bir standarttır. Blu-Ray Association, HDMI Forum ve UHD Association tarafından ortaklaşa tanımlanan HDR10, HDR video içeriğinin sıkıştırılmış iletimini destekler.
HDR teknolojisi, karanlık ve aydınlık sahneler arasında daha fazla ayrım sağlar, böylece en karanlık ve en parlak alanlar arasında daha fazla detay görülmesine olanak tanır. Geleneksel görüntüleme teknolojilerine kıyasla, HDR daha geniş bir renk gamı ve daha derin bir renk doygunluğu sağlar.
HDR TV'ler geniş renk ve kontrast yelpazesiyle her sahneye hayat veriyor. Karanlık gölgelerde dahi en keskin detayları açıkça görebildiğinizde, oyunlar çok daha heyecan verici bir hal alıyor. Ama her şey harika renklerden ibaret değil.
HDR çekim modu, ''High Dynamic Range'' ifadelerinin baş harflerinden oluşturulan ve fotoğraf tarafından algılanan görüntünün parlak ve karanlık detaylarının daha belirgin hale getirilmesini sağlayan çekim moduna verilen isimdir. HDR çekimlerde, fotoğrafın koyu olması gereken noktaları olduğundan daha koyu gösterilir.
Çözünürlük tarafında tüm dünyanın kabul ettiği standart hangisi? aralık (HDR), parlaklık,, siyah seviyeleri ve geniş renk gamı için en yeni performans standartlarına uygun ürünlere verilmektedir. Bu sertifikaya sahip olmak için Min 10 bit Panel ve HDR 1000 nit parlaklık sunabilmek gerekmektedir.
Bundan yıllar öncesinde yaşıyor olsaydık ve elimizdeki yazılımsal temelli HDR destekli oyunlar, Half-Life 2 ve The Elder Scrolls IV: Oblivion gibi yapımlarla sınırlı kalsaydı, bu soruya yanıtımız “hayır” olurdu. Ancak bugün gelinen noktada, hem oyunlar hem de filmler için HDR destekli bir monitör şart diyebiliriz.
Windows HDR Kalibrasyon uygulaması renk doğruluğunu ve tutarlılığını artırmanıza yardımcı olur. Ayrıca, HDR açıkken hem HDR hem de SDR (standart dinamik aralık) içeriği için renklerin ne kadar canlı görüneceğini özelleştirmenize olanak tanır.
Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının ücretsiz yükseltebileceği tamamen yeni Windows 11'i piyasaya sürdü. Windows 11'in oyun alanındaki en büyük iyileştirmelerinden biri ise Auto HDR özelliği. Auto HDR, sadece SDR aralığındaki oyunları daha iyi renk/parlaklık aralığı için akıllı bir şekilde HDR düzeyine çıkarıyor.
HDR uyumlu ekranlar minimum Full HD 1080p çözünürlüğe sahip olmalıdır. ViewSonic VP3268-4K ve VP2785-4K gibi ürünler, HDR10 içerik desteğine sahip 4K monitörlere örnektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri