İlk olarak, Fethiye'nin lezzetli meyveleri arasında ön planda olan Mangostan meyvesine göz atalım. Bu egzotik meyve, dünyanın en lezzetli ve nadir bulunan meyvelerinden biridir. Fethiye'de yetişen meyvelerde Mangostan'ın kabuğu mor renkte ve içerisindeki beyaz eti tatlı ve sulu bir lezzete sahiptir.
Fethiye'de görülmesi gereken yerler listesi şu şekilde: - Plajlar: Ölüdeniz, Belcekız Plajı, Çalış Plajı, İnlice Halk Plajı, Kıdrak Plajı, Karaot Plajı, Kuleli Plajı, Akmaz Plajı. - Ulusal ve Milli Parklar: Saklıkent Kanyonu Milli Parkı, Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı, Ömer Eşen Tabiat Parkı.
Fethiye Ölüdeniz'in Neyi Meşhurdur? Rafting, yamaç paraşütü ve tekne turu aktiviteleri ile meşhur olan Ölüdeniz, et kapama, tuzda levrek, otlu gözleme ve leğen böreği lezzetleriyle de turistlerin damak zevklerini şenlendirmeyi başarıyor.
İlgili 33 soru bulundu
Ne kadar olduğuna gelin göz atalım. 2022'nin Ölüdeniz Plajı giriş ücretleri ve şezlong kiralama bedeli: Kişi başı plaja giriş ücreti: 13 TL. İki kişi giriş ücreti: 26 TL.
Kayaların üzerinde sevdiğini bekleyen Belcekız da kendini kayalardan atıp ölür. İşte o gün bu gündür kızın öldüğü yere Belcekız, oğlanın öldüğü yere Ölüdeniz denir.
Hediyelik eşya tercih ederken el dokuması halı ve kilimler, çuvallar, heybeler, örtüler, şifalı otlar, şaraplar, şekerler gibi bir çok çeşitin yanında buzdolabı magnetleri, anahtarlıklar, çaylar, peştamal, keşan, çay kolonyası, fındık, hasır iskemle ve bal çeşitleri de mevcuttur.
Hemen cevap vermek gerekirse Fethiye'de hayat tahmin ettiğiniz kadar da pahalı değildir. Diğer turizm bölgelerinden Bodrum yada Marmaris ile kıyaslandığı zaman ise çokta uygun kalmaktadır. Ayrıca Fethiye'de kışın ne yapılır gibi bir soru hiç aklınıza takılmasın. Çünkü kışın da bu ilçede hayat durmuyor, devam ediyor.
Hem Salı hem de Cuma günleri merkezde stadyumun önünde, akarsuyun yanıbaşında kuruluyor. Yeri merkezi, büyük ve yeterli, rahat gezebiliyorsunuz. Salı günleri kıyafet ve yazlık eşyalar başta olmak üzere herşey bulunabildiği, büyük bir pazar kuruluyor.
Mayıs ve eylül aylarında fethiye Otelleri ve bölge çevresi daha sakindir. Otel fiyatları daha düşüktür. Ancak kalabalıktan ve gece hayatından hoşlanıyorsanız haziran, temmuz ve ağustos aylarında bölgeyi ziyaret etmeniz gerekir. Çünkü bu aylarda Fethiye oldukça hareketlidir.
İlçemizde pamuk,tütün Şeker pancarı anason,susam yer fıstığı ve patates gibi sanayi bitkileri yoğun üretilmektedir. Bu sanayi bitkileri içerisinde en önemli yeri 41.000 dekarla pamuk tarımı tutmaktadır.Pamuk üretimi daha ziyade Eşen çayı kıyı şeridinde yapılmaktadır.
Tarımsal Üretim
Mevsimine göre bu ovalarda; buğday,mısır, darı, narenciye, zeytin, susam, yer fıstığı ve pamuk gibi ürünleri görebilirsiniz. Pamuk üretimi, ilçede endüstri bitkisi olarak birinci sıradadır., bu ürün TARİŞ (Tarım Satış Kooperatifi) vasıtasıyla alınarak iç ve dış piyasaya sürülür.
Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.
13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır.
Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 3.059 km²'dir. Muğla ili de dahil en geniş yüzölçümüne sahiptir. Doğu ve güneydoğusu Antalya ili, güneyi, güneybatısı ve batısı Akdeniz, kuzeybatısı Dalaman ilçesi, kuzeyi Denizli ve Burdur illeriyle çevrilidir.
Ölüdeniz'in plajları içinde en bilineni, dünyaca ünlü Belcekız Plajı ve hemen yanı başındaki Kumburnu Plajı olmasına karşın, bölgede birçok farklı alternatif de var. Suyun turkuaz rengi ile büyülediği, bir akvaryum kadar temiz olduğu bölgede denize girmek bir ayrıcalık.
Yolculuk yaklaşık 12 km olup 25 dk sürmektedir.
Fethiye Ölüdeniz arası 12 km'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri