Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, pırasa, karnıbahar, ıspanak, havuç) hasadına devam edilir.
* Ocak ayının ikinci haftasından sonra, kışlık sebzelerden ıspanak , karnabahar, turp, kereviz, havuç lahana , marul ve pırasanın hasadına devam edilir. * Çökerten hastalığına karşı, sebze tohumları ve fidelikler ilaçlanır. * Soğuktan zarar görmüş sebze fidelerinin yerlerine , yenileri dikilir.
OCAK AYINDA HANGİ SEBZELERİ TÜKETMELİYİZ? Brokoli, havuç, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, pancar, bal kabağı, karnabahar, turp, marul, roka, biberiye, nane, maydanoz, tere.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
İlgili 30 soru bulundu
Kış ayı sebzeleri daha çok yeşildirler. Bunlar arasında ıspanak, lahana, brokoli, havuç, turp, pazı yer alır. Maydanoz, nane, tere gibi yeşillikler de her mevsim yetiştirilebilmektedir. Bu sebzeleri yetiştirmek için mutlaka bahçeye ihtiyaç duyulmamaktadır.
Yaz boyunca kış sebze ve meyvelerinin güneş ışığını çekerek köklerine kadar ulaştırdığını dile getiren Karacanoğlu, 'Bu dönemin vazgeçilmez sebze ve meyveleri kereviz, brokoli, Brüksel lahanası, ıspanak, şalgam, soğan, turp, havuç, lahana, bal kabağı; meyveleri ise, elma, ayva, nar ve armuttur.
Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, pırasa, karnıbahar, ıspanak, havuç) hasadına devam edilir. Seracılık: Fide yetiştiriciliği için sıcak yastıklara domates, biber, kabak, karpuz, hıyar, patlıcan tohumları ekilir.
Mart ayında sebze tercihiniz ıspanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli, pancar, taze yeşil kabak, meyvelerde ise elma ve muz olmalı.
Ocak ayında doğan kişiler ya kova ya da oğlak burucu olur. 20 Ocak öncesi doğan kişiler oğlak, 20 Ocak sonrası doğanlar ise kova burcu şeklinde nitelendirilmektedir.
Peki, kış mevsimi sebzeleri ve meyveleri neler? İşte mevsimin ürünleri: Sebzeler: Lahana, yer alması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar. Meyveler: Elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane.
Yılın ilk mevsimi kış, ilk ayı ise Ocak'tır. Hicri takvime göre 1 Ocak, yeni yılın ilk günü kabul edilir. Kuzey Yarım Küre'de kış mevsiminde günler kısalmaya geceler ise uzamaya başlar.
Sebzecilik: Kışlık sebzelerin (lahana, havuç, turp, ıspanak, pırasa, marul) hasadına devam edilir. Seracılık: Fidelikler hazırlanır. Yazlık çeşitlerin yastıklara tohum ekimi yapılır. Alçak tünel yerlerine çiftlik gübresi verilerek sürüm yapılır.
Yılda iki defa, ilkbahar ve sonbahar aylarında ekilen roka, 1-1 buçuk ay sonra toplanacak olgunluğa erişir.
Pırasa, sonbahar aylarında yetişen bir sebzedir. Ekim ayında hasat edilmeye başlanır ve hasat kış sonuna kadar devam edilir. Yani, Ekim ayından Ocak, Şubat aylarına kadar pırasaya pazar tezgahlarında rastlamak mümkündür.
Pırasa, yılın her mevsiminde yetişen veya iki senede bir yetişen ve genellikle yaprakları için yetiştirilen bir bitkidir.
Havuç , ıspanak, marul ve turpun hasadına devam edilir. * Fide elde etmek için , sıcak yastıklar hazırlanır. * Biber , domates ve patlıcan tohumları sıcak yastıklara ekilir.
Kış Sebzeleri Nelerdir? Kışın Bahçeye Hangi Sebzeler Ekilir? Kışın toprak üstünde yetişen başlıca sebzeler pırasa, karnabahar, brokoli, lahana, bezelye, bakla, ıspanak, pazı, karalahana, kıvırcıktır. Bunun yanı sıra toprak altında havuç, kereviz, turp, kuru soğan, sarımsak yetiştirebilirsiniz.
Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri