Mısır, içerisinde bol miktarda potasyum ve ayrıca kalsiyum, demir, protein, sodyum, B 6 ve B 12 vitaminlerini içermektedir. Mısır'ın bir tahıl ürünü olduğu bilinmektedir. İki metre civarına kadar uzayan saplarda yetişmektedir. Mısırın en bilindik olanı ise sarı taneli olan mısır tipidir.
1 koçan haşlanmış mısır besin değerleri; 20.98 gr karbonhidrat, 3.41 gr protein, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif, 2 mg sodyum, 123 mg potasyum, 6 mg kalsiyum, 65 iu A vitamini, 0.59 oranında demir içerir.
Yanıt : Mısır , tahıl grubuna girmektedir .
İçeriğinde bol miktarda A,B,C vitaminleri ile fosfor, magnezyum, demir, potasyum ve manganez gibi mineralleri içeren süt mısır zengin bir besin kaynağı olarak dikkat çekiyor.
İlgili 32 soru bulundu
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz. Kilo vermeye yardımcıdır.
Mısır, içerisinde bol miktarda potasyum ve ayrıca kalsiyum, demir, protein, sodyum, B 6 ve B 12 vitaminlerini içermektedir.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Yüksek lif içeriği aynı zamanda formda kalmanıza yardımcı olur ve iyi bir sindirim sistemi sağlığını destekler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Etkili bir anti-kolesterol desteğidir. Yüksek doymamış yağ içeriği sayesinde mısır, kötü kolesterolle savaşmaya yardımcı olur.
B1, B5 ve B12 vitaminlerini de içeren mısır aynı zamanda C vitamini, demir ve folik asit bakımında da zengindir. Tam bir şifa kaynağı olan lif deposu haşlanmış mısır şu hastalıklara iyi gelir.
Mısırdaki protein büyük oranda prolamin (zein) olarak bulunur. Bu protein yapısının aminoasit profili, kanatlılar için ideal değildir. Aminoasitlerin bu dengesi ve yararlanılabilirlikleri, düşük proteinli rasyon formülasyonlarında ciddi bir şekilde göz önünde bulundurulmalıdır.
Mısır, B12 Vitamini bakımından zengindir, folik asit ve demir vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.
Pişmiş kalori/misir-pismis">mısırın 100 gramında 96 kalori bulunmaktadır. Pişmiş mısırın 1 kavanozu (200 gr) 192 kalori, 1 çorba kaşığı (10 gr) 10 kaloridir. Pişmiş mısırın 100 gramı 20.98 gram karbonhidrat, 3.41 gram protein, 1.5 gram yağ, 2.4 gram lif içermektedir.
Un, hayvan yemi, tahıllar, tatlı şuruplar, bira, viski, biyoyakıtlar ve diğerleri gibi çok çeşitli ürünler üretmek için hammadde olarak farklı mısır türleri kullanıyoruz.
Ayrıca Süt mısırda şeker var mı diye merak edenler için şunu diyebiliriz ki şeker bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastalarının tüketmemesi gerekmektedir. Sebze olarak bilinilen mısırda bol miktarda lif, mineral ve antioksidan bulunmaktadır.
100 gramlık bir mısır içerisinde %75 oranında karbonhidrat, oranında protein ve oranında yağ bulunur.
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
100 Gr mısır 365 Kcal enerji verir.
Çiğ Mısır Birçok Tarifte Kullanılır
Ve hatta ızgara mısır koçanı veya taze buharda pişirilmiş mısır kasesine bile tercih edilebilir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
Bu lezzetinin en nefis ve sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmanın da yolu onu haşlamaktan geçiyor. Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Haşlanmış mısırın içinde B6 gibi vitamin ve çinko, demir, magnezyum, potasyum, demir gibi mineraller bulunmaktadır. Ortalama büyüklükteki bir koçan mısır; 3.41 gr protein, 123 mg potasyum, 20.98 gr karbonhidrat, 1.5 gr yağ, 2.4 gr lif içerdiği bilinmektedir. Bolca A vitamini ve demir içerdiği bilinmektedir.
Narenciye, muz ve avakado en çok b12 vitamini bulunan meyvelerdir. Meyveleri gün ışığının aktif olduğu gündüz saatinde tüketmek faydalı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri