Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Müfettiş ifade alabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Müfettiş ifade alabilir mi?

(2) Müfettişler zorunluluk hallerinde ve gerek gördüklerinde kişilerin ifadelerini yazılı olarak da isteyebilirler. (3) Yazılı ifade istemlerinde ilgili personelin kendisi ile ilgili olarak iddia olunan suçun neden ibaret olduğu yazı ile bildirilir ve ifade için yedi günden az olmamak üzere uygun bir süre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Müfettiş savunma alabilir mi?

Yönetmeliğe göre müfettişlerin veya muhakkiklerin soruşturma sürecinde savunma almaları mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Müfettiş disiplin cezası verebilir mi?

Danıştay 3 üncü Dairesinin 29/05/1973 gün, E.1972/272, K.1973/269 sayılı kararında “soruşturmayı yapan” sözünden müfettiş veya muhakkikin (soruşturmacının) değil, disiplin cezası vermeye yetkili amir olarak disiplin amirinin anlaşılması gerektiği vurgulanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kafkas.edu.tr

Muhakkik ceza verebilir mi?

MADDE 15- (1) Muhakkik, disiplin cezası verme yetkisi hariç olmak üzere soruşturma kapsamında her türlü evrakı incelemeye, hakkında inceleme yapılan personelin ifadesini almaya, personel tarafından gösterilen veya bilgisi olabileceğini değerlendirdiği kişilerden bilgi istemeye ve/veya bunları dinlemeye yetkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Müstafi sayılan memura soruşturma açılır mı?

Bu çerçevede, disiplin suçunun işlendiği tarihte memur olan ancak daha sonra istifa eden, emekliye ayrılan, devlet memurluğundan çıkarma cezası alan, müstafi (görevinden çekilmiş) sayılan memurlar da dâhil olmak üzere tüm memurlar hakkında disiplin soruşturması yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

İfade verme | Hak Hukuk

İlgili 43 soru bulundu

Soru cevap kısmı

10 yıllık memur istifa ederse tazminat alır mı?

İşte detaylar... 10 yıl memur olarak çalışan biri daha sonra işçi olarak devam eder ve işyerinden emeklilik için yaş dışındaki diğer şartları sağlayarak istifa ederse kıdem tazminatını alabilir. Bu işçi yaş şartını tamamladığında, 10 yıllık memuriyeti için de emekli ikramiyesine hak kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.gunes.com

3 gün işe gelmeyen memura ne ceza verilir?

“Kanun'da özürsüz ve kesintisiz 3-9 gün göreve gelmemek kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller arasında sayılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Muhakkik bir alt ceza teklif edebilir mi?

Bir inceleme/soruşturma sonrasında muhakkik/müfettiş kamu görevlisiyle ilgili disiplin, idârî, mâlî ve adlî yönlerinden ceza teklif edilebilir. Bu teklif asla o kamu görevlisinin cezasının kesinleştiği anlamına gelmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana1.ebs.org.tr

Memur amirini döverse ne olur?

Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek, aylıktan kesme disiplin cezasını gerektiren fiillerdendir. Fiilin ağırlığına göre memurun, mevcut kademede ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulmasıdır. Tekrar Devlet memurluğuna atanmamak kaydıyla memurluktan çıkarmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Muhakkik savunma isteyebilir mi?

Soruşturma sürecinin son aşamasında istenir. Disiplin amiri ister. Muhakkik savunma isteyemez. Süre 7 günden az olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Müfettişin yetkileri nelerdir?

Müfettiş sorumlulukları çok çeşitlidir. Kurumlarda çalışan bütün personellerin görev ve sorumluluklarını denetleme yetkisine sahiptir. Yürütülen tüm işleri ve işleyişi de kontrol eder. Personel davranışlarının yönetmelik, yasa veya genelge gibi tüzüklere uygun olup olmadığını belirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Müfettiş görevden alabilir mi?

1) Müfettişler teftiş, inceleme, ön inceleme ve soruşturma sırasında kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülen Devlet Memurları Kanununa tabi personeli geçici önlem niteliğinde görevden uzaklaştırabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vgm.gov.tr

Müfettiş gelince neye bakar?

DENETİME GELEN MÜFETTİŞ ÖĞRETMENDEN HANGİ BELGELERİ İSTER
  1. Dersin öğretim programı
  2. Zümre öğretmenler toplantı tutanağı
  3. İş takvimi ve yıllık çalışma programı
  4. Ünitelendirilmiş yıllık planlar.
  5. Ders planları (varsa)
  6. Deney-gezi-gözlem planları(varsa)
  7. Çevre incelemesi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kamudan.com

Müfettişler kime bağlı?

Kurul doğrudan Genel Müdür'e bağlıdır., Müfettişler denetleme, inceleme, araştırma ve soruşturmaları Genel Müdür adına yaparlar. Müfettişlere Genel Müdür ve Kurul Başkanı dışında hiç bir yerden emir verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Müfettiş amir midir?

Müfettişler öğretmenlerin amiri konumundadır. Soruşturma yürütüneler izin vermeye yetkili makamı temsil eder ve yazılı bir kısıtlama olmadığı sürece o makamın yetkilerine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.memurlar.net

Müfettiş kaç yaşında olunur?

d) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak. e) Yapılacak inceleme sonunda, hakkında resmi kurumlardan elde edilecek bilgiler ile tutum ve davranışları yönünden müfettiş yardımcılığına engel bir durumu bulunmamak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teftis.ktb.gov.tr

Amir personele bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?

Aynı mevkideki kişiler arasında yapılan telefon konuşmalarında, önce telefonu açan kapar, amir - memur durumunda ise telefonu önce amir kapatır. Ast durumunda olan görevlinin, sekreter kanalı ile amiriyle görüşmesi nezaketsizlik kabul edilir. Astın üste telefonu bizzat açması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istesob.org.tr

Soruşturmada önce kimin ifadesi alınır?

Soruşturma Planın Yapılması: İnceleme/soruşturmaya varsa muhbir veya şikayetçinin ifadelerinin alınması ile başlanır. Muhbir ya da şikayetçinin ifadelerinden sonra ya da bu süre yoksa doğrudan tanık ifadelerine başvurulur. Suçlanan kişilerin ifadesine en son başvurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: toroslar.meb.gov.tr

Muhakkik reddedilebilir mı?

Tarafsızlığını şüpheye düşürecek sebeplerden dolayı reddi (hakimin) talep olunabilir. (CMUK Md 23). Bu husus muhakkikin de red sebebidir. Ancak red talebinin nereye yapılacağı hususunda maddede bir hüküm bulunmamaktadır. Bununla birlikte muhakkiki görevlendiren organa itirazın yapılması mümkün görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.memurlar.net

Muhakkik ne ceza verebilir?

(4) Muhakkik, kendisini görevlendiren disiplin amirinin savunma alma, disiplin cezası verme ile kademe ilerlemesinin durdurulması ve Devlet memurluğundan çıkarma cezalarını teklif etme hariç bütün yetkilerini hâiz olup; soruşturma konusuyla sınırlı olmak üzere her nevi evrakı incelemeye, ilgili kurumlardan ve ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Atandıktan sonra gitmezsek ne olur?

Göreve başlamadıktan sonra atama yapıldığınız yere gitmezseniz bişi olmaz. Sonra yine istediğiniz gibi bu kurum veya başka kurumların sınavlarına girip atanabilirsiniz. Ama göreve başladıktan sonra görev yerinize gitmezseniz cezai işlem uygulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Kaç yıl ceza alırsa memuriyetten atılır?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Memur kaç yıl ceza alırsa işten atılır?

Bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alınması hâlinde işlenen suçun türü ve niteliğinin bir önemi bulunmamaktadır. Verilen hapis cezasının bir yıl veya daha fazla olması memuriyete engel durumu için yeterlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT