Mısır'a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus Bordo pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Bu nedenle Mısıra seyahat edecek kişilerin Bordo pasaportu var ise vize almaları şarttır.
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklama doğrultusunda; 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren Mısır asıllı olmayan ve yaş sınırı olmaksızın tüm Türk vatandaşlarından tüm Mısır noktalarına 25 USD vize ücreti karşılığında kapı vizesi almak yeterli olacaktır.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamillerinin 90 güne kadar olan turistik seyahatleri vizeden muaftır. Mısır'da umumi pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulanmaktadır. Mısır, 20 yaşından küçük, 45 yaşından büyük vatandaşlarımıza sınır kapılarında bir ay oturumlu giriş vizesi vermektedir.
Tarihi, turistik şehirleri ve kültürel özellikleriyle pek çok kişinin merak ettiği ülkeler arasında yer alan Mısır'a gitmeden önce vize almak gerekmektedir. Vize başvuru sürecinde başvuru koşulları, gerekli evraklar, vize ücreti gibi bilgiler merak edilen konuların başında gelmektedir.
Diplomatik, resmi, hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise 90 günü aşmayan seyahatler için Mısır vizesi almasına gerek olmayıp, 90 günü aşan seyahatler içinse Mısır vizesi veya Mısır oturma izni alması gerekmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
En az 1 yıl geçerliliği olan Schengen vizeniz veya geçerli bir ABD vizeniz varsa vizesiz de giriş yapabiliyorsunuz. Sadece Sharm El Sheikh ve Dahab şehirleri için. Girişte otel rezervasyonu, dönüş bileti ve kredi kartı ibrazı yeterli. 19 Şubat 2019 itibari ile kimlikle seyahat edebiliyorsunuz.
Mısır'a havayolu veya denizyolu ile ulaşım sağladığınızda ülkeye giriş noktalarında bulunan vize başvuru merkezlerinden ve Mısır göçmenlik bürolarından kapıda vize talebinde bulunabilirsiniz.
18 yaşından küçük ve 45 yaşından büyük başvuru sahiplerinin vize başvuruları 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. 45 yaşından küçük 18 yaşından büyük başvuru sahiplerinin Mısır vizesi başvuru süreçleri daha uzun olabilmektedir. Bu süre genel olarak 45-90 gündür.
Kapıda vize almak için öncelikle seyahat edeceğin ülkeye giriş yapman gerekir. Mısır'a yapılan seyahatlerde Türkiye vatandaşları havaalanı veya deniz limanı gibi giriş noktalarında Mısır göçmenlik ve vize ofisine başvurarak kapıda vize alabilirler.
Mısır'ın dünyaca ünlü tatil beldesi Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırdı. Mısır hükümeti 1 Nisan 2022'den itibaren Sinai Bölgesinde bulunan Şarm El Şeyh için Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırdı. Türk vatandaşlarına Şarm El Şeyh'te kapı vizesi (vize ücreti olmadan) 15 günlük giriş hakkı verildi.
Mısır'a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus Bordo pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Bu nedenle Mısıra seyahat edecek kişilerin Bordo pasaportu var ise vize almaları şarttır.
Bu işlemlerle uğraşmadan tatil yapmak isteyenlerin ise pasaport ve vize almadan, yalnızca kimlikle giriş yapabilecekleri ülkeler bulunmaktadır. Bu ülkeler Kıbrıs (KKTC), Gürcistan, Ukrayna ve pasaportsuz ve sadece kimlikle gidilen ülkelere son zamanlarda dâhil edilen Moldova'dır.
Banka kartları ve kredi kartları Mısır genelinde kabul ediliyor (Visa ve Mastercard kartları). Seyahate çıkmadan önce, kartınızın yurt dışında kullanıma açık olduğunu onaylamak ve yurt dışında para çekme ücretlerini sormak için bankanızla bağlantı kurun.
Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kısa süreli (6 ay içinde maksimum 90 gün) Mısır seyahatlerinde vize almak zorunda değildir.
Schengen'e üye ülkeler aşağıda sunulmaktadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir. Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir. 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren Mısır asıllı olmayan tüm Türk vatandaşları bütün Mısır noktalarına 25 USD karşılığında varışta kapı vizesi alarak girebilecektir.
Vlog - Aslında bir ekonomik krizin içinde olan ve asgari ücretin 60-70 Dolar dolaylarında olduğu Mısır'da bir çok şey çok ucuz. Biz de Türk Lirası karşısında oldukça değersiz bir para birimi olan Mısır'da doyasıya seyahat ettik, yedik ve içtik.
Evet, yabancı bir ülkeyi dolaşmak için araba kullanmayı ve Mısır'a gitme macerasını deneyimlemeyi seven gezginler için bir IDP'ye ihtiyacınız var! Merak ediyorsanız, "Mısır'da uluslararası bir ehliyete ihtiyacım var mı?" cevap her zaman evet!
Ayrıca Ankara Büyükelçiliğinden yapılacak başvurular için, 5x5 fotoğraf, ikametgah belgesi ve tam tekmil nüfus kayıt örneği de istenmektedir. Çalışmayan bireyler için Barkodlu SGK Hizmet dökümü, en az 10.000 TL bakiye içeren banka hesabının son 3 aya ait dökümü ve şahsi vize talep dilekçesi de ek olarak istenmektedir.
B- TÜRKİYE'DE OTURUM İZNİ
Türkiye'de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak MISIR vatandaşlarının oturum izni almaları zorunludur.
Sınır kapısında vize, adından da anlaşılabileceği gibi yabancı ülkelerin sınır kapılarında alınabilecek vize türüne deniyor. Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor.
Mısır Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler arasında yer alıyor ve Mısır'a gitmek istiyorsanız vize almanız gerekiyor. Fakat seyahat öncesinden vize alma şartı kaldırılmış olup, 15 Nisan 2023 tarihi itibariyle geçerlilik kazanan kapı vizesi uygulaması daha seyahatiniz başlamadan işinizi kolaylaştırıyor.
Mısır vizesi işlem süresi
Başvuru yapıldıktan ve gerekli bütün belgeler verildikten sonra bir Mısır e-vizesinin çıkması 2 ila 7 iş günü sürer. Beklenmedik bir gecikme ihtimaline karşı gidiş tarihinden en az 7 gün önce başvurulması tavsiye edilir.
Yaz aylarında nadiren 40°C'nin üzerine çıkan sıcaklıklar kışın 14-22°C arasında değişir. Mısır'ı ziyaret etmek için iklim açısından uygun olarak düşünülebilecek aylar havanın aşırı sıcak ve kuru olmadığı ekim ve şubat ayları arasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri