Muhasebe Bölümü Puan Türü Nedir? Muhasebe Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Bu bölüme EA(Eşit Ağırlık) puan türü ile öğrenci alınmakta ve 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Çalışma Alanı: Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü mezunları muhasebe, finans, denetim, bankacılık, sigortacılık gibi alanlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev yapabilmektedirler.
Muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü üniversitelerin iki yıllık eğitim veren ön lisans programlarından biridir. Bölümün amacı muhasebe süreçlerini yönetebilecek, dijital ortamdan faaliyet verilerini takip edebilecek çalışanlar yetiştirmektir.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü toplam 97 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.
Finans yönetimi ve muhasebe konularında bilgi sahibi olan bu mezunlar, bankacılık, sigortacılık, yatırım, sermaye piyasaları, uluslararası finans kuruluşları, finansal danışmanlık, vergi danışmanlığı, muhasebe ve denetim firmaları gibi çeşitli sektörlerde iş bulabilirler.
İlgili 23 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Muhasebe Elemanı maaş beklentisi aylık ortalama 24.500 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 22.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Muhasebe ve Finans Yönetimi bölümü toplam 17 adet üniversitede bulunmaktadır. EA Puan türündededir.
AYT'de dört puan türü vardır. Bunlar; sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil puan türleridir.
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı başarı ile tamamlayan mezunlar, büyük kuruluşların muhasebe, finans ve denetim birimlerinde, mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bürolarında yardımcı eleman, bankalar, sigorta şirketleri ile turizm, inşaat ve endüstri işletmelerinde muhasebe elemanı olarak ...
Bölüm mezunları firmaların muhasebe departmanlarında, bankacılık ve finans sektöründe, mali müşavirlik firmalarında görev yapmaktadırlar. 4 yıllık bir stajın sonunda SMMM ünvanı alabilmektedirler. Programı başarıyla tamamlayan mezunlara Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında ön lisans diploması verilir.
Aynı bölüme 2021 yılında en düşük puan ile alınan öğrenci 229,092 puanla, 2020 yılında en düşük puan ile alınan öğrenci ise 192,773 puan ile girmiştir. Yani her iki üniversite de muhasebe ve vergi uygulamaları bölümüne, her sene birbirinden farklı taban puanları ile yerleşim yapılır.
3568 Sayılı Yasa'ya göre ticaret lisesi mezunları liseden mezun olduktan sonra belirli staj şartlarını sağlayarak serbest muhasebeci olabilirler.
Muhasebe Bölümü eşit ağırlık (TM) puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Muhasebe ile finansal bilgiler toplanır ve sunuma hazır hale getirilir. Yani şirketlerin geçmişteki verileri ile gelecekteki eğilimlerinin sürekli geliştirilmesi ve yorumlanması sağlanır. Bu işlemlerden sonra muhasebe biter ve finans işlemleri devreye girer.
Eşit ağırlık meslekleri ve maaşları
Çok farklı yönlerde kariyerini ilerletebilirsin. Eşit ağırlıkta avukat, hakim, savcı, psikolog, psikolojik ve rehberlik danışman, grafiker, moda tasarımcı, kabin memuru, hostes, uluslararası ilişkiler uzmanı, siyasal bilimci ve daha birçok meslek bulunur.
Bütün bunlara rağmen AYT sınavında sorulan sorular, öğrencilerin alanları hakkında daha net bir bilgi gerektirdiğinden, AYT sınavının TYT sınavına göre daha zor bir sınav olduğu söylenebilir.
Toplamda 40 soru bulunur ve bunların en az 30 tanesi matematik sorularından oluşur. 40 sorunun yaklaşık dörtte biri kadarı da Geometri konularına ayrılır. Sayısal bölümünden mezun öğrenciler ise Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden sorumludurlar. Her iki test grubundan da 40'ar tane soru çıkacaktır.
Hukuk, maliye, iktisat, muhasebe ve daha da arttırabileceğimiz bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. En az 3 yıl staj yapmış olmamız gerekmektedir. Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmamız ve serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış olmamız da gerekli şartlardan birini oluşturmaktadır.
Bilgisayarlı Muhasebe Dalı, Muhasebe Finansman Alanının dallardan birisidir. Lise seviyesinde 4 yıllık bir ortaöğretim programı uygulanmaktadır.
Türkiye'de SMMM maaşlarına dair kesin bir istatistik bulunmamakla birlikte, sektördeki genel eğilimlere göre, yeni mezun bir SMMM'nin aylık ortalama maaşı ortalama 22.000 TL ile 46.000 TL arasında olabilir. Bu rakamlar, SMMM'nin tecrübe ve müşteri portföyü arttıkça artabilir.
2024 yılında yapılan maaş zamları muhasebeci maaşlarını da etkilemiştir. Muhasebeci maaşlarının en düşük rakamı 20.600 TL'dir. Bu rakam ortalama olarak 24.500 TL yükselebilmektedir. 2024 verilerine bakıldığında alınan en yüksek muhasebeci maaşlarının 65.000 TL olduğu görülmektedir.
Haftalık çalışma süresi 45 saattir, aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır. Buna göre haftada 5 gün çalışılıyorsa günlük çalışma süresi 9 saat, haftada 6 gün çalışılıyorsa günlük çalışma süresi 7,5 saattir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri