Ödem atıcı içecek tarifi için; 2 havuç, 1 yeşil elma, 1 taze kırmızı pancar ve bir çay kaşığı zeytinyağını birleştirmek yeterlidir. Her gün 1 bardak bu içecekten içerseniz kısa zamanda ödemin azaldığını fark edeceksiniz.
Yoğurt (yoğurt doğal olmalıdır). Yeşil Çay (en etkili ödem atıcı bitki çayları arasındadır). Maydanoz (suyu sıkılıp, limon ile yumuşatılmış bir şekilde içilmelidir). Kiraz Sapı (en kuvvetli ödem atıcı bitki çayları arasındadır).
1 litre suyun içine salatalık dilimleri, limon kabuğu ve naneleri atın. Tüm malzemeleri bir kepçe yardımı ile yavaşça karıştırın. 1 gece dinlenmeye bırakın. 1 gece dinlendikten sonra ödem attıran detoks suyunu 1 bardağı sabah aç karına olmak üzere, gün içersinde susadıkça kullanabilirsiniz.
Ödem attıran bitkiler arasında da ada çayı, limon, ıhlamur, yeşil çay, anason, kantaron otu, rezene, nane limon ve biberiye vardır. Bakıldığında hem zayıflatan hem de ödemi attıran ortak bitkilere rastlarız. Örneğin yeşil çay ve biberiye bu ortak bitkiler arasındadır. Yeşil çay fazla miktarda antioksidan içermektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Vücutta bulunan ödemi, yani fazla sıvıyı atmak için gün içinde su tüketimini artırmak gerekir. Günde 8 ila 10 bardak su içmek, vücuttaki ödemin atılmasında oldukça faydalıdır. Ödem çorabı giymek de ödem tedavisindeki etkili bir yöntemlerden biridir.
Sabahları eğer tarçınlı ve maydanozlu limonlu su içerseniz kan şekerinizi dengeler ve ödem atarsınız. Özellikle kış aylarında önerilen bu karışım vücut direncinin de korunmasını sağlar. Limon ve tarçın birleştiğinde idrar söktürücü bir etkiye sahip olduğundan metabolizmayı hızlandırır ve ödem atılmasını sağlar.
Her gece yatmadan önce düzenli olarak melisa çayı 1 bardak tüketirseniz, sadece melisa çayı ile değil, aynı zamanda anason, melisa, papatya veya yeşil çay çeşitleri ile de istediğinizi seçerek hem uykuya dalabilir hem de vücudunuzdaki ödemden kurtulabilirsiniz.
Nane ile ıhlamur hem metabolizmayı hızlandırır hem de ödem atmanıza yardımcı olur. Ödem attırıcı çay tariflerinden en etkili olanı nane ile ıhlamur çayıdır. Malzemeler: Yarım demet maydanoz, yarım demet taze nane, 1 limon, biraz taze ıhlamur, 1 litre su.
DOĞRUSU: Ödem içecekleri zayıflatmaz. Zayıflamak her ne kadar tartıda azalma ile ölçülse de aslında burada hedeflenen yağ kaybı olmalıdır.
4) Şişkinlik – Ödem Azaltıcı Detoks
Düzenli olarak tüketeceğiniz maden suyu, vücudun işleyişini düzenlemesi nedeniyle şişkinlikleri kısa sürede ortadan kaldırır.
İlk ve en etkili yöntem bol bol su içmektir. En hızlı ödem söktürücü sudur. Evet, aslında ödem söktürücü kürler de oldukça işe yarar ancak su, hayatımızdaki en etkili kaynaklardandır. Tuz tüketimini azaltarak ödemin gitmesini sağlayabilirsiniz.
Ödem salatanız hazır. Ara öğünde ya da yemek yanına kolaylıkla tüketebilirsiniz. Limon: Maydanoz, yarım limon ve yarım salatalık üçlüsünü dilimleyin ve suyun içerisine ekleyerek tüketin. Yeşil çay: En sık tüketilen ödem attırıcı yeşil çay insülin direncinin düzelmesini sağlar.
Ödem; hücreler arasında vücudun susuz kalması, dolaşım bozuklukları ve kullanılan ilaçlardan dolayı oluşan sıvı birikimleridir. İdrar yoluyla atılabilen ödem; idrar söktürücü ilaçlar veya bitkisel çaylar ile giderilebilmektedir.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Ödem belirtileri şunları içerir:
Dokularda, özellikle kol ve bacaklarda, cilt altında ortaya çıkan şişlik. Ciltte gerginlik ve parlama. Şişlik olan bölgelere birkaç saniye baskı yapılıp bırakıldıktan çukurluk oluşması Artmış karın büyüklüğü
Kahve çok sık tüketimde ödem yapabilen bir içecektir. Ancak kahve diyetinde ödem yapma etkisini söndüren besinler ve içecekler önerilir.
Ödem söktürücü çay ilk olarak bir kez sabah içilmelidir. Daha sonra ise, akşam yemeğinden önce içilmelidir. Akşam bir bardak ödem söktürücü çay içmek gece siz uyurken bile vücudunuzdaki toksinlerle savaşmaya yarayacaktır.
Süt, yoğurt ve kefir, içerdikleri zengin kalsiyum sayesinde vücut sıvılarında mineral dengesini sağlayarak ödemin oluşmasını önlüyor. Her gün ortalama 2-3 porsiyon (2-3 su bardağı kadar) süt ve süt ürünü tüketmek hem sağlıklı beslenme hem de şişkinlik oluşumunu önlemede çok yardımcı.
Ödem attırıcı içecekler arasında; limon suyu, yeşil çay, taze pancar suyu, ananasın suyu, salatalığın suyu, narın suyu, maydanozun suyu, kereviz sapı suyu ve elma suyu başta gelmektedir. Bunları içerek fazla ödemi vücudunuzdan atabilirsiniz.
Sirkeli su, güçlü bir ödem söktürücü olmasının yanında yine zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandıran sirkeli su, özellikle de kabızlıktan kaynaklı oluşan şişkinliğin kısa sürede geçmesini sağlar.
Limondaki potasyum kan basıncını kontrol etmeye, beyin ve sinir fonksiyonları uyarmaya yardımcı olur ve içerisindeki C vitamini sayesinde soğuk algınlığına iyi gelir. Limonlu su içmek metabolizmayı güçlendirmede ve hızlandırmada oldukça etkilidir. Ayrıca limonlu su açlığınızı bastırarak kilo vermenize de destek olur.
Sağlıklı beslenmede suyun önemine değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, son zamanlarda popülerleşen aromalı sular hakkında konuştu. Suyun içine limon, elma, salatalık ekleyerek içilmesinin zayıflatıp zayıflatmadığı hakkında bilgiler veren Örnek, günde 8-10 bardak su içilmesini öneriyor.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri