Endüstri Mühendisliği mezunları ayrıca, yerel yönetimler, Merkez Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı, Sermaye Piyasası Kurulu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Hazine Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi kamu kurumlarında da istihdam edilebilmektedirler.
Bunlar arasında imalat sanayiinin bütün dalları, inşaat, sağlık, turizm, enerji, lojistik, eğitim, ekonomik planlama, banka ve sigortacılık, bilişim ve iletişim sistemleri, perakendecilik, pazarlama ve satış, danışmanlık ve yerel yönetimler gibi pek çok alan bulunmaktadır.
ODTÜ Mezunları Hemen İş Buluyor
Türkiye'de 650'yi aşkın üst düzey yönetici ODTÜ mezunu. Bunlar arasında 38 büyükelçi ve 30 üniversite rektörü de var. Yaklaşık 95.000 LinkedIn üyesi ODTÜ mezunu ile derlenen veriye göre, ODTÜ mezunlarının en fazla çalıştığı ilk 5 alan mühendislik, araştırma, eğitim, operasyon ve satış.
Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans Programı mezunları imalat, üretim planlama, lojistik ve tedarik zinciri, kalite sistemleri ve kalite güvence gibi bölümlerde çalışmaktadırlar. Bölümün mezunları imalat ve üretimde başlayan ve hizmet sektörüne uzanan iş deneyimlerini yaygın olarak üst düzey yöneticiliğe taşımışlardır.
Her türlü sektörde çalışabilir. Savunma, hızlı tüketim, bankacılık, danışmanlık, yazılım, telekomünikasyon, perakendecilik, ağır sanayi, otomotiv, ilaç vs. Herhangi bir sektörde çalışmak için hiçbir engel yok. Kariyeri boyunca da bir sektörden diğerine geçen endüstri mühendisi çoktur.
İlgili 26 soru bulundu
Üretim ve insanın olduğu her yerde çalışma olanakları vardır. Çeşitli sektörlerde ve departmanlardaki pozisyonlarda çalışabilirler. Sağlık, lojistik, perakende, otomotiv, ağır sanayi, savunma, tekstil, bilişim ve yazılım, hızlı tüketim, turizm, bankacılık gibi çeşitli sektörlerde fırsatlar bulunmaktadır.
Kamu Sektörü: Endüstri Mühendisleri birçok kamu kurumunda çalışma imkanına sahiptir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, KOSGEB, EPDK, BTK, TİB, gibi kuruluşlarda endüstri mühendisleri çalışılmaktadırlar.
Otomotiv, Tekstil, İmalat, Bilişim, Finans, Danışmanlık, Elektrik, Elektronik, Maden ve Metal Sanayi, Telekomünikasyon, Yapı, Gıda, Kimya, Hizmet, Eğitim, Lojistik, Taşımacılık, Turizm, Sağlık, Enerji vb sektörler, Endüstri Mühendislerinin çalışabilecekleri sektörler arasında yer almaktadır.
Şekil 19 ve şekil 20' deki sonuçlardan ODTÜ, Boğaziçi ve İTÜ' nün katılımcıların görüşleri açısından Türkiye'deki endüstri mühendisliği eğitimi alanında en fazla istenen ve başarılı bulunan üniversiteler olduğu anlaşılmaktadır.
Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Dünyanın 120 ülkesinde ODTÜ mezunu yaşıyor. Bu mezunların %21'den fazlası Türkiye dışında yaşıyorlar. En çok mezunumuzun yaşadığı ilk 5 ülke sözünü ettiğim Linkedin verileriyle şöyle: ABD 3870.
Değerli Mezunlarımız, Kademeli normalleşme süreci kapsamında; kampüs ziyaretçi girişleri 05 Haziran 2021 Cumartesi günü tarihinden itibaren açılıyor.
Endüstri mühendisleri, eğer eğitim alanlarında çalışmayı tercih ederlerse, üretim planlama/kaynak planlama/iş planlama/proje yönetimi/yalın üretim/proje yönetimi vb gibi alanlar için bir numaralı tercih olur.
Bu nedenle, endüstri mühendisliği diploması yurt dışında tanınır ve geçerlidir. Yurtdışında endüstri mühendisliği eğitimi alarak, küresel iş fırsatlarına ve uluslararası şirketlerde çalışma imkanlarına sahip olabilirsiniz.
Endüstri mühendisleri sistemin olduğu herhangi bir kurumda veya alanda çalışabilir. Bu bir devlet kurumu olabilirken özel de olabilir. İstersen kendi işini de kurabilirsin.
Endüstri Mühendislerinin en çok çalıştıkları faaliyetler; Üretim Planlama, ve Kontrol, İş Etüdü, Yatırım Planlaması, İnsan gücü Planlaması, İş Yeri Düzenleme, Proje Yönetimi, İş Değerlendirme ve Ücret Sistemleri ve Yönetim Bilişim Sistemleridir.
Türkiye genelinde yaklaşık 120 civarında Endüstri Mühendisliği eğitiminin verildiği fakültelerden yılda 4.000 civarında mezun verilmekte olup, kontenjanların ve bölümlerin artırılması ile bu sayının her geçen yıl artacağı öngörülmektedir.
Endüstri Mühendisi olmak için temel olarak çok iyi matematik ve fizik bilgisine sahip olmak gerekmektedir. Aynı zamanda, problem çözme becerisi, analitik düşünme, proje yönetimi, tasarım, mühendislik ve üretim konularında yetkinlik göstermek, bir mühendisin başarısını arttıracaktır.
Endüstri Mühendisliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Endüstri Mühendisliği bölümü toplam 103 adet üniversitede bulunmaktadır.
3- Bu bölümü kimler tercih etmelidir? Problemleri analiz edip çözebilecek, analitik düşünebilme yeteneğine sahip, yeniliklere açık, yaratıcı, çok sorgulayan, okuyan ve araştıran, ekip çalışmalarında etkin çalışabilen, sosyal ve insan odaklı bireyler bu bölümü tercih edebilirler.
Endüstri mühendisliği alanında yapabilirsin, bilimsel hazırlık derslerini alarak bilgisayar ve yazılım mühendisliğine göre yapabilir ve bu alanda çalışabilirsin. yönetim bilişim sistemleri, işletme, ekonomi, tedarik zinciri ve lojistik üzerine yapabilirsin. iş güvenliği üzerine yapabilirsin (tavsiye etmem).
Ne yazık ki biz endüstri mühendislerinin hiç bir imza yetkisi yok. Her ne kadar MMO'ya kayıtlı olsakta, MMO ne yazık ki endüstri mühendislerine hiç bir şekilde bir yetki vermemektedir.
Endüstri mühendisliği, kompleks süreç ve sistemlerin iyileştirilmesi ve optimize edilmesi için bilimsel yöntemler kullanan mühendislik dalıdır. İnsan, para, bilgi, enformasyon, teçhizat, enerji, malzeme ve benzerlerini içeren kompleks sistemleri geliştirmek, iyileştirmek, uygulamak ile uğraşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri