Zorunlu doğu görevi, Türkiye'deki tüm öğretmenlerin bir kısmını kapsar. Genellikle bu görev, öğretmenlerin ilk atama yılını takip eden yıl başında başlar. Bu görev süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Bu iki yıl boyunca, öğretmenler genellikle doğu illerinde görev yaparlar.
Doğu görevinde öğretmenler, genellikle Güneydoğu bölgesindeki illerde görevlendirilmektedir. Bu görev, genellikle 2 yıl boyunca sürmektedir.
Kamuda çalışan öğretmenler belirli illerde, belirli sürelerde çalıştıklarında devlete karşı zorunlu hizmet borcunu ödemiş olurlar. Bu borç personel, kamu görevine ilk atandığında doğar ve ödenmesi gerekir. Eski adı doğu görevi olan bu sistemin yeni ismi zorunlu hizmettir.
Peki bu göreve ne zaman başlamak zorunda kalırlar ve ne kadar süre boyunca görev yapmak zorundadırlar? Zorunlu doğu görevi, Türkiye'deki tüm öğretmenlerin bir kısmını kapsar. Genellikle bu görev, öğretmenlerin ilk atama yılını takip eden yıl başında başlar. Bu görev süresi iki yıl olarak belirlenmiştir.
İlgili 27 soru bulundu
SORU 3: Zorunlu hizmete tabi öğretmenler için 3 yıl şartı var mıdır? CEVAP 3: Hayır yoktur.
Bu kapsamda ikinci şark görevine giden personelin hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapması durumunda ikinci şark görevini tamamlamış olacak.
Resmi Gazete'de yayımlan düzenlemeyle, MEB kadrolarında 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayanlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar ile bu yükümlülüklerini halen görev yaptıkları eğitim kurumlarında yerine getiren yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
Buna göre, MEB kadrolarında 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayanlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar ile bu yükümlülüklerini halen görev yaptıkları eğitim kurumlarında yerine getiren yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
Zorunlu Doğu Görevi, askerlik hizmetinin sonunda, kışlada geçirilen son altı ay döneminde yapılır. Kimler Yapmak Zorundadır?
Hizmet süresi 6 yıl olan birimlerde 4 yıl, Hizmet süresi 5 yıl olan birimlerde 3 yıl, Hizmet süresi 4 yıl olan birimlerde 2 yıl, Hizmet süresi 3 ve 2 yıl olan birimlerde 2 yıl görev yapmasında durumunda ikinci şark görevini tamamlamış sayılacaktır.
2024'te yürürlüğe girmesi planlanan "şark hizmeti" yerinin 4 bölgeye ayrıldığı uygulama kaldırıldı. Mevcut "batı" ve "doğu" şeklindeki 2 bölge uygulaması devam edecek.
Hemen düzelteyim: Doğu ve Güneydoğu'da ya da Türkiye'nin herhangi bir yerindeki zorunlu hizmet yerinde görev yapan öğretmenin maaşı, diğer öğretmenlerin maaşından yüksek değildir; maaş dışında da verilen farklı bir ek ücret de yoktur.
Öğretmenler aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabilecek! sinavtakvim.com.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayan yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 16 Haziran 2023 tarihinden önce göreve başlayan yönetici ve öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülükleri kaldırıldı.
Tayin, kamu çalışanlarının bir bölgeden diğerine atanmasını ifade eden bir kavramdır. Özellikle öğretmenler, görevli oldukları iller veya ilçelerdeki okullarda doldurulamayan kadrolar için İl veya Milli Eğitim Müdürlüklerine tayin talebinde bulunabilirler.
Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.
Şark görevi polis memurları tarafından yerine getirilen bir hizmettir. Polislerin atanmasından 2 yıl sonra zorunlu olarak yapılması gereken bir görev olan şark hizmeti genellikle doğu illerine atanarak yapılır. Kişi 2 yılın sonunda ya tercihini yapar ya da ipka vererek görevini erteler.
7-) Şark görevini yapan personelimize aynı yerde üst üste kesintisiz olarak ikinci şark yapma imkanı tanınmıştır. Ayrıca iki şark hizmeti aynı yerde kesintisiz olarak yapıldığında toplam süreler düşürülmüştür.
O öğretmen okulunda norm fazlası oluncaya kadar görev yapabilmektedir. Eğer öğretmenin MEB hocam com görev yaptığı okul proje okulu kapsamında ise, o öğretmen proje okulunda 4 + 4 toplamda en az 8 sene görev yapabilmektedir. 8 yıl çalışma süresi sona eren öğretmenler bir başka proje okuluna tayin istemek zorundadır.
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın talimatıyla bugünkü Resmi Gazete´de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte "40 yaş" sınırı kaldırıldı.
Tüm seviyelerdeki öğretmenlerin en az lisans öğrenimi görmelerini öngören 23.5.1989 tarih ve 89.22.876 sayılı YÖK kararıyla iki yıllık Eğitim Yüksek Okullarının öğrenim süresi 1989-90 öğretim yılından itibaren 4 yıla çıkarılmış; 3.7.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla da Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği Bölümü ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri