Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir. Bol marul ve tavukla hazırlanmış nefis bir salata, mısır olmadan sanki biraz eksik kalır. Tariflere lezzet kattığı kadar sarı rengiyle iştah da açan mısır; tavuk, et ve sebze yemeklerine de lezzetle eklenebilir.
Yine pişirme suyunun içerisine eğer mısırınız çok tatsızsa 1 çay kaşığı kadar toz şeker ve yine 1 çay kaşığı kadar tereyağı atabilirsiniz. Bu sayede lezzeti güzelleşecektir. Mısırınız yeterince taze ve lezzeti de güzelse şeker atmanıza hiç gerek yok.
İlgili 37 soru bulundu
Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Yağ ısındıktan sonra sosa buladığınız mısırları tavaya alarak yüksek ateşte iyice kavurun. Mısırlarınızı ara ara karıştırarak kızarıp çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Kavrulan mısırları tavadan alın ve mısırın fazla yağını çekmesi için servis tabağına yerleştirdiğiniz peçetenin üzerine ilave edin.
Kahvaltı Kültürü
Günün en önemli öğününde bu yemeği yiyorlar. Fül Mudammas bakla, sarımsak, limon suyu ve kimyonla yapılan yemek. Kahvaltıda pide, haşlanmış yumurta, tahin, tereyağı ve pastırma ile ikram ediliyor.
- patlatma süreci. orta derece ateşte tencereyi biraz ısıtın. çok değil. aşırı sıcak tencere iyi olmuyor. bir süre sonra yağı ekleyin. az bir süre yağı ısıttıktan sonra mısırı ekleyin. ısınma süresini uzun tutup çevirmeyi geciktirirseniz ilk mısırlar yağda kızarıyor ama diğerleri olmuyor, buna dikkat.
1- Falafel
Mısır'ın en ünlü yemeği denince akla elbette ki Falafel geliyor. Orta Doğu ülkelerinin fast food'u ve sokak yiyeceği haline gelen bu atıştırmalık, kuru içi bakla ve nohuttan yapılıyor. Adını ise bakladan alıyor. Mısır seyahatiniz de mutlaka deneyeceğiniz tatlardan biri diyebiliriz.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Baharatlı Patlamış Mısır
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı oranında dere otu. ½ tatlı kaşığı kimyon. 2 yemek kaşığı acı sos. 1 tatlı kaşığı tuz.
Soslu Mısırın Faydaları
Fosfor, lif, folik asit magnezyum ve niasin açısından zengindir. Kan şekeri seviyesini koruma da destek olur. Besin dağılımının daha düzenli yapılmasını sağlar. Astım ve migren gibi rahatsızlıklarda yaşanılan ağrının daha az olmasını sağlar.
Mısırın en lezzetli halleri arasında yer alan soslu mısır birçok farklı baharat ile harmanlanarak sizlere sunulur. Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
Ülke, 1.010.000 km² kapsayan toprak parçasına ve 2022 yılı verilerine göre yaklaşık 104 milyon nüfusa sahiptir. Bu yönüyle Mısır, dünyanın en kalabalık 14. ve Afrika'nın da en kalabalık 3. ülkesidir. Ülkenin başkenti, aynı zamanda en kalabalık şehri olan Kahire'dir.
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.
Aynı zamanda mısırları haşlarken içine atılan şeker mısıra hem güzel bir tad verir, hem de mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri