Havayı temizleyen mum çiçeğinin balı da oldukça faydalıdır. Süzülerek alınmış bir bal olmasından dolayı akışkan bir baldır ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Püren çiçek balının karaciğer yağlanmasını önleyici bir etkisi mevcuttur.
Kurdele Bitkisi(Spider Plant), Menekşe, Zebra sukulent (Haworthia), Mum çiçeği türleri (Hoya), aşk merdiveni toksik olmayan bitkiler arasında. Aynı zamanda Maranta ve diğer dua çiçeği türleri, Hypoestes (Polka dot) bitkisine rahatlıkla bakabilirisiniz. Hava bitkileri de toksik olmayan bitkiler arasındadırlar.
Mum çiçeği güneşi sever, ancak çok fazla güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu bitkinin yaprakları, ciltteki sivilce ve akneleri tedavi etmek için kullanılabilir. Mum çiçeği, evdeki hava kalitesini arttırır ve solunum yolu problemlerine iyi gelir. Saksı seçimi, bitkinin sağlıklı büyümesi için önemlidir.
Mum çiçeği uğursuz mudur? Mum çiçeği ile ilgili de genel bir uğursuzluk inancı yoktur.
Mum çiçeğinin aydınlık ama aynı zamanda direk olarak güneş ışığı almayan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Klimalardan uzak tutmanız gerekmektedir. Mum çiçeğinin saksını kısa aralıklar çevirerek her yerinin güneş ışığı almasını sağlamanız gerekmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Mum çiçeği güzel koktuğu için ortamdaki havayı değiştirir ve ferah bir ortam olmasını sağlar. Havayı temizleyen mum çiçeğinin balı da oldukça faydalıdır. Süzülerek alınmış bir bal olmasından dolayı akışkan bir baldır ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
“Mum çiçeği nasıl çiçek açtırılır” sorusuna da cevap verelim. Mum çiçeğinin kökleri sıcak tutulmalıdır. Fazla sulamak, sulama işlemini akşamları yapmak, saksıya gereğinden fazla toprak koymak köklerin serin kalmasına sebep olur. Bu durumda mum çiçeği sağlıklı bir gelişim gösteremez ve çiçek açamaz.
Mum çiçeği bitkisi güneş alan, ılık ortamları sever. Aydınlık olmasına rağmen doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan bir konumda tutulmalıdır. Klimadan uzak bir köşeye yerleştirilmelidir. Oda sıcaklığında dinlendirilmiş suyla kışın iki haftada bir kere, yazın ise haftada bir kez sulanmalıdır.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
Mum çiçeği ne zaman açar? Mum çiçeği ilk yılında çiçek vermeye başlayabileceği gibi çiçeklenmek için iki ya da üç yıl da bekleyebilir. Çiçeklenmesi, bitkinin yaşına, yetiştiği ortama ve budanmasına bağlıdır.
Kokusu İle Büyüleyen Çeşitler
Mum çiçeği türleri; Carnosa Variegata, Compacta, Obovata, Carnosa olarak sıralanabilir.
Bundan dolayı da mum çiçeği balkonda yetişir mi sorusu merak edilmektedir. Bu çiçek balkonda yetişir ancak çiçeğin direkt güneş altında tutulmaması gerekmektedir. Kış aylarında ise balkonda yer aldığında sulanmaması önerilmektedir.
Mum çiçeğim's post. ile mum çiçeği ideal bir ev süs bitkisidir. Nemli ve sıcak ortamı sever.
Yaprakları etli ve parlak yeşildir. Yaprakların yüzeyi mumlu bir tabaka ile kaplanmıştır, bu da bitkiye "mum çiçeği" adını verir. Çiçekler, salkım şeklinde küçük yıldız benzeri çiçeklerden oluşur. Çiçeklerin renkleri beyaz, pembe, sarı ve kırmızı gibi değişebilir.
Adeta unutulmaya yüz tuttu. Halbuki dayanıklı koyu yeşil yaprakları ve mumdan yapılmış hissini veren nefis kokulu zarif çiçekleriyle gayet dekoratif ve kolay yetişen bir bitkidir.
BESİN: Yaz-İlkbahar dönemlerinde ayda 1 defa besin takviyesi kullanmanız gelişimini destekleyecektir. Yaz ve ilkbahar aylarında hızlı gelişim gösteren mum çiçeklerini, çelik demir sopa yada bambu çubuk etrafına sardırarak istediğiniz görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
Çiçeklenme dönemlerinde çiçeklerine su gelmemesine dikkat etmeniz önemlidir. Aksi takdirde çiçekler dökülecektir. Yaz aylarında biraz daha fazla su verirken kış aylarında bitki dinlenme dönemine girdiği için daha az su ister. Örneğin; yazın haftada bir kış dönemlerinde iki haftada bir sulamanız yeterlidir.
Bazıları yoğun kokuya sahipken çok özel türler süper kokulara sahiptirler. Kokuları akşam sefası ve yaseminimsi gibi olmakla beraber, çok özel türler sümbül, karanfil, şeftali , vanilya ve gül kokusu yayarlar bulundukları ortama.
Mum çiçeği balkonda yetişir mi? Mum çiçeği ev bitkileri arasında yer aldığı için balkonda yetiştirilmesi mümkündür. Güneş ışığına çok fazla maruz kalmadığı sürece uygun olan nem oranında yetişebilen çiçeklerden biridir.
zor ve nazik bir çiçek bu. sabır ister. dokunmayacan mesela yapraklarına. küser derler. çiçekleri çok nadir açar. açtığı zaman da nefis kokar.
Mum çiçeği, doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Eğer bitkiniz yeterli ışık alamıyorsa, yapraklar sararabilir. Bitkinizi doğrudan güneş ışığı alan bir konuma yerleştirin, ancak aşırı güneşten kaçının.
Kullanım: Süzme çiçek balı, tek başına tüketilebildiği gibi, sıcak suya karıştırılarak da tüketilebilir. Ayrıca, diğer besinlerle karıştırarak da tüketilebilir. Örneğin, yoğurt, müsli veya meyvelerle karıştırarak tüketebilirsiniz. Dikkatli olun: Süzme çiçek balı, diyabetli kişiler için dikkatli tüketilmelidir.
Gerçek bal bozulur mu? Bozulmaz, kristalleşebilir. Yaygın kanının aksine gerçek bal bazen kristalleşir ancak bu bozulduğu anlamını taşımaz. Bu şekilde besin değerini de kaybetmeden tüketilebilir.
Arıların bal gözlerini bir arada tutabilmek için kullandığı maddeye bal mumu denmektedir. 12-18 günlük işçi arıların karın halkalarının alt yüzündeki balmumu salgı bezleri tarafından salgılanan bir maddedir. Arılar bu salgıyı bal peteği yapmak için kullanırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri