Muzun artıları — oldukça fazla. Muz kabuğunun dişleri beyazlatma ihtimaline güvenilmez. Bu yüzden meyveyi besin öğenizde tutun, kabuğu çöpe atın ve dişlerinizi beyazlatma seçeneğiyle ilgili diş hekiminizle görüşün.
Muz kabuğu ve karbonat ile diş beyazlatma nasıl yapılır? Bu tarifi uygulamak için olgun bir muzu soyun ve iç kısmını dişlerinize sürün. Ardından bir çay kaşığı karbonatı diş fırçanızın üzerine serpin ve muz kabuğuyla sürdüğünüz dişlere hafifçe fırçalayın.
Muz kabuğu dişleri beyazlatır Potasyum, magnezyum ve manganez oldukça zengin olan muz kabuğu dişleri beyazlatmada ve diş lekelerinin temizlenmesinde önemli rol oynar.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Muz Kabuğu İle Diş Beyazlatma
Dişleriniz daha beyaz bir görüntüye kavuşacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Beyazlatır mı — hayır.
Bu noktada yediğimiz ve içtiğimiz hemen her şey dişlerimizi sarartmak için adaydır. Özellikle boyalı gıdalar bu konuda en önde gelen adaylardır. Sigara da dişlerin sararmasına ve hatta kararmasına neden olur.
Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın
Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.
Dişleri her seferinde iki dakika boyunca günde en az iki kez düzgün bir şekilde fırçalamak, diş ipi veya diş ipi alternatifleriyle dişlerin arasını temizlemek ve antiseptik veya beyazlatıcı bir gargara kullanmak ağzınızı sağlıklı tutmak için iyi bir uygulamadır.
Diş sararması tüketilen yiyecek ve içecekten kaynaklanmalıdır. Maalesef ki sararan dişlerin bir süre sonra kendi kendine beyazlaması mümkün değil. Bunu örneklendirmek gerekirse beyaz bir örtüye sürekli çay ve yemek döküldüğünü düşünürsek bu lekeler yıkamayla geçer.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
Limon içerdiği asitlerden dolayı birçok hastalıkta şifa kaynağıdır. Kabukları da diş beyazlatmada gözle görülür farklar yaratır. Limonu rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra, suyunu sıkın ve bu suyla dişlerinizi fırçalayın.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Elma Sirkesi ve Tuz
1 çay kaşığı tuz (mümkünse himalaya), 1 tatlı kaşığı elma sirkesini tuz eriyinceye kadar karıştır. Dilersen içine az miktar karbonat da ekleyebilirsin. Dişlerini bu karışımla her gün fırçaladığında bir hafta sonra renginin açılmaya başladığını görebilirsin.
Dişlerdeki sararma yüzeysel ise öncelikle iyi bir diş taşı temizliği, ardından düzenli fırçalama ile giderilebilir. Ancak iç tabakada yani dentin tabakasında oluşan lekelenmeler fırçalama ile giderilmez; beyazlatma işlemi ile tedavi edilebilir.
En sağlıklı beyazlatıcı ürünler ise doğal lifli ürünlerdir. Dişleri leke yapan bakterilerden temizleyip ağız ve diş sağlığında önemli rol oynar. Bunlar elma, havuç, karnabahar ve armut olarak sayılabilir.
Tek kelime: yaprak porselenler. Kozmetik diş hekimliği Hollywood seviyesinde bir gülümseme elde etmenin tek kesin yoludur. Yaprak porselen tedavisi yaklaşık 20 yıldır ülkemizde popüler bir tedavi seçeneğidir.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
Bazı dişler bir iki günde beyazlarken, bazıları bir iki ay sürebilir. Çoğu insanın dişleri 2-3 haftada beyazlar. Dişlerinizde sarılaşma grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır.
Diş beyazlatma işlemi diş taşı temizliği işlemi sonrası yapılan polisaj işleminden oldukça farklıdır. Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir.
Dişlerinizi her gün en az 2 defa fırçalamanız diş yüzeyinde yemek artıklarının birikip plağa dönüşmesini engeller. Elbette dişlerinizi fırçalamak daha beyaz bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır.
Çay ve kahve dişleri sarartır mı? Çay, dişlerin sararması ve leke oluşumuna neden olur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çay içtikten sonra 1 bardak su ile ağzınızda gargara yapabilirsiniz.Çok fazla çay veya kahve tüketmek diş yüzeylerinde birikimlere sebep olduğu için tavsiye edilmiyor.
Çok diş fırçalamak diş sararmasına neden olmaz. Fakat fırçalama tekniklerinin hatalı olması ile dişlerde zaman içerisinde sararma meydana gelebilmektedir. Dişlerin çok sert ve yanlış tarafa fırçalanması diş etine zarar vermektedir. Diş eti kanamaları zaman içerisinde dişte sararmaya neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri