Mor lahananın dış yaprakları koparılır (Çok sert olduğu için salatanın yapısını bozar.). Mor lahana ortadan ikiye bölünür ve kullanılacak olan kısım ovalanarak yıkanır. Mor lahana ince ince doğranır (Meze kıvamında yapmak istiyorsan rendeleyebilirsin.).
Mor lahanayı yıkıyoruz derin bir kaba doğuruyoruz. Üzerine toz şeker, sirke, tuz, limon tuzu veya limon suyunu ekliyoruz, harmanlıyoruz. Biraz rengi değiştiğinde kavanoza dolduruyoruz, dolapta saklıyoruz. İhtiyacımız olduğunda salatalara ekliyoruz.
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.
Son derece pratik ve lezzetli, sadece püf noktasını bilmeniz yeterli ;) Malzemeler: 1 küçük mor lahana 1 çay bardağı sirke 1 limonun suyu Tuz Lahanamızı ince ince kıydıktan sonra tuz ile ovup sirke ve limon suyu ekleyerek en az 2-3 saat ağzı kapalı şekilde bekletiyoruz.
Mor lahana suyunu öksürükle geçen günlerinizde tüketirseniz; balgam problemini vücudunuzdan atabilirsiniz. Boğaz ve burun tıkanıklığı durumunda da antioksidan etkisi sayesinde faydalı olacaktır ve solunum yollarını temizleyecektir.
İlgili 24 soru bulundu
Lahana: İçindeki bazı enzimler cinsel gücü artırıyor. Araştırmalar lahana yiyen erkeklerin yüzde 90'ının aşırı cinsel istek duyduğunu kanıtlıyor.
Kırmızı lahana ya da diğer adıyla mor lahana, turpgiller familyasının geniş yapraklı, kat kat açılan sağlıklı bir üyesidir. Sonbahar – kış sebzesi kırmızı lahana, süper besin olarak anılır. Kırmızı lahana çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir.
Üzerine 1 orta boy lahana için 1 yemek kaşığı kadar toz şeker, 2 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin. Güzelce ovun. Eğer kullanmak isterseniz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu da ilave edebilirsiniz. Bu sayede daha çok pembe olacaktır rengi.
Lahananın üst bir iki yaprağı atılarak yıkanır ve ince doğranır.
Mor Lahana Faydaları
Antioksidan oranı yüksektir. C vitamini oranı da fazladır. Bu içeriği ile zararlı mikrop ve bakterilere karşı vücudu korur. Farklı kanser türlerine karşı fayda sağladığı bilinmektedir.
Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Kan basıncını düzenleme etkisine sahip mor lahana, sizi kalp hastalıklarından korur. Kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını ve canlı kalmasını sağlayan kırmızı lahana, daha düzenli kalp atışlarını da gerçekleştirir. Kırmızı lahana hem salatası ile hem de suyu ile mideyi rahatlatan bir sebzedir.
Lif bakımından iyi bir kaynaktır. Tokluk hissi verir, bağırsakların düzelni çalışmasını sağlar. Kırmızı lahana, çok güçlü bir antioksidan olan C Vitamini açısından zengindir . C vitamini, zararlı mikroplara karşı ilk savunma hattını oluşturan beyaz kan hücrelerini oluşturup vücudu hastalıklardan korur.
Karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, roka, turp ve şalgam gibi sebzeler guatr yapmalarının yanında tiroidin az çalışmasına neden olabiliyor.
Yine antioksidan özellikleri sayesinde kırmızı lahananın vücutta idrar söktürücü özellikler gösterdiği biliniyor. Bu sayede ödem ve şişlik gibi sorunlara da hızlıca çözüm olabiliyor.
Mor Lahana Salatası (Uzun Süre Saklanabilir) Tarifi Nasıl Yapılır? Lahanayı ince ince doğrayın, damak tadınıza göre tuz koyun ve ovun hatta bir buzdolabı poşetine koyup merdaneyle biraz pataklayın:) sonra yine damak tadınıza göre yağ limon veya sirke ekleyip bir saklama kabına koyun.
aka. kara lahana. kırmızı lahana olarak yanlış anılan bitkinin olması gerektiği gerçek ismi.
Gözlemlendiği gibi lahananın mor suyu asit özelliği gösteren bir maddeyle karşılaştığında kırmızıya, baz özelliği gösteren bir maddeyle karşılaştığında ise rengi yeşile-maviye döner. Kırmızı lahana suyu bize bu şekilde diğer maddelerin kimyasal özelliğiyle ilgili bilgi verdiği için indikatör olarak düşünülebilir.
Vücudu yabancı maddelerden koruyan antioksidan özelliği sayesinde lahana, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Bağırsaktaki yararlı bakteriler konusunda da olumlu etkileri olduğu biliniyor. Bu özelliği sayesinde de lahana, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına yardımcı oluyor.
Mor lahana ince ince kıyılır (doğranır). Tereyağı tavada eritilir üzerine zeytinyağı eklenir ve lahanalar bu yağda sotelenir. Lahanalar sönüp küçülünceye kadar kısık ateşte sotelenir ve tuz eklenir. Sarımsak ezilir veya rendelenir ve yoğurda eklenir.
yaygın adı ile kırmızı lahana olarak bilinen ancak kendisi mor renkten teşkil bir sebze. İsmi önemli olmayan lahanadir.
Lahana suyunda iltihap giderici bir etki bulunur. İdrar yolu enfeksiyonunda ve çeşitli iltihaplarda lahana suyunun içilmesi önerilir. Çünkü lahana suyu kısa sürede vücutta oluşan iltihapları temizleyecektir. Eğer kan değerleriniz düşükse lahana suyu içebilirsiniz.
“frijidite” veya “cinsel soğukluk” olarak da adlandırılmaktadır. Cinsel isteksizlik, tıp dilinde 'hipoaktif cinsel istek' olarak da bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri