Yani her ikisine de tam yolluk ödemesi yapılır.
EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR. Her ikisi memur olan eşlerin, görev yerlerinin değişmesi durumunda 6245 Sayılı Harcırah Kanunu'na göre eşlere sürekli görev yolluğu ödemesi yapılmaktadır.
Özel sektörde çalışan eş Harcırah Kanunu açısından aile ferdi kapsamında yer aldığından, özel sektörde çalışan eşin, memur tarafından fiilen yeni memuriyet mahalline götürülmesi halinde sürekli görev yolluğunun ödenmesi gerekmektedir.
Eğer bir personelin atanması/tayini/ görevlendirilmesi memuriyet mahalli içinde kalırsa yolluk ödemesi yapılmamakta, memuriyet mahalli dışına olursa yolluk ödemesi yapılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı çıkardığı Harcırah Kanunu Tebliğleriyle memuriyet mahalli tanımını netleştirmiştir.
Sürekli görev yolluğu ödeme evrakında bulunması gereken evraklar kontrol edilir. Harcırah unsurları kontrol edilir. miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz), Her kilometre veya deniz mili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin %5 olarak hesaplanır. Eşlerden her ikisi de devlet memuru ise yarısı ödenir.
İlgili 34 soru bulundu
Memuriyet mahalli tanımına göre; memuriyet merkezi gibi ikamet edilen yer de memuriyet mahalli içerisinde sayılmaktadır. Bu sebeple, memuriyet merkezi dışında olmakla birlikte, ikamet edilen yerde görevlendirilen veya buraya atanan kişilere kural olarak sürekli görev yolluğu ödenebilmesi mümkün bulunmamaktadır.
CEVAP: Eş durumu tayini yapmak isteyen memur veya öğretmenler hayatlarında, bir defa dahi olsa, bu şekilde bir ifade duymuştur. Ne Danıştay kararlarında ne de bize ulaşan idare veya bölge idare mahkemesi kararlarında, eş durumu tayinlerini 90 km. ile sınırlandırılan bir mahkeme kararı bulunmamaktadır.
Maliye Bakanlığı da 18.09.2009 tarihli ve 12697 sayılı mütalaasında; ev eşyasını fiilen taşımayan memurlara harcırah ödenemeyeceği yönünde görüş bildirmiştir.
Bu düzenlemeyle birlikte memurlar, öğretmenler il içi atamaları sonrasında başka bir ilçeye gittiklerinde (Örneğin İstanbul'un Pendik ilçesinden Avcılar ilçesine tayin olan memur) yolluk alabileceklerdir.
ÖZETLE: Sözleşmeli öğretmene yolluk ücreti ödenir. Öğretmen idareden talep eder. İdare talebini olumlu görürse sözleşmeli öğretmene sürekli görev yolluğu ödenir.
Yolluk, yapılan bir seyahat sırasında, yeme, içme, konaklama gibi masrafların karşılanması için ödenen ücrettir. Genellikle milli eğitim çalışanları, din görevlileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarına seyahatleri sırasında yolluk verilir.
Memur ve hizmetlilere geçici görev harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir. Bu kişilere ayrıca hamal, (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ödenir.
Kurum içi veya kurumlar arası nakil halinde harcırahı hangi kurum öder? 6245 sayılı Kanunun "Harcırahın sureti tediyesi" başlıklı 57 nci maddesinde, "Harcırah hizmetin taallük ettiği kurum bütçesinden ödeneceği" hüküm altına alınmıştır.
YOLLUK ÖDEMESİ YAPABİLMENİZ İÇİN KURS VEYA SEMİNERİN VALİLİK VEYA KAYMAKAMLIK OLURUNUN BULUNMASI VE OLURDA “YOLLUK VE YEVMİYENİN KURUM BÜTÇESİNDEN ÖDENMESİ” İBARESİNİN BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. BU OLURLA BİRLİKTE KURS VEYA SEMİNERE KATILDIĞINIZI KANITLAYAN İMZA SİRKÜLERİNİN BULUNMASI ŞARTTIR.
Yolluk hesaplamalarında yevmiye memurun hem kendisi hem de eş-çocukları için hesaplanır. Memurun yevmiye ücreti 20 ile çarpılırken eş ve ya çocuklardan her biri için 10 ile çarpılır. Yani memur kendi yevmiyesini 20, çocukları ve eşleri için yevmiyelerini 10 ile çarpacak.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
İl Dışına giden öğretmenlerin yolluk işlemlerinde ilgili kişiden Nüfus Kayıt Örneği ve İkametgah Belgesi alınacaktır.
Mezkur kanun maddelerinden de anlaşıldığı üzere kişinin görev yaptığı yer gibi ikametgahı da memuriyet mahalli tanımına girdiğinden ikametgahlarının bulunduğu yere atananlara harcırah ödemesi yapılamaz.
a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü, b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini, İzleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar.
* İlgili belgelerle birlikte Personel Daire Başkanlığı'nın Özlük Hakları ve Tahakkuk Şube Müdürlüğüne yolluk bildiriminizi ve dilekçenizi teslim etmeniz gerekmektedir. Biriminizde ödenek bulunması halinde 15 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.
01.01.2023-31.12.2023 tarihleri arası Yurtiçi gündelik yolluk miktarları: Ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolarda bulunanlar 236,00. Ek göstergesi 6400 (dahil) - 8000 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 220,00. Ek göstergesi 3600 (dahil) - 6400 (hariç) olan kadrolarda bulunanlar 212,00.
– Harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi, – . Bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ile erkek ve kız kardeşlerini ifade eder. – Kan bağı olmayanlara (evlatlık, üvey evlat, kayın valide, kayın ata gibi) harcırah ödenmez.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu? Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
*Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir. Özel sektörde çalışan eşinin son 4 yıl içerisinde 720 gün sigorta priminin bulunması gerekiyor.
Dolayısıyla eşi SSK'lı çalışan veya kendi işini yapan bir memur da eş durumundan tayin isteme hakkına sahip. Bu durumdaki kişiler için son 2 yılda en az 360 gün prim yatırılmış olması gerekiyor. Ancak son iki yılda bir yıl prim yatırılmış eşler için memur olmasa bile tayin hakkı talep edilebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri