Motivasyon sözleri hayatımızda başarıya ulaşmak için bize ilham veren harekete geçiren anlamlı ve yol gösterici sözlerdir. Genellikle başarılı insanların deneyimleri sonucunda söyledikleri sözlerdir. İçimizdeki başarma duygusunu ve başlama duygusunu harekete geçirir.
Motivasyon mektubu, bir bireyin belirli bir iş, üniversite programı, burs veya staj için başvururken kendi yeteneklerini, deneyimlerini ve hedeflerini açıkladığı özgün bir metindir. Bu belge, başvuru sürecinin vazgeçilmez bir parçası olup, adayın hedeflediği pozisyona veya fırsata uygunluğunu gösterme şansı sunar.
Motivasyon Mektubu aşağıdaki kısımlardan oluşuyor: 1) Adres bilgilerimiz 2) Karşı tarafın adres bilgileri 3) Tarih bilgisi 4) Mektubun iletileceği kişinin ismi 5) Tanıtım paragrafı 6) Teknik Beceri paragrafı 7) Sosyal beceri paragrafı 8) Motivasyon paragrafı 9) Teşekkür metni 10) İsim, Soyisim ve sayfa kapanışı Page 9 ...
Motivasyon başarının anahtarlarından biridir. Kısaca, motivasyon nedir sorusunun cevabı olarak “Kişiyi başarıya ulaştıracak yolda engellere takılmadan ilerlemesini ve pes etmemesini sağlayan enerji durumu” tanımı verilebilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Motivasyonun temelinde ihtiyaç vardır, ihtiyaç insanı harekete geçiren gücü oluşturur. Örneğin; bir öğrencinin istediği bir okula gitmesi onun ihtiyacıdır ve bu ihtiyaç öğrenciyi belli bir amaç edinmeye, ardından gerekli davranışları yapmaya itecektir. Motive olmuş birey bir amaç sahibidir.
Motivasyon işgöreni, beklenen nitelikte ve nicelikte görevini yapması için etkilemek anlamındadır(Başaran, 1984). Genel bir ifade ile bir veya birden çok insanı, belirli bir yöne (gaye ve amaca) doğru devamlı şekilde harekete geçirmek için yapılan çabaların toplamıdır.
Bu motivasyon türleri dışsal, içsel, olumlu, olumsuz, sosyal, temel, günlük, ego ve görev odaklıdır.
Doğa gezintileri, yürüyüşler ve egzersizler de motivasyon arttırıcı etkenlerdir. Zaman kontrolü yapmak: Zamanın yetmeyeceği veya boşa geçtiği duygusu insanı strese sokar. Böyle hissetmemek için yapılması gereken şeyleri saatlere, günlere doğru bir şekilde yaymak gerekir.
Motivasyon, bireyi belirli bir hedefe ulaşmak için harekete geçirir, böylece çaba sarf eder ve hedeflerine ulaşma olasılığını artırır. Bu da başarıyı beraberinde getirir. dışsal motivasyon, belirli bir hedefe ulaşmak için gereken güdüyü sağlar. İçsel motivasyon ise bireyin kendi içinden gelen bir tutkudur.
Motivasyonun farklı çeşitleri vardır ve bunlar genellikle iki ana kategori altında toplanır: içsel motivasyon ve dışsal motivasyon.
Başarıda Motivasyonun Etkisi önemli yere sahiptir. Psikoloji dilinde 'güdü' denilen motivasyon ne kadar güçlüyse bir işi yapma gücü o oranda artar. Çalışmaya başlamakta zorlanma durumu genelde motivasyon eksikliğinden kaynaklanır. Başkaları sizi ders çalışmaya zorlayabilir fakat isteklendiremez.
Motivasyon mektubu, belirli bir iş pozisyonu için ya da bir üniversitedeki bir pozisyona başvurmak için yazılan ve adayın işe veya üniversitedeki programa yönelik motivasyonunu ortaya koyan tek sayfalık bir mektuptur. Genellikle kişinin özgeçmişine eklenir.
Sonuç kısmında da kendinizi özetleyin ve başvurduğunuz bölüme girme arzunuzdan bahsedin. Sonuç kısmı en fazla 3-4 cümle uzunluğunda olmalıdır. Her paragraftaki en önemli cümleleri birleştirerek okuyucu kişiye saygılar iletilerek motivasyon mektubu sonlandırılır.
Uzun motivasyon mektubu, size bir avantaj sağlamayacaktır. 500-600 kelime aralığı gayet yeterli bir düzeydir. Mektubu yazmaya başlamadan önceki hazırlığınız da oldukça önemlidir. Kafanızda bir taslak oluşturmalı, kendinizden emin bir şekilde yazmalısınız.
Olumlu motivasyon, hedeflerimize ulaşırken koyduğumuz ve sahip olabileceğimizi düşünmekle mutlu olduğumuz teşvik edici ödüllerdir. Başka bir ifade ile kişinin olumlu bir ödüle ulaşılmasına bağlı kalarak bir davranışı başlattığı veya sürdürdüğü süreci ifade eder.
Motivasyon 1.0 adı verilen ve insanların çağlar önce fiziksel ihtiyaçlarını gidermek için kullandıkları harekete geçme sistemi olarak adlandırıyor. Daha sonraları insanlar ödül ve ceza ile motive olmaya başlıyor ve buna Motivasyon 2.0 adı veriliyor.
Motivasyon, bireylerin içsel güdülerinin harekete geçirici etkenler olarak tanımlanır. Bu amaçla, motivasyonun temel amacı, insanları hedeflerine ulaşmaları için motive etmek ve onlara gerekli enerjiyi sağlamaktır. Motivasyonun önemli rollerinden biri de bireylerin hayatlarında başarılı olmalarına yardımcı olmaktır.
Motivasyon, bir işi yapma arzusuna verilen isim; başarma hedefi, kendine güvenme ve her türlü zorluk ile başa çıkabilme yetisi de diyebiliriz. Kişinin belirli bir amacı gerçekleştirmek üzere kendi arzu ve istekleri ile davranmaları süreci belki de. Amaç, hedef aslında hepsinin kaynağında motivasyon yatıyor.
Güdü (veya Motivasyon), insanların ve diğer hayvanların belirli bir zamanda bir davranışı başlatmasının, sürdürmesinin veya sonlandırmasının nedenidir.
Motivasyon nedir; belirli bir hedefe yönelik bizi harekete geçiren ve bu hareketi yönlendiren ve sürekliliğini sağlayan sürece verilen isimdir. Bireylerin hedeflerine yaklaşabilmek, onları gerçekleştirebilmek için bu hedeflere doğru ilerleme kaydetmesi gerekir.
İşletme açısından motivasyon, hem işletmenin hem de personelin isteklerine yanıt veren bir iş ortamı oluşturup, kişinin istenilen davranışa geçmesi için isteklendirilmesi süreci olarak ifade edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri