Tuz, Peynir Altı Suyu Tozu, Öğütülmüş Soğan, Maltodekstrin, Kekik, Soğan Granül, Çedar Aroma Vericisi, Fesleğen, Domates Granül, Fesleğen, Zerdeçal, Karabiber. Saklama Koşulları: Serin, kuru ve rutubetsiz ortamda ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir. Tavsiye edilen tüketim tarihine kadar tüketilmelidir.
Hazır Noodle İçeriği: Buğday Unu (Glüten), Bitkisel Yağ (Palm), Tuz, Asitlik Düzenleyici (Potasyum Karbonat), Emülgatör (Sodyum Polifosfat), Kıvam Arttırıcı (Guar Gam), Kabartıcı (Sodyum Karbonat), Renklendirici (Riboflavin) Aroma Verici Karışım İçeriği: Tuz, Yapay Dana Eti Aroması (<%2), Aroma Arttırıcı (Monosodyum ...
İçerisinde soya sosunu, susam yağını, sirkeyi, sarımsağı ve hatta zencefili en doğru oranlarda barındıran bu efsane sos, mutfaktaki en iyi yardımcın olabilir. En güzel noodle tariflerini yapabilmen ve hızlıca hazırlayabilmen için bu iştah açıcı olduğu kadar pratik de olan Knorr Noodle Sos'unu kesinlikle denemelisin.
Noodle diğer bir adıyla erişte, birçok mutfak türünde temel bir malzemedir. Buğday unu ve yumurtaların karıştırılıp hamur haline getirilmesi, düz şeritler halinde kesilmesi ve kaynar suda pişirilmesinden yapılır.
İçindekiler Hazır Noodle İçeriği: Buğday Unu, Bitkisel Sıvı Yağ (Palm), Patates Nişastası, Tuz, Emülgatör (Soya Lesitini), Emülgatör (Sodyum Polifosfat), Asitlik Düzenleyici (Potasyum Karbonat), Kabartıcı (Sodyum Karbonat), Kıvam Artırıcı (Guargum), Vitamin B2 (Riboflavin).
İlgili 17 soru bulundu
İçi̇ndeki̇ler: Tuz, Peynir Altı Suyu Tozu, Öğütülmüş Soğan, Maltodekstrin, Kekik, Soğan Granül, Çedar Aroma Vericisi, Fesleğen, Domates Granül, Fesleğen, Zerdeçal, Karabiber.
endonezya mutfağında kullanılan bir tür baharat karışımına verilen isim. indomie markasının noodle ürünlerinde var bundan mesela ve içeriği de şöyle; tuz, aroma arttırıcı (monosodyum glutamat), şeker, aroma verici (ürün içeriğine göre değişiyor: et, tavuk vb..), maya(?)
Japon Soba Noodle (Soba Eriştesi)
Rengi, kahverengi-gri olan Soba Noodle, geleneksel olarak, özellikle Washoku da denilen Japon mutfağının önemli bir parçasıdır.
Udon. Japon noodle çeşitlerinin en kalın versiyonu olan udon; beyaz buğday unu, su ve tuz kullanılarak elde edilen hamurdan yaklaşık 4-5 mm kalınlığında şeritler kesilmesi sonucunda hazırlanıyor. Genellikle haşlanarak ya da kızartılarak servis ediliyor.
Kesinlikle tavsiye ederim; noodle'da en lezzetlisi Köri çeşnili(aromalı) olandır. Pakette çıkan pul biberi noodle'da kullanmazsanız, köri baharatının tadının ne kadar güzel olduğunu daha iyi farkedersiniz. Köri baharatını pilavda, tavuk etinde kullanmak da çok hârika bir lezzettir.
Bezelye, ıspanak, mısır turşusu ve zencefil hazırlanan sebzeli noodle, havuç, biber gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. İsteğe göre soya sosu da ekleyebilirsiniz. Uzakdoğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan ramen, Japon eriştesi olarak da bilinir.
Kutu içerisinde küçük paketlenmiş baharat çeşitleri veya makarnanın çeşidine göre zeytinyağı çıkıyor. Bu paketleri kutunun içine boşaltın. İşaretli yere kadar yaklaşık 1. 5 bardak kaynar suyu ekleyip kapağı geri kapatın. 3 dakika bekledikten sonra karıştırıp, tercihen bir kaseye boşaltarak yiyebilirsiniz.
İndomie Hazır Noodle'ı kaynamakta olan 300 ml(1,5 su bardağı) suya ilave ederek 3 dakika haşlayın. Noodle ınız kaynarken baharatı,yağı,tatlı soya sosunu ve Kırmızı biber tozunu (tercihe göre) bir tabağa koyup karıştırın.Noodle 'ı sudan çıkarıp iyice süzün.
Indomie, Endonezya merkezli Indofood şirketi tarafından üretilen bir hazır erişte markasıdır. Temelleri 1972'de atılan marka dünya çapında 60'ı aşkın ülkeye ihraç edilmektedir.
Damak tadınızı alt üst edecek bir karışımdan bahsettiğimizi belirtelim. Öyle ki, çeşni verici karışımda ilk sırada tuz, ikinci sırada şeker ve üçüncü sırada yine bir tuz yer alıyor. Aroma arttırıcı kategorisindeki ve Çin tuzu olarak da bilinen MSG'nin yanısıra üründe Tavuk aroması yer alıyor.
Hazır Noodle İçeriği : Buğday Unu(Glüten),Bitkisel Yağ(Palm yağı), Tuz, Asitlik Düzenleyici(Potasyum Karbonat, Sodyum Polifosfat, Sodyum Karbonat), Kıvam arttırıcı(Guar Gam), Renklendirici(Riboflavin), Aroma verici karışım içeriği: Şeker, Tuz, Aroma Arttırıcı(Monosodyum glutamat), Sarımsak Tozu, Dana Eti Aroma Vericisi ...
Ramen, Çin mutfağının en önemli yemeklerinden biri olan eriştenin, yani noodle'ın, Japon mutfağındaki karşılığı. 'Raamen' şeklinde a harfi uzatılarak okunan ramen, sadece Japon mutfağının değil, aynı zamanda Uzakdoğu mutfağının da en önemli yemeklerinden biri. Ramen malzemeleri oldukça çeşitli ve renkli.
Aslında noodle'ın bir türü olan ramen Japonya'ya 1920'lerde Çin'den gelmiş. Ramen kelimesinin anlamının Çincede 'el yapımı noodle' olduğu düşünülüyor.
Noodle ve makarna iki özelliğiyle birbirinden ayrılır. Birincisi; noodle makarnadan daha ince kesilir ve ön pişirme işleminden geçirilir. Bu nedenle makarnaya göre daha kırılgan bir yapıdadır. İkinci ve belki de en önemli fark ise noodle'da kullanılan unun çeşididir.
Ancak yapılan araştırmalar noodle'ın çok da sağlıklı bir besin olmadığını gösterdi. Güney Kore'de 11 bin kişi üzerinde yapılan çalışmada özellikle noodle tüketenlerin felç, kadınlarda kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara yakalandığı gözlemlendi.
hazır noodle ise süzmek lazım, evde kendiniz yaptıysanız, içine de biraz sebze falan doğradıysanız suyunu süzmeyin. suyu suzulmez afiyetle icilir diyerek tarafimi belli ediyorum. Süzülmez. Suyu içilir.
Zeytinyağı, havuç, soya fasulyesi, soya filizi, tavuk etleri, mısır turşusunu wok tavada yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin. Köri, nişasta ve soya sosunu ekleyin. Tavuk suyunu ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Makarnayı ekleyin ve harmanlayın. Üzerine susam serperek sıcak servis yapın.
Hayvansal gıda içermemektedir. Vegan ürünleri için kullanıma uygundur.
Indomie Hazır Noodle'ı kaynamakta olan 2 su bardağı (300-400 ml) suya ilave ederek 3 dakika haşlayınız. Ambalaj içerisinde sunduğumuz çeşni verici karışım, kırmızı biber tozu (tercihe göre) ve yağ ilave edip iyice karıştırınız. Indomie Noodle serivse hazır. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri