Boşaltılan şeker ve su soğumaya bırakılır. Yaklaşık bir hafta sonra soğuyan şeker, soğuma neticesinde ipler üzerinde kristalleşir. Buna nabat şekeri denir.
Şeker kamışı ve palmiye ağacının özlerinden elde edilen nöbet şekeri, sofralarımızda kullanılan beyaz şekerin kıvamına gelmemiş bir şeker türüdür. Diğer ismiyle kaya şekeri olarak bilinen nöbet şekeri hiç bir işlem görmemiş, rafine edilmemiş bir şekerdir.
Nöbet şekeri kan dolaşımını arttırır. Boğaz ağrısı ve tahrişi durumunda oluşan geniz akıntısına faydalıdır aynı zamanda farenjiti de iyileştirir. Çocuk ve bebeklik döneminde tüketilmesi zeka gelişimini destekler. Mesane taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Nöbet şekeri öksürük ve boğaz enfeksiyonlarında da pastil gibi emilerek kullanılır. Bronşit için keten tohumu ile nöbet şekeri havanda dövülerek içilir. Ardından su içilir.
Doğal ve işlenmemiş nöbet şekerini günde 1-2 defa ağız yoluyla tüketebilirsiniz. Nöbet şekerini yutmak yerine ağızda eriterek tüketmelisiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Nabat şekeri öksürük ve boğaz enfeksiyonlarında da pastil gibi emilerek kullanılır. Bronşit için keten tohumu ile nabat şekeri havanda dövülerek tüketilir, ardından su içilir. Öksürük için birebirdir.
Nöbet şekeri diğer ismiyle kaya ve polat şekeri rafine edilmemiş yani herhangi bir işlem görmemiş şeker türüdür. Nöbet şekeri rafine edilmemesi nedeniyle sağlık açısından faydalıdır. Nöbet şekerinde yüksek oranda vitamin, mineral ve aminoasit yer almaktadır.
Nöbet şekeri, özellikle öksürük gibi olumsuz durumlarda daha çok kullanılmaktadır. Nöbet şekeri ifadesi ise tam olarak bu noktada oluşmaktadır. Öksürük nöbetlerine iyi gelmesi amacıyla ağızda tutulan nöbet şekerinin mucizevi bir şekilde bu nöbetleri azalttığı ifade edilmektedir.
Nöbet şekeri kan dolaşımını arttırır. Boğaz ağrısı ve tahrişi durumunda oluşan geniz akıntısına faydalıdır aynı zamanda farenjiti de iyileştirir.
Dikkat çekici bir yapısı olan nöbet şekerinin diğer ismi kaya şekeridir. Birçok yerde, polat şekeri olarak geçmektedir.
“Nöbet şekeri nedir?” sorusunun cevabını araştırdığınızda karşınıza şeffaf görünüme sahip kristalize bir şeker sonucu çıkar.
Arı beslemesinde bal, kek, şurup dışında kullanılan şekerli maddeler özellikle sert besinler arılar için zararlı olmaktadır. Akide şekeri hem arının ağız yapısı hem de sindirim sistemi için zararlıdır ve arılarda ishale neden olabilmektedir.
Bronşit, astım, nezle gibi hastalıklarda üst solunum yollarını açan ve boğazdaki mukusu temizleyen bu şeker, çocuklarda gece ortaya çıkan öksürük nöbetleri için oldukça etkilidir.
İçindekiler:Su,beyaz şeker,aromalar(tarçın,karanfil), çeşidine göre renklendirici(e-122), natural blue (mavi mısır ekstraktı). Tarçın,karanfil içerir. Hazırlanışı:500 g ürün için 2,5 litre su ekleyip karıştırınız.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
-1 bardak kaynar suya, 3 gram kekik konularak, 10 dakika demlendirdikten sonra içilir. Hastalık geçene kadar günde 3 kez bu çaydan içilir. Kaya şekeri olarak da adlandırılan nöbet şekeri saymakla bitmeyen faydalarından dolayı şifa deposudur. Bitkiler çaylarında tatlandırıcı olarak kullanılır.
Polat şekeri, nöbet şekeri veya en bilinen adıyla kaya şekeri, işlem görmemiş şeker anlamına gelmektedir.
Bunun yanında öksürük, gıcık ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını kısa bir süre içinde tedavi ediyor. Bu şekerler, diğer işlenmiş şekerlere göre çok daha sağlıklı ve faydalıdır. Bu nedenle olabildiğince şeker alternatifi olarak bu ürünlere sofralarınızda yer açmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri