Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
- Karbonat ve kedi kumunun nemi çekme özelliği bulunur. Bu nedenle evlerin belirli bölümlerine küçük torbalar halinde yerleştirilmelidir. - Kaya tuzu lambası yakmak nemi önlemeye yardımcı olur. - Badana yapılacağı zaman küf ve mantarlara karşı koruyucu boyalar tercih edilmelidir.
1) Deniz Tuzu
Odalarda ve özellikle de banyoda oluşan rutubete karşı önlem almak için deniz tuzu kullanmanızı tavsiye edeceğiz. Çünkü deniz tuzunun nemi çekme özelliği bulunuyor. Deniz tuzundan yapılmış dekorlar veya bir kase içindeki deniz tuzu, evde rutubete karşı alınacak önlemler arasındadır.
Nemi kendi içinde hapsedecek olan karbonat bu sayede rutubet oluşma riskini oldukça azaltır, size de dört mevsim evinizin tadını çıkarmak kalır.
Neme karşı kesin çözüm sağlayan ilk silahımız; DS-303 İzalasyon Malzemesi. Toprak ile temas halinde olan zemin ve bodrum katların duvar ve kolonlarında görülen mevcut rutubetten kurtulmak için kullanılır.
İlgili 38 soru bulundu
Çünkü özellikle kaya tuzu, çok güçlü bir nem çekme özelliğine sahiptir. Hele ki tuzun ısı düzeyi artırılırsa bu etki çok daha güçlenmektedir.
Rutubetli Duvar Tamiri İçin Dryfix NM-S 10. Kimyasalların polimerle modifiye edilmesi ile üretilen ve neme ve rutubete katman oluşturan yeni nesil nem boyasıdır. Her türlü nemli ve ıslak iç-dış duvarlarda ve tavana uygulanarak nem ve rutubet oluşumuna net çözüm sunmaktadır.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır. İç cephelerde kullanabileceğiniz boya, 3.5 litre olduğu için çeşitli alanlarda uygulamak üzere ihtiyacınızı rahatlıkla karşılar.
Ortamdaki Nem Dengesini Sağlar: Tuz suyu tutucu özelliğe sahiptir. Tuz lambaları da havanın fazla nemli olmasını engeller. Nemli ve rutubetli ortamlarda kullanılan tuz lambaları ortamdaki fazla nemi çekerler ve havanın nem oranını dengeli bir hale getirirler.
Tuzun nemlenmesini önlemek için en sık kullanılan madde pirinçtir. Su tutma açısından pirinç tuzdan daha aktif olduğu için, tuz ile pirinç aynı ortamda bulunduğunda ortamdaki nemi ve suyu öncelikle pirinç alır ve bu durumda tuz kuru kalır. Pirinç, delikli tuzlukların içerisine az miktarda katılarak kullanılabilir.
Karbonat ve tuz da iyi nem çekicidirler. Belirtilen yerlere tuz veya karbonat konursa hem nemi hem de nem kokusunu yok edecektir. Kışın, kalorifer peteklerinin önü açık kalmalıdır. Bu sayede evinizde bulunan nem kısa zamanda azalır.
Çamaşır suyu duvardaki tüm küf mantarlarının ölmesini sağlayacaktır. Daha sonra bu bölümü temiz suya batırılmış ıslak bezle iyice silin. Duvarınızdaki küf lekesinin büyük bir oranda ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.
Yüksek nem oranı böcek ve haşere oluşumuna sebep olabilir. Evinizde küf ve kararma gibi hasarlar yüksek nem oranıyla ilişkilidir. Ciltte yağlanma ve öksürük gibi problemlerle karşılaşılabilir. Nefes darlığı gibi problemler de evdeki nem oranıyla alakalı olabilir.
Giysi dolaplarının giysiler ile temas etmeyen kısımlarına, kese içinde naftalin koymak nem ve küf kokusunu önler.
Evdeki çeşitli kaynaklardan çıkan su buharı soğuk duvarlarda yoğunlaşır. Yoğunlaşma sonucu oluşan su, duvar tarafından emilerek rutubetin oluşmasına sebep olur. Rutubeti oluşturan bir başka etmen de yeterince yalıtım yapılmayan dış duvarların yağmur suyunu emmesidir.
Rutubet = havadaki nemden olusur ve sıcaklıkla bağlantılıdır. soğuk olursa, o kadar az rutubet olusur. daha fazla alır.
Rutubetlenme ve nemlenmeye karşı sprey poliüretan köpük tavsiye edilmektedir. Sprey poliüretan köpük , strafor köpüğe oranla daha çok verim alabileceğiniz ısı izolasyon görevi görmektedir. Sprey poliüretan köpük uygulandığı zaman nem ve küflenme gibi sorunlar kalmayacaktır.
Sigara dumaninin duvarin icerisine gecmesini ve evin kahvehane gibi kokmasini önlüyor. Lakin bu tür duvar kagidi, o özel tabakadan dolayi nem almamasina karsin, duvarin da nefes almasini engelliyor ki bu durumda duvar iyice nem tutar hale geliyor.
Hava akımı, yani vantilatör havadaki nemi azaltmaz, havayı soğutmaz. Ama insan derisinden olan buharlaşmayı hızlandırarak yoğuşma ile vücutun soğumasına yardımcı olur.
Bu nedenle hava tahminlerinde hissedilen sıcaklık değerleri hesaplanırken bu etkenler dikkate alınır. Yazın nem oranının yüksek olduğu yerlerde hava sıcaklığını olduğundan daha yüksek hissederiz.
Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın. Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bez ile lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri